Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten

Iedere herfst knutselen we lampionnen. De aanleiding is meestal Sint Maarten, maar ze blijven gezellig in huis hangen tot ver na kerst. Dit keer knutselen we een lampion in de vorm van een ster.

De basis van de ster is bruin inpakpapier. Van dat spul waar je postpakketten in kunt versturen. Om de lampion met Sint Maarten ook buiten te kunnen gebruiken hebben we hem bewerkt met mod podge. Dat is een soort lijm die een beschermend laagje over de lampion zet.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten. Iedere herfst knutselen we lampionnen. De aanleiding is meestal Sint Maarten, maar ze blijven gezellig in huis hangen tot ver na kerst. Dit keer knutselen we een lampion in de vorm van een ster. 

Dit heb je nodig voor de lampion

 • Mod Podge lijm (Bol.com)
 • Bruin inpakpapier (Bol.com) of ander stevig papier
 • Waterverf van Djeco (I love speelgoed)
 • Kinderlijm
 • Touw
 • Los fietslampje
 • Een leeg plastic potje, bijvoorbeeld van kinderlijm of vitamines

Zo kun je de ster lampion knutselen

De basis van de ster is bruin inpakpapier. Je kunt natuurlijk ook ander papier gebruiken. Dit inpakpapier hebben we dubbelgevouwen en een ster er op getekend. Daarna heb ik met spelden vastgezet en heeft kleine meis ze geknipt. Zo heb je twee sterren.

bruin papier als basis

Vervolgens heeft kleine meis de sterren geverfd met waterverf. Wij hebben voor geel, blauw en roze gekozen, dat contrasteert mooi.

het papier verven met waterverf

Ondertussen hebben we het bakje voor het lampje gemaakt. We hebben een leeg lijmpotje gebruikt. Ik heb dat open gesneden met een stanleymesje, dat is geen klusje voor kids. Het bakje moet ongeveer 3 centimeter hoog zijn. Vervolgens heb ik er met een perforator twee gaatjes in gemaakt en een touwtje er aan gemaakt.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten

Daarna hebben we de lampion verder versierd. Kleine meis is gek op pailletten, die hebben we gekocht bij de kringloop (ook bij knutselwinkel of Bol.com). Pailletten kun je gewoon met knutsellijm vastzetten.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten

Vervolgens hebben we de beide zijden van de lampion op elkaar gezet, met het bakje voor het lampje er tussen. We hebben het gewoon met kinderlijm vastgezet. Alleen de bovenkant blijft open, zodat je het lampje er in kunt stoppen.

lamp bakje er in plaatsen

Om de lampion enigszins waterproof te maken, hebben we mod podge gebruikt. Het wordt natuurlijk niet volledig waterdicht, maar het is wel een beetje beschermd tegen regen. Bovendien wordt de ster door de mod podge wat steviger. Daarnaast lijm je met de mod podge de pailletten extra goed vast, zodat je die niet buiten verliest. Als je mod podge aanbrengt is het wit, maar het droogt doorzichtig op. We hebben eveneens mod podge in de bovenkant van de binnenkant gesmeerd, om die ook te beschermen.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten

Onze mod podge was glimmend, zodat de ster ook een beetje glimt. Als lichtje gebruiken we een fietslampje, dat kun je er voorzichtig in stoppen.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten

In dit Reels filmpje zie je de stappen nog een keer.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maud | Leuk met kids blog (@leukmetkids)

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer tips voor Kerst en voor Sint Maarten, zoals dit artikel met heel veel lampionnen.

Sint Maarten lampion of lantaarn

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids