Boekentip: echt alles wat je zou moeten weten over LEGO


Er is een heel tof boek voor grote en kleine LEGO fans, met alles wat je wil weten over de kleine gekleurde bouwsteentjes. Wij hebben twee LEGO fans in huis, die beide gek zijn op feitjes, dus we waren heel benieuwd naar dit boek! Dennis vertelt over het boek.

LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

In het boek wordt de eerst de ontstaansgeschiedenis van LEGO beschreven. Daarnaast wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van zowel de basissteentjes als de bomen, huisdieren en accessoires. Ook allerlei innovaties worden beschreven, zoals de power functie. Voor een kind van nu is het soms moeilijk voor te stellen dat er vroeger minder kon met LEGO.

Er komen heel veel LEGO werelden aan bod, waaronder LEGO city politie en brandweer en Star Wars. En Maanlego, waar mijn generatie mee opgroeide, die op de voorkant staat πŸ™‚

LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

Bijzonder interessant voor zoonlief is het hoofdstuk over vliegen, rijden en varen. Hij heeft thuis de HSL trein en ikzelf had de eerste Legotrein met losse batterijen. Door het boek samen te lezen bespreken we dat soort dingen, waar je anders misschien minder snel aan zou denken. Je ziet in dit deel van het boek natuurlijk heel veel auto’s, inclusief raceauto’s en vrachtwagens.

De superhelden mogen niet ontbreken, een tijdloos thema dat de laatste jaren bij LEGO een plek kreeg, een grote hit bij de kleine man en zijn vriendjes. Er zijn zelfs games van LEGO superhelden, op onder andere Wii en PlayStation. De ontwikkeling van LEGO karakters wordt heel uitgebreid geschreven, van ninja’s en piraten tot astronauten en aliens. Tot groot genoegen van zoonlief staat er ook veel over dino’s in.

LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

Natuurlijk komen de LEGOLAND parken naar voren, met Miniland, dat nog steeds het middelpunt is van alle attractieparken wereldwijd. Het vrij nieuwe LEGO House wordt eveneens in beeld gebracht.

Erg leuk is het allergrootste bouwwerk van LEGO, de Tower Bridge in London, met bijna 6 miljoen stenen. Eigenlijk te veel om op te noemen, je moet het gewoon lekker zelf kijken en lezen πŸ™‚

LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

Titel: LEGO – echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes

Auteur: Simon Hugo

Uitgever: Condor

Te koop bij o.a. Bol.com


Schrijf je in voor de nieuwsbrief πŸ’Œ Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog πŸ’« Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeΓ«n en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Dennis

Add your Biographical Info and they will appear here.