DIY: kopje vogelvoer zelf maken

In de winter is het super leuk om met de kinderen vogels te voeren. Mijn vriendin Yvette maakte deze super schattige kopjes met vogelvoer om in de tuin te hangen. Een kopje vogelvoer is heel makkelijk om zelf te maken! Het enige dat je nodig hebt is vogelvoer, frituurvet, touw, takjes en kopjes.

DIY: kopje vogelvoer maken - bird feeder cup

Oude kopjes vind je bij een kringloopwinkel. In plaats van kopjes kun je ook lege blikjes of potjes gebruiken.

DIY: kopje vogelvoer maken - bird feeder cup

Smelt het frituurvet tot het warm is, maar niet heet. Roer het vogelvoer er doorheen. Schep het mengsel in de kopjes en zet daarin een takje, voordat het stolt. Op dat takje kan het vogeltje zitten.

DIY: kopje vogelvoer maken - bird feeder cup

Als het gestold is kun je het buiten in de tuin hangen aan een touwtjes. Dat ziet er super leuk uit toch? Kom maar snel vogeltjes!

Zoek je naast dit kopje vogelvoer nog meer leuke dingen om zelf maken? We maakten ook een vogeltaart.


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.