Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses

Dochterlief is gek op hartjes. Al maanden voor haar verjaardag had ze bedacht dat ze een zelfgemaakte hartjestaart wilde. Met een koemelkallergie is de keuze beperkt, dus we maken meestal taart. Bovendien vindt ze het heel gezellig om samen te bakken of koken. 

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses

We gaan eigenlijk altijd voor appeltaart of iets wat daar op lijkt (mango-appeltaart bijvoorbeeld), simpelweg omdat de kinderen dat het lekkerste vinden. De hartjes moesten daarom op de appeltaart komen. De hartjes en sterren maakte ik van fondant en drukte het uit met koekjesvormpjes. Je kunt fondant of marsepein gebruiken, beide te koop bij de Hema en sommige bakkers. De Hema heeft ook allerlei vormpjes.

Omdat we toch lekker bezig waren maakten we gelijk ook sterren op de muffins. Super vrolijk toch?

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses

De hartjes kwamen natuurlijk niet alleen op de taart, maar ook in de rest van de versiering terug 😊

Wil je nog meer lekker samen maken? Naast deze zelfgemaakte hartjestaart voor een verjaardag, vind je op Leuk met kids nog veel meer recepten om te bakken met kids.


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.