Boekentip: het Bosboek

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Vind jij het ook heerlijk om het bos in te gaan, maar weet je er eigenlijk veel te weinig van? Dan is het Bosboek een heel fijn boek, vol met leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen.

Boekentip: het Bosboek

Het is een boek voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met je kinderen te delen. Als je tenminste van die nieuwsgierige koters hebt zoals wij 🙂 Het is leuk en leerzaam voor kinderen om de natuur te ontdekken. Drukke kinderen worden er bovendien rustig van. Door kinderen van alles te leren over het bos gaan ze het nog leuker vinden. En mochten ze toch geen zin meer hebben in een wandeling, dan bevat het boek ook nog tips om de kinderen te vermaken in het bos.

Boekentip: het Bosboek

Het boek begint met wat algemene tips voor als je het bos ingaat en leuke weetjes over de natuur. Daarna volgen hoofdstukken over bomen (en bladeren), planten, struiken en paddenstoelen, vogels, friemeldieren en lasteraars, reptielen, grotere dieren en hoe je sporen kunt zoeken. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Het bevat heel veel informatie, maar het is op een toegankelijke manier in beeld gebracht en uitgelegd, erg fijn.

Boekentip: het Bosboek

Achter in het boek zit een poster, eigenlijk een samenvatting van alle dieren in het boek, die kun je meenemen naar het bos. Daarnaast staat er een overzicht in het boek wanneer je welke dieren en planten het beste kunt vinden. Sommige dieren of planten zul je in een bepaald seizoen vinden, andere op specifieke momenten van de dag.

Boekentip: het Bosboek

Ik leg het boek voorlopig naast de bank, om het vaak te kunnen pakken. Niet alleen omdat het een heel mooi boek is met prachtige tekeningen, maar ook omdat het zo’n boek is waar je af en toe wat weetjes uit kunt lezen. En die weetjes die ik ga voorlezen aan onze nieuwsgierige aagjes 🙂

Boekentip: het Bosboek

Titel: Het Bosboek

Auteur: Sarah Devos van Zondag Bosdag

Uitgever: WPG/M-Books

Te koop via o.a. Bol.com

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.