Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën

Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen.

Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën. Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen.

Een lama knutselen met strijkkralen

Je kunt een lama knutselen met strijkkralen. Deze maakte kleine meis. Bekijk ook onze andere ideeën met strijkkralen.

Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën. Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen. Zoals deze lama van strijkkralen.

Lama tekenen en op papier plakken

Om deze lama te tekenen gebruikte ik het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com).

De lama tekende ik op beige papier, met een uitwisbare pen. Je kunt eventueel mijn lama tekening downloaden.

Na het uitknippen trokken we de randen nog een keer om, zodat die rand mooi zichtbaar is. De snuit tekende ik op blauw papier, het kleedje op roze papier en we plakten het op de lama. Over de nek en het kleedje legden we stukjes touw, die we aan de achterkant vastzetten met lijmstift. De lama plakten we op gekleurd papier (de Hema) en plakten er hartjes op. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos).

Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën. Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen. Zoals deze lama tekenen en plakken met gekleurd papier, met hartjes er op.

Lama kleurplaat

Zijn de kinderen nog wat jonger? Voor een peuter, kleuter of kind in de onderbouw van school kun je mijn lama tekening natuurlijk ook als kleurplaat downloaden. Voor grotere kinderen is zelf uit het boek natekenen natuurlijk veel leuker.

Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën. Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen. Zoals een lama kleurplaat.

Een lama knutselen met watten

Watjes zijn natuurlijk ideaal om een lama mee te knutselen, lekker zacht. Samen met ons meisje in groep 5 maakte ik deze lama. Als basis gebruikten we wederom mijn lama tekening. Die printen we uit op papier en knipten hem uit.

Vervolgens maakten we van watten (Etos) bolletjes. Die plakten we met knutsellijm op de lama.

De ogen zijn plakoogjes (bij Bol.com en bij Pipoos). Voor de neus drukten we een hartje uit papier met een pons (Bol.com en Pipoos), uitknippen kan ook. De mond is een klein stukje chenille draad (bij Pipoos en bij Bol.com). De halsband een stukje paillettendraad van de kringloopwinkel.

Het dekje is gemaakt van een stukje vilt (Bol.com en bij Pipoos). Er op plakten we pailletten pailletten (kringloopwinkel of Bol.com).

We plakten de lama op gekleurd papier (de Hema).

Lama knutselen en tekenen: leuke ideeën. Op zoek naar een leuk idee om een lama te knutselen of tekenen? Hier vind je leuke lama knutsels en tekeningen. Watjes zijn natuurlijk ideaal om een lama mee te knutselen, lekker zacht. Samen met ons meisje in groep 5 maakte ik deze lama.

Een lama tekenen met aquarelpotloden

Jeugdsentiment: aquarelpotloden! Met aquarelpotloden teken je eerst iets met de potloden. Daarna ga je met een natte kwast er overheen. Het is dus een soort schilderen met potloden. En het geeft zo’n tof effect! Wat ook fijn is: het geeft wat minder rommel dan verf. Aquarelpotloden en het bijbehorende papier zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Deze lama tekende ons meisje na van haar broodtrommel (nog te koop bij Bol.com).

Je broodtrommel natekenen met aquarelpotloden.

Verder lezen

Zoek je naast een vos nog meer leuke ideeën om te knutselen en tekenen, kijk dan naar ons knutsel overzicht of ons teken overzicht. En ook op Instagram delen we regelmatig knutselideeën.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids