Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses


Dochterlief is gek op hartjes. Al maanden voor haar verjaardag had ze bedacht dat ze een zelfgemaakte hartjestaart wilde. Met een koemelkallergie is de keuze beperkt, dus we maken meestal taart. Bovendien vindt ze het heel gezellig om samen te bakken of koken. 

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses

We gaan eigenlijk altijd voor appeltaart of iets wat daar op lijkt (mango-appeltaart bijvoorbeeld), simpelweg omdat de kinderen dat het lekkerste vinden. De hartjes moesten daarom op de appeltaart komen. De hartjes en sterren maakte ik van fondant en drukte het uit met koekjesvormpjes. Je kunt fondant of marsepein gebruiken, beide te koop bij de Hema en sommige bakkers. De Hema heeft ook allerlei vormpjes.

Omdat we toch lekker bezig waren maakten we gelijk ook sterren op de muffins. Super vrolijk toch?

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses

De hartjes kwamen natuurlijk niet alleen op de taart, maar ook in de rest van de versiering terug ?

Wil je nog meer lekker samen maken? Naast deze zelfgemaakte hartjestaart voor een verjaardag, vind je op Leuk met kids nog veel meer recepten om te bakken met kids.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding