Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Er is een nieuwe versie van de GoPro camera voor kinderen: de Kidizoom Action Cam HD. Kinderen kunnen tijdens hun avonturen leuke foto’s en filmpjes maken. Tijd dus voor een review van de Kidizoom Action Cam HD van Vtech. 

Onze kinderen vinden het heel leuk om foto’s te maken. Van hun bouwwerken en van alles wat ze beleven. Daarnaast zijn ze de laatste tijd steeds meer bezig met filmpjes. Af en toe maken ze zelfs complete vlogs. Ze waren dus heel enthousiast dat we deze speelgoed camera mochten uitproberen van Vtech.

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Dit krijg je bij de Kidizoom Action Cam HD 

Bij de camera krijg je allerlei extra’s:
 • Waterdichte behuizing voor foto’s onderwater
 • Camerahouder met schroefdraad om het op de hulpstukken te zetten
 • Bevestigingsstuk voor op de fiets of step
 • Vlak-bevestigingsplaatje voor op een skateboard
 • Groothoeklens voor foto’s van kleine ruimtes
 • Micro-USB kabel
 • Polsbandje
 • Gele drijvende handgreep

Kidizoom Action Cam HD review - dit krijg je erbij 

Daarnaast zou ik dit er nog bij adviseren:
 • Gebruik een etui, een toilettas of een klein rugzakje om alles in te bewaren en verpak de camera en losse lens in een extra zakje. Dan houd je het bij elkaar en voorkom je krassen op de lenzen en behuizing.
 • Met een micro SD kaart creëer je makkelijk meer opslagruimte. Filmpjes nemen immers al snel veel ruimte in.

De functies van de camera 

De camera is heel klein en licht, dus hij is makkelijk mee te nemen. Je kunt er het bijgeleverde koordje aan vast maken om hem om je pols te hangen.

Kidizoom Action Cam HD formaat

Foto’s maken met de camera 

De camera heeft een zelfontspanner, dat is natuurlijk een heel leuk trucje voor kinderen. Daarnaast past de camerahouder op mijn eigen statief met standaard maat schroefdraad, dus als je zoiets hebt dan kunnen ze dat er bij gebruiken.

Ook kun je vijf foto’s snel achter elkaar maken. Dat is bijvoorbeeld handig als je foto’s van een sportwedstrijd of een bewegend dier maakt. Dan klik je altijd op het verkeerde moment, met een aantal foto’s achter elkaar wordt de kans groter dat je precies het juist moment te pakken hebt.

Er zitten ook wat spelletjes op de camera, de kinderen vinden dat leuk. Voor mij als ouder had dat niet gehoeven, liever niet zelfs.

Je kunt foto’s in twee formaten nemen, 3/4 of 9/16. Daarnaast kun je als je een foto neemt een frame gebruiken. Dat vinden onze kinderen heel erg leuk, zo heb je snel een hele toffe foto. Ook kun je wat popart en lachspiegel effecten toepassen. De camera kan niet inzoomen, mijn zoontje merkte dat op toen hij buiten foto’s maakte.

foto met frame

kleine ruimtes fotograferen met de groothoeklens

Kinderkamers en andere ruimtes in huis zijn vaak niet zo groot en daarom moeilijk te fotograferen. Om een groter deel van de kamer op de foto te krijgen, kun je de groothoeklens gebruiken. Onderstaande foto’s van onze  woonkamer heb ik vanaf hetzelfde punt gemaakt. De eerste met de gewone lens, de tweede met de groothoeklens.

Zoonlief wil vaak van alles op zijn kamer fotograferen, met deze lens is dat veel makkelijker. En misschien gebruik ik deze lens zelf ook wel als ik foto’s van hun kamer ga maken. De groothoeklens klik je eenvoudig over de gewone lens van de camera.

groothoeklens

filmpjes maken met de camera 

Onze kinderen maken heel graag filmpjes. Door de camera met de camerahouder op de gele handgreep te monteren, houden ze hem wat makkelijker vast. Daarnaast kun je met alle hulpstukken natuurlijk leuke filmpjes maken van je acties, maar daarover vertel ik hieronder meer.

Behalve gewone filmpjes, kun je ook drie soorten special effect filmpjes maken: slow motion, super snel en achterstevoren. De kinderen vinden dat leuk, je krijgt heel grappige effecten.

Kidizoom Action Cam HD review - op pad met de Kidizoom Action Cam

stop motion en time lapse 

De Kidszoom Action Cam HD heeft een aantal functies om van foto’s filmpjes te maken.

