Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Met kerst is het extra leuk als er iets moois op tafel komt. Deze kerst cake is een heel makkelijk recept, met spectaculair effect. Je kunt de cake samen met de kinderen maken én hij is super lekker!

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Dit heb je nodig 

Wij kochten de ingrediënten online bij Albert Heijn:

Ook nodig: een bakvorm zonder kieren, dus geen springvorm. Ik gebruikte een ronde siliconen taartvorm met een diameter van 22 centimeter.

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Makkelijk recept voor kerst cake 

Maak de cake volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het beslag in een ronde vorm. Laat de cake goed afkoelen, verwijder daarna de bakvorm en leg de cake op een mooi groot bord.

Verwarm het glazuur volgens gebruiksaanwijzing. Giet het voorzichtig over de cake uit. Tijdens het uitgieten kun je het met je vinger netjes aanbrengen. Doordat het nog warm is, wordt het bij het drogen een mooie laag, als je het tenminste dik genoeg aanbrengt. Doordat je twee pakjes gebruikt, krijg je een mooie dikke laag. Druk vervolgens meteen de kerstboompjes in de nog zachte laag glazuur.

Het recept is niet moeilijk, maar je moet wel voldoende de tijd nemen. De cake moet ongeveer 60 minuten in de oven en daarna nog afkoelen. Als je de cake niet laat afkoelen kan hij breken (dat kun je wel verstoppen onder de laag glazuur) en droogt het glazuur niet snel.

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Nog meer knutselen met eten

Koekenmannetjes, peperkoekhuisjes, kerstmanmutsjes, kerstboomprikkers, sneeuwpopijsjes en nog veel meer. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met kerst eten.

Kerst knutselen met eten: zoete recepten en ideeën

Nog meer kerst

Naast dit makkelijk kerst cake recept, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst. De mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips voor kinderen, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Ben je benieuwd wat we deze kerst nog meer maken? Volg ons dan op Instagram!

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids