Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën

Knutselen voor Valentijnsdag de leukste ideeën

Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Bij leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag horen natuurlijk hartjes. Maar dan wel heel veel verschillende hartjes. Gemaakt van wol, papier, karton of andere knutselmaterialen. Van heel lief tot ook wel een beetje stoer, zoals dit vliegtuigje.

Knutselen voor Valentijnsdag de leukste ideeën

Een schelpen ketting knutselen

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor Valentijnsdag. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting. Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Een vliegtuigje voor Valentijnsdag

Dit leuke vliegtuigje kwam ik tegen bij Inspired Barn. Je vindt er een gratis pdf download met uitleg hoe je het vliegtuigje kunt vouwen. Na het vouwen was het natuurlijk nog niet klaar. Er moesten namelijk nog hartjes en sterretjes op het vliegtuigje komen. Die drukten we met een pons uit gekleurd papier van de Hema.

knutselen voor Valentijnsdag

Een Valentijnsrups

Voor deze Valentijnsrups drukten we hartjes uit met een pons (bijvoorbeeld te koop bij Pipoos). Maar je kunt ze natuurlijk ook uitknippen, leg dan wat velletjes op elkaar om meer tegelijk te maken. We gebruikten papier dat bij de Flow zat. De oogjes zijn van de Hema, maar je kunt de oogjes ook tekenen.

Knutselen voor Valentijnsdag: rups knutselen

Strijkkralen voor Valentijnsdag

Onze kinderen gaan heel graag aan de slag met strijkkralen. Dit hartje maakte dochterlief zelf. Ze gebruikte ervoor een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje.

Strijkkralen hartje knutselen voor Valentijnsdag / Hama beads crafting Valenine´s Day

Knutselen met wol

Met wat papier, wol, een prikblok en borduurnaalden knutselden we deze hartjeskaarten. Hier lees je hoe je deze hartjes van wol kunt maken.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol

Ook leuk: een stukje karton inwikkelen met twee kleuren wol. Hier vertel ik hoe je deze hartjes hanger kunt knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes hanger knutselen voor Valentijnsdag

Een kaartje voor Valentijnsdag

Deze leuke kaart met een draaiend hartje er in vonden we Easy Peasy and Fun op YouTube. Het filmpje laat heel goed zien hoe je het maakt.

Knutselen voor Valentijnsdag: kaart met draaiend hartje

Nog meer hartjes 

Een hartje met wat crêpepapier en op de achterkant een handje van onze kleine. Dit leuke idee was van onze crèche.

hartje knutselen

Voor dit knutselwerk drukten eerst rondjes uit een gekleurd vel. We plakten er vervolgens een wit vel achter en plakten er hartjes in.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën

Naast deze ideeën om te knutselen, vind je op het Leuk met kids nog veel meer inspiratie om leuke dingen te doen met de kids voor Valentijnsdag. Klik dan op het plaatje om verder te lezen.

Koekjes bakken voor Valentijnsdag Cadeau ideeën voor Valentijnsdag 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor Sint en Kerst! De Leuke Update