Je kunt een interval opname maken. Daar kun je leuke time-lapse filmpjes mee maken. Je kent die filmpjes wel waarin er telkens iets verandert in de foto. Het aantal seconden tussen de foto’s kun je instellen.

Daarnaast kun je met de animatie studio stop motion filmpjes maken, bijvoorbeeld met LEGO of Playmobil. Om zo’n filmpje te maken moet je telkens iets heel kleins in je opstelling veranderen, zo laat je poppetjes lopen en autootjes rijden. Het werk eigenlijk zoals vroeger tekenfilms werden gemaakt. Onderstaand filmpje geeft je een idee, wij moeten nog even oefenen 🙂

Op pad met de Kidizoom Action Cam

Het allerleukste van deze camera is om er lekker mee op pad te gaan. Door de handgreep kunnen kinderen makkelijk filmpjes maken, terwijl ze rondlopen of spelen. Dochterlief vond heel leuk om een filmpje te maken op de schommel. Van het resultaat word je hartstikke duizelig, maar dat maakt niet uit.

Kidizoom Action Cam HD review - Op pad met de Kidizoom Action Ca

Zoonlief ging filmen op de steiger, compleet met commentaar over wat je ziet. Alleen met het stilhouden van de camera moeten we nog even oefenen 😉

Filmen vanaf je fiets of step

Bij de camera zit een montagestuk, dat kun je voorop je step of fiets monteren. Er zit ook een plaatje bij om het op je skateboard te plakken.

de camera op de step

Met dochterlief ging ik naar de skatebaan, om de camera uit te proberen met de step. Kleine meis ontpopte zich opeens tot profi vlogger. Bij haar broer van 8 hoor ik dat vaker, maar ook deze kleine dame van 5 jaar had de smaak meteen te pakken. Het is me niet helemaal duidelijk waar de kids dat vloggen geleerd hebben, ze kijken thuis geen YouTube filmpjes van vloggers. Zelf neem ik maar af en toe iets op en eigenlijk alleen als er niemand thuis is. Maar het is duidelijk dat ik nog wat van mijn kids kan leren op dit gebied!

Kidizoom Action Cam HD review - filmen vanaf je step of fiets

Het resultaat is vanzelfsprekend erg beweeglijk, maar wel hilarisch. Zelf vind ze het heel leuk om het filmpje terug te kijken en ook haar grote broer was onder de indruk.

Filmen vanaf de fiets van je ouders

Voor of achter op de fiets van je ouders kun je natuurlijk ook heel toffe filmpjes maken. Wij hebben een zadeltje op de stang, vanaf die plek heb je prachtig uitzicht.

Kidizoom Action Cam HD review - filmen vanaf de fiets van je moeder

Dochterlief besloot dat ze de route vanaf de skatebaan naar Lolaland op Blijburg ging filmen. Vanzelfsprekend wederom voorzien van uitgebreid commentaar over wat we allemaal zagen.

Onderwater filmen

Bij de camera zit een waterdichte behuizing en een drijvende handgreep. Hiermee kun je dus hele toffe foto’s en filmpjes onder water maken. Zo kun je je eigen trucs in het zwembad filmen, of onderwaterdieren in een heldere blauwe zee. Daar zijn wij nog niet aan toegekomen, maar de toffe filmpjes houd je van ons tegoed. Die zie je de komende tijd terug op Instagram. Ik heb de camera alvast toegevoegd aan mijn paklijst voor vakanties!

Ook als je met slecht weer naar buiten gaat kun je de waterdichte behuizing gebruiken. Op de handgreep kun je ook gewone camerahouder schroeven. De handgreep vind ik namelijk onder alle omstandigheden heel handig. Ik merk dat kinderen daarmee veel makkelijker filmpjes maken dan met de camera los.

Kidizoom Action Cam HD review - onderwater filmen

Tot slot

Wij zijn enthousiast over de camera. De camera heeft veel functies, zo leren kinderen spelenderwijs over fotografie. Kinderen maken leuke foto’s en filmpjes met de camera en hij is stoot-proof. Het menu is heel intuïtief, zoals een smartphone dat is, dus kinderen die kunnen lezen kunnen er goed zelf mee aan de slag. Voor ongeveer 50 euro heb je een hele leuke kindercamera, waar ze echt zelf mee aan de slag kunnen.

Wil je meer weten over de Kidizoom Action Cam HD, kijk dan even op de website van Vtech. De camera is onder meer te koop bij Bol.com.

Ben je op zoek naar nog meer speelgoed inspiratie voor kinderen? Op Leuk met kids vind je nog veel meer blogs over speelgoed.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids