KAPLA voorbeelden: 20 ideeën om zelf te bouwen voor kinderen

Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA 🙂

KAPLA voorbeelden: ideeën om zelf te bouwen voor kinderen. Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA

Wat ik leuk vind aan KAPLA is dat zoonlief er zo creatief mee is. Mijn normaal zo energieke mannetje werkt urenlang geconcentreerd aan de mooiste bouwwerken. Iedere keer als hij wat gebouwd heeft, dan moet ik een foto maken. Inmiddels zijn het er genoeg voor een blog over KAPLA bouwen, met heel leuke voorbeelden en ideeën. Soms maakt hij wat na, maar het meeste bedenkt hij zelf.

Voor wie het niet kent: voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. De verhouding van KAPLA plankjes is 1:3:15. Iedere plankje is drie keer zo breed als hoog en vijf keer zo lang als breed. KAPLA is te koop bij Bol.com en bij Blokker.

Vaak gebruikt zoonlief bij de KAPLA bouwwerken ook nog allerlei ander speelgoed. Hij combineert het met de Hot Wheels baan of houten treinbaan. Of hij bouwt iets voor auto’s of treintjes. Daarnaast bouwt hij vaak iets voor poppetjes van LEGO of Playmobil.

Regelmatig voegen we wat toe, iedere keer wordt dit artikel nog langer. Zoonlief bouwt iedere keer weer KAPLA voorbeelden, hij zit vol inspiratie en ideeën om te bouwen.

KAPLA voorbeelden: knikkerbaan

De KAPLA knikkenbaan is een van de favorieten bij ons thuis. Zoonlief bouwt eindeloos aan knikkerbaan varianten. Als de knikkers dan niet goed genoeg rollen, dan wordt er nog wat veranderd. Hier bouwde hij een soort skischans, waarvan de knikker afrolt. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: knikkerbaan bouwen inspiratie. De KAPLA knikkenbaan is een van de favorieten bij ons thuis. Zoonlief bouwt eindeloos aan knikkerbaan varianten. Als de knikkers dan niet goed genoeg rollen, dan wordt er nog wat veranderd. Hier bouwde hij een soort skischans, waarvan de knikker afrolt. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: domino baan

Een domino baan spel is een leuke uitdaging voor oudere kinderen om te bouwen. Onze jongen is hier 12 jaar. Hij is vaak eindeloos aan het verbeteren om te zorgen dat alles goed valt. Vaak maakt hij er ook een filmpje van als hij alles laat omvallen.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. Een domino baan spel is een leuke uitdaging voor oudere kinderen om te bouwen. Onze jongen is hier 12 jaar. Hij is vaak eindeloos aan het verbeteren om te zorgen dat alles goed valt. Vaak maakt hij er ook een filmpje van als alles omvalt.

KAPLA voorbeelden: voertuigen

Ook een KAPLA racebaan maakt hij regelmatig, voor zijn autotjes. Soms maakt hij ook leuke combinaties met de hot wheels baan, maar daar heb ik helaas nog geen foto van. Onze jongen was 6 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: auto racebaan bouwen. KAPLA racebaan maakt hij regelmatig, voor zijn autotjes. Soms maakt hij ook leuke combinaties met de hot wheels baan, maar daar heb ik helaas nog geen foto van. Onze jongen was 6 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Daarnaast kun je natuurlijk eindeloos veel voertuigen bouwen. Zoals dit vliegtuig van KAPLA.

Ook kun je natuurlijk eindeloos veel voertuigen bouwen. Zoals dit vliegtuig.

Ook leuk: een trein van KAPLA. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: trein bouwen. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Of als je wat groter bent: een raket van KAPLA. Onze jongen was 10 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: ideeën om zelf te bouwen voor kinderen. Voor als je wat groter bent: een raket van KAPLA. Onze jongen was 10 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Ook de flexibele autobaan van Way to Play is leuk om in combinatie met KAPLA te gebruiken.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. De houten plankjes zijn ook heel  leuk om te combineren met waytoplay.

Net als KAPLA is Way to play bij uitstek open ended speelgoed, leuk voor creatieve kinderen. Dus ook heel leuk om te combineren. Zoals deze brug over de weg. Onze jongen was 10 jaar en ons meisje 8 jaar toen ze dit bouwwerk samen maakten.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. Beide is open ended speelgoed, leuk voor creatieve kinderen. Dus ook heel leuk om te combineren.

KAPLA voorbeelden: dieren

Deze octopus maakte zoonlief na van een ansichtkaart. Samen met een vriendje bouwde hij met heel veel geduld de inktvis. Onze jongen was 8 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. Deze octopus maakte zoonlief na van een ansichtkaart. Samen met een vriendje bouwde hij met heel veel geduld de inktvis. Onze jongen was 8 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Deze KAPLA spin bedacht de kleine man zelf. Gelukkig heeft een echte spin niet zulke grote ogen 😉 Onze jongen was 6 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. Deze KAPLA spin bedacht de kleine man zelf. Gelukkig heeft een echte spin niet zulke grote ogen. Onze jongen was 6 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Deze hond staat op de voorkant van het rode KAPLA instructieboek. Dat boek is voor 6 jaar en ouder.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. Deze hond staat op de voorkant van het rode KAPLA instructieboek. Dat boek is voor 6 jaar en ouder.

KAPLA voorbeelden: bruggen

Om bruggen te bouwen moet je een stevige draagconstructie kunnen bouwen. Onze jongen leerde dat ooit op school. Zoals je ziet moeten de plankjes elkaar een beetje overlappen. Onze jongen was 8 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: brug bouwen ideeën. Om bruggen te bouwen moet je een stevige draagconstructie kunnen bouwen. Onze jongen leerde dat ooit op school. Zoals je ziet moeten de plankjes elkaar een beetje overlappen. Onze jongen was 8 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: gebouwen

Waar dit gebouw precies vandaan komt weet ik niet, maar zoonlief moet wel ergens een voorbeeld hebben gehad. Dit soort huizen sieren zijn kamer regelmatig.

KAPLA voorbeeld huis gebouw. Waar dit gebouw precies vandaan komt weet ik niet, maar zoonlief moet wel ergens een voorbeeld hebben gehad. Dit soort huizen sieren zijn kamer regelmatig.

Dit huis op palen vind ik ook wel een hele mooie constructie. Het grappige is dat de constructies steeds ingewikkelder worden. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: huis gebouwd op palen, inspiratie om te bouwen. Dit huis op palen vind ik ook wel een hele mooie constructie. Het grappige is dat de constructies steeds ingewikkelder worden. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Daarnaast maakt hij regelmatig een fort of een dorpje. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Voorbeeld gebouw met binnenplaats. Daarnaast maakt hij regelmatig een fort of een dorpje. Dat wordt vaak bewoond door LEGO poppetjes. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Dat wordt vaak bewoond door LEGO poppetjes.

de LEGO poppetjes zitten goed in het fort

In dit dorpje zaten ook in de binnenkant allerlei constructies. Zo had hij ergens een prachtig trap gebouwd. En natuurlijk de vijver