Kerstboom knutselen van wc rollen, met kerstlichtjes en kerstballen

Opeens hadden de kinderen een enorme berg lege toiletrollen gespaard, die prachtig opgestapeld stonden. Tijd om een kerstboom van de wc rollen te knutselen!

Rond kerst zijn we lekker veel aan het knutselen. De gezelligheid in huis nodigt uit om te freubelen. Bovendien is knutselen voor kinderen een mooi moment om even tot rust te komen, in de drukke kerstperiode. Mijn klein meis blijft zolang ze nog niet leerplichtig is op woensdag meestal thuis, even een moment samen zonder grote broer. Deze week knutselden we een kerstboom. En grote broer? Die is er nu ook eentje aan het maken 🙂

Een leuke tip van Corrien: je kunt ook een adventskalender van deze kerstboom maken. In ieder rolletje stop je iets lekkers of een klein cadeautje… Wie weet doen we dat tijdens de volgende kerst!

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Dit hebben we gebruikt

Heel veel wc rollen

Kerstlampjes met led bij Bol.com, bij de Hema of de kringloop

Pluizige bolletjes van de Hema, pompons zijn ook te koop bij Bol.com en bij Pipoos

Glimmende sterren en rondjes, te koop bij Pipoos en bij Bol.com, je kunt ook stickers gebruiken

Eerst aan de slag met lijm

Eerst lijmden we de wc rollen aan elkaar. We begonnen bovenaan en maakten er telkens een laagje onder. De boom voor dochterlief van vier jaar plakte ik aan elkaar vast. Zoonlief van zeven jaar zette de kerstboom zelf in elkaar.

De kerstboom verven

Nadat de lijm van de kerstboom gedroogd was hebben we hem geverfd. De binnenkant verfden we één keer, de buitenkant een aantal keer. Verven is natuurlijk makkelijker als de wc rollen wit zijn, maar dat waren die van ons niet.

Je kunt de kerstboom eventueel ook met papier maché beplakken. Aan papier maché kun je een kleurtje toevoegen.

Of je nou verf op papier maché gebruikt, beide moet je goed laten drogen voordat je verder gaat.

samen aan tafel

De kerstboom van wc rollen versieren

Toen de verf goed droog was hebben we een cocktailprikker in de vorm van een ster in de bovenkant geprikt. Op de buitenkant hebben we kerststerren en kerstballen geplakt. In de binnenkant van ieder rolletje hebben we een “kerstballetje” geplakt.

Daarna hebben we heel voorzichtig kerstlampjes op batterijen in de kerstboom gehangen. Het zit vast door stukjes draad tussen de wc rolletjes te schuiven. De batterijhouder met schakelaar zit in de achterkant van het bovenste wc rolletje verstopt en wordt door de cocktailprikker op zijn plek gehouden.

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Kleine meis is helemaal trots op haar kunstwerk. Het is sowieso extra leuk als grote broer er niet bij is en jouw kunstwerk wil namaken 🙂

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Verder lezen

Naast deze kerstboom van wc rollen, vind je op Leuk met kids nog veel meer ideeën om te knutselen voor kerst. Veel plezier met knutselen deze kerst!

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: tips voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY ideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids