Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen


Opeens hadden de kinderen een enorme berg lege toiletrollen gespaard, die prachtig opgestapeld stonden. Tijd om er een kerstboom van te maken!

Rond kerst zijn we lekker veel aan het knutselen. De gezelligheid in huis nodigt uit om te freubelen, maar het is voor kinderen ook een mooi moment om even tot rust te komen, in de drukke kerstperiode. Mijn klein meis blijft zolang ze nog niet leerplichtig is op woensdag meestal thuis, even een moment samen zonder grote broer. Deze week knutselden we een kerstboom. En grote broer? Die is er nu ook eentje aan het maken 🙂

Een leuke tip van Corrien: je kunt ook een adventskalender van deze kerstboom maken, met in ieder rolletje iets lekkers of een klein cadeautje… Wie weet tijdens de volgende kerst!

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Eerst lijmden we de wc rollen aan elkaar. We begonnen bovenaan en maakten er telkens een laagje onder. De boom voor dochterlief van vier jaar plakte ik aan elkaar vast, zoonlief van zeven jaar zette de kerstboom zelf in elkaar. Nadat de lijm van de kerstboom gedroogd was hebben we hem geverfd, de binnenkant één keer, de buitenkant een aantal keer.

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Toen de verf goed droog was hebben we een cocktailprikker in de vorm van een ster in de bovenkant geprikt en op de buitenkant kerststerren en kerstballen geplakt. In de binnenkant van ieder rolletje hebben we een “kerstballetje” geplakt. Daarna hebben we heel voorzichtig kerstlampjes op batterijen in de kerstboom gehangen, het zit vast door stukjes draad tussen de wc rolletjes te schuiven. De batterijhouder met schakelaar zit in de achterkant van het bovenste wc rolletje verstopt en wordt door de cocktailprikker op zijn plek gehouden.

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Kleine meis is helemaal trots op haar kunstwerk, sowieso is het extra leuk als grote broer er niet bij is en jouw kunstwerk wil namaken 🙂 De knutselspullen en kerstlampjes komen van de Hema. Op Leuk met kids vind je nog veel meer knutselideeën voor kerst. Veel plezier met knutselen deze kerst!

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.