Boekentip: het Bosboek met weetjes over het bos

Vind jij het ook heerlijk om het bos in te gaan, maar weet je er eigenlijk veel te weinig van? Dan is het Bosboek een heel fijn boek, vol met leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen van het bos.

Het Bosboek

Het is een boek voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met je kinderen te delen. Als je tenminste van die nieuwsgierige koters hebt zoals wij 🙂 Het is leuk en leerzaam voor kinderen om de natuur te ontdekken. Drukke kinderen worden er bovendien rustig van.

Boekentip: het Bosboek met weetjes over het bos. Vind jij het ook heerlijk om het bos in te gaan, maar weet je er eigenlijk veel te weinig van? Dan is het Bosboek een heel fijn boek, vol met leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen van het bos.

Door kinderen van alles te leren over het bos gaan ze het nog leuker vinden. En mochten ze toch geen zin meer hebben in een wandeling, dan bevat het boek ook nog tips om de kinderen te vermaken in het bos.

Boekentip: het Bosboek

Het boek begint met wat algemene tips voor als je het bos ingaat en leuke weetjes over de natuur. Daarna volgen hoofdstukken over bomen (en bladeren), planten, struiken en paddenstoelen, vogels, friemeldieren en lasteraars, reptielen, grotere dieren en hoe je sporen kunt zoeken. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Het bevat heel veel informatie, maar het is op een toegankelijke manier in beeld gebracht en uitgelegd, erg fijn.

Boekentip: het Bosboek

Achter in het boek zit een poster, eigenlijk een samenvatting van alle dieren in het boek, die kun je meenemen naar het bos. Daarnaast staat er een overzicht in het boek wanneer je welke dieren en planten het beste kunt vinden. Sommige dieren of planten zul je in een bepaald seizoen vinden, andere op specifieke momenten van de dag.

Boekentip: het Bosboek

Ik leg het boek voorlopig naast de bank, om het vaak te kunnen pakken. Niet alleen omdat het een heel mooi boek is met prachtige tekeningen, maar ook omdat het zo’n boek is waar je af en toe wat weetjes uit kunt lezen. En die weetjes die ik ga voorlezen aan onze nieuwsgierige aagjes 🙂

Boekentip: het Bosboek

Titel: Het Bosboek

Auteur: Sarah Devos

Uitgever: WPG/M-Books

Te koop via o.a. Bol.com

Het Zeeboek

Inmiddels is ook het Zeeboek verschenen, vol weetjes over de zee. Het begint met een wat theoretischer hoofdstuk, waarin je leert hoe eb en vloed nou precies werken en hoe de duinen gevormd zijn. Dat is ideaal als je kind een spreekbeurt wil houden over de zee. De hoofdstukken daarna laten alle planten en dieren in en om de zee zien. Leuk voor een dagje aan zee, of als je op vakantie naar zee gaat. In dit filmpje laat ik meer zien. Het boek is te koop bij Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids