DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken

DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken

Een knuffeldoekje is eigenlijk het eerste waar je baby mee kan spelen. Door aan de lintjes te frunniken en de stof te voelen oefent je baby zijn tastzin, door het in zijn handjes te houden en er aan te sabbelen. Het is een leuk en makkelijk project om zelf te maken.
DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken
Je hebt twee stofjes nodig, één voor de voorkant en één voor de achterkant. Voor een jonge baby is een gladde stof niet zo handig, dat is moeilijk vast te pakken. Verder heb je verschillende lintjes nodig, die koop je bijvoorbeeld bij een fourniturenzaak of hobbywinkel, of de Hema of Xenos.
DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken
Voor een doekje van 30cm bij 30cm heb je twee stofjes van 34cm bij 34cm nodig. Strijk de randen van beide doekjes aan alle kanten 2cm om naar binnen. Om de randen mooi te maken kun je er wat vlieseline tussen doen voor je de zoom maakt, maar dat hoeft niet. Speldt beide doekjes op elkaar, met de goede zijde naar buiten.
DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken
Maak dan de lintjes: gebruik per lintje 12cm, vouw het dubbel zodat je 6cm overhoudt, speldt het tussen de doekjes zodanig dat het 4cm uitsteekt. Zet zo alle lintjes op zijn plek, zo veel als je wilt, ik gebruikte twintig lintjes. Stik dan het knuffeldoekje aan alle kanten dicht. Ik gebruikte twee stiksels naast elkaar, voor de stevigheid. Zo heb je een mooie persoonlijke knuffeldoek!
DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken DIY: een knuffeldoekje voor je baby zelf maken
Deze mooie met uiltjes kregen we van een vriendin. Een van de thema’s op onze babykamer is uiltjes, dus had mijn vriendin gekozen voor een print met uiltjes 🙂

 

Kinderwagen hacks: zo haal je het maximale uit je trouwe vriend Van fietsstoeltje en moederfiets tot bakfiets alle manieren om je kind mee te nemen op de fiets cadeautips eerste verjaardag 20140601-150958.jpg cadeautips voor de tweede verjaardag DIY kussentje Bobike fietsstoeltje DIY: speeltje aan de kinderwagen De leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama? DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje Handige apps over de ontwikkeling van je baby voor iPhone en Android 

 

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips