Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën

Knutselen voor Valentijnsdag de leukste ideeën

Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Bij leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag horen natuurlijk hartjes. Maar dan wel heel veel verschillende hartjes. Gemaakt van wol, papier, karton of andere knutselmaterialen. Van heel lief tot ook wel een beetje stoer, zoals dit vliegtuigje.

Knutselen voor Valentijnsdag de leukste ideeën

Een vliegtuigje voor Valentijnsdag

Dit leuke vliegtuigje kwam ik tegen bij Inspired Barn. Je vindt er een gratis pdf download met uitleg hoe je het vliegtuigje kunt vouwen. Na het vouwen was het natuurlijk nog niet klaar. Er moesten namelijk nog hartjes en sterretjes op het vliegtuigje komen. Die drukten we met een pons uit gekleurd papier van de Hema.

knutselen voor Valentijnsdag

Een Valentijnsrups

Voor deze Valentijnsrups drukten we hartjes uit met een pons (bijvoorbeeld te koop bij Pipoos). Maar je kunt ze natuurlijk ook uitknippen, leg dan wat velletjes op elkaar om meer tegelijk te maken. We gebruikten papier dat bij de Flow zat. De oogjes zijn van de Hema, maar je kunt de oogjes ook tekenen.

Knutselen voor Valentijnsdag: rups knutselen

Strijkkralen voor Valentijnsdag

Onze kinderen gaan heel graag aan de slag met strijkkralen. Dit hartje maakte dochterlief zelf. Ze gebruikte ervoor een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje.

Strijkkralen hartje knutselen voor Valentijnsdag / Hama beads crafting Valenine´s Day

Knutselen met wol

Met wat papier, wol, een prikblok en borduurnaalden knutselden we deze hartjeskaarten. Hier lees je hoe je deze hartjes van wol kunt maken.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol

Ook leuk: een stukje karton inwikkelen met twee kleuren wol. Hier vertel ik hoe je deze hartjes hanger kunt knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes hanger knutselen voor Valentijnsdag

Een kaartje voor Valentijnsdag

Deze leuke kaart met een draaiend hartje er in vonden we Easy Peasy and Fun op YouTube. Het filmpje laat heel goed zien hoe je het maakt.

Knutselen voor Valentijnsdag: kaart met draaiend hartje

Nog meer hartjes 

Een hartje met wat crêpepapier en op de achterkant een handje van onze kleine. Dit leuke idee was van onze crèche.

hartje knutselen

Voor dit knutselwerk drukten eerst rondjes uit een gekleurd vel. We plakten er vervolgens een wit vel achter en plakten er hartjes in.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën

Naast deze ideeën om te knutselen, vind je op het Leuk met kids nog veel meer inspiratie om leuke dingen te doen met de kids voor Valentijnsdag. Klik dan op het plaatje om verder te lezen.

Koekjes bakken voor Valentijnsdag Cadeau ideeën voor Valentijnsdag 


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.