DIY: Mondriaan schilderij in jullie favoriete kleuren

DIY: Mondriaan schilderij in jullie favoriete kleuren

Kinderen zijn als een wervelwind in je interieur, althans die van ons wel. Gezellig hoor, maar niet echt een goed moment om kunst te kopen, nog los van de vraag of je er geld voor hebt. Een lege muur is saai, tijd voor een Do It Yourself project dus! Als je kinderen groot genoeg zijn kunnen ze helpen, of hun eigen versie maken van deze vrije interpretatie van een Mondriaan schilderij.

DIY: Mondriaan schilderij in jullie favoriete kleuren

Allereerst heb je een blank canvas nodig, wij kochten het bij een Kwantum, Xenos heeft ze vaak ook. Dan zoek je een paar leuke kleuren uit, dat kan blauw, geel en rood zijn zoals Mondriaan, maar ook andere kleuren die je leuk in de kamer vindt passen. Ideaal zijn van die kleine blikjes verf, Histor en Flexa hebben allerlei verschillende kleuren.

De zwarte lijnen kun schilderen, maar dat is een erg precies werkje. Wij kozen daarom voor zwart klustape van de Hema, een soort smal ducttape.

DIY: Mondriaan schilderij in jullie favoriete kleuren

Ik bepaalde vooraf in PowerPoint hoe het moest worden en tekende dat vervolgens met potlood op doek. Daarna schilderde ik een aantal vlakken in de gekozen kleuren. Toen dat droog was plakte ik het tape er op. Laat het na het plakken nog een dagje plat liggen zodat het tape kan hechten. Laat het toch los, dan kun je het met kleurloze lijm voorzichtig vastzetten.

Leestips

Betonverf om je balkon of terras te pimpen Voor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderen Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie diy vlaggetjes Verjaardagsballonnen Het strand als thema voor de kinderkamer of babykamer 101 organizing tips voor een opgeruimd huis met kids

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips