Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen

Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met kaarsen? Of om kaarsen na te maken met kinderen? Bekijk dan deze knutseltips.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met kaarsen? Of om kaarsen na te maken met kinderen? Bekijk dan deze knutseltips.

Kaarsen knutselen

Deze kaars maakten we van een wc rolletje. Eerst plakten we er met lijm gekleurd papier op. Vervolgens knipten we een rondje met een klein gaatje in het midden, daar komt de kaars in. De vlam vouwden we van chenille draden. Dat is even priegelen. De vlam stopte we in het rondje. Dat rondje met de vlam plakten we met een lijmpistool in de kaars. Tot slot versierden we hem met masking tape.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Zowel tips om te knutselen met kaarsen als ideeën om kaarsen na te maken met kinderen. Deze kaars maakten we van een wc rolletje, gekleurd papier en chenille draad.

Een leuk persoonlijk cadeau: een zelf geknutselde verjaardagskaart. Het kaartje is gemaakt van dik gekleurd papier. De cupcake is ook van gekleurd papier. Voor de kaars gebruikte ze een stukje van een rietje. De vlam knipte ze van papier, waar ze strepen op tekende.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Zowel tips om te knutselen met kaarsen als ideeën om kaarsen na te maken met kinderen. Een leuk persoonlijk cadeau: een zelf geknutselde verjaardagskaart met een cupcake met kaarsje er op.

Knutselen met kaarsen

Kaarsen kun je versieren met een speciale wax stift voor op kaarsen. Deze stiften zijn gemaakt om op kaarsen te gebruiken, waardoor je de kaarsen ook echt kunt branden. Zulke stiften vind je bij Bol. onder de naam van kaarsstift en onder kaarsversierpen.

Voor een vriendin kocht ik deze leuke kaarsenstandaards, van Vanilla Fly bij Stitch IJburg. Wanneer je ze omdraait kan er een waxinelichtje in. Als grapje maakte ik er deze happy birthday kaarsen bij. De letters stippelde ik met de wax stiften.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met kaarsen? Of om kaarsen na te maken met kinderen? Bekijk dan deze knutseltips. Voor een vriendin kocht ik kaarsenstandaards. Als grapje maakte ik er deze happy birthday kaarsen bij.

Voor de juffen en meesters zijn we ieder jaar op zoek naar leuke cadeau ideeën. Zoonlief versierde deze kaarsen met een zo’n speciale wax stift voor op kaarsen.

Zoonlief versierde kerstkaarsen als cadeautje voor de juffen en meesters, met een speciale wax stift.

Deze waxinelichtjeshouder maakten we met de Crayola Crayon Pen. Dat is een soort wascopen waarmee je op allerlei materialen kunt werken. We versierden een glazen weckpot met stipjes.

Crayola crayon pen waxinelichthouder versieren

Met permanent stiften en met masking tape kun je ook leuke waxinelichthouders knutselen. Ook voor kinderen is dat een leuk knutselwerkje.

We gebruikten dunne permanent stiften en dikke permanent stiften. Wel hoog zetten als je een baby, dreumes, peuter of kleuter hebt.

Waxinelichthouder maken, gezellig in de winter of voor in de zomer in de tuin.

Van een oud jam potje maakten we dit lichtje met Amsterdamse grachtenpandjes er op. We tekenden de Amsterdamse huisjes met dikke permanent stiften.

Van een oud jam potje maakten we dit kerstlichtje met Amsterdamse grachtenpandjes er op. We tekenden de Amsterdamse huisjes met dikke permanent stiften.

Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een mooie duurzame recycling knutsel! Zo maak je deze led kaarsen. Dit is vanzelfsprekend geen knutselproject voor kleintjes. Voor tieners of volwassenen is het wel een leuk knutselwerkje.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Zowel tips om te knutselen met kaarsen als ideeën om kaarsen na te maken met kinderen. Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een voor een zette ik vlekken van de verschillende kleuren er op. Daarna smeerde ik er doorzichtige nagellak met glitters op. Een mooie duurzame eco recycling knutsel!

Kerststukjes zijn zo leuk om te maken en het ultieme project om te knutselen met kaarsen. Ze zien er prachtig uit, het is makkelijk om ze samen met kinderen te maken en ze ruiken ook nog heerlijk. Hier leg ik uit hoe je zelf een kerststukje kunt maken.

Een kerststukje is zo leuk om te maken. Ze zien er prachtig uit en ze ruiken heerlijk. Daarnaast is een kerststukje makkelijk om samen met kinderen te knutselen. 

Verder lezen

Naast deze ideeën voor kaarsen, vind je hier nog veel meer ideeën om te knutselen, kijk bijvoorbeeld eens naar het overzicht met knutselideeën. Ook op Instagram delen we vaak inspiratie.

Kaarsen knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met kaarsen? Of om kaarsen na te maken met kinderen? Bekijk dan deze knutseltips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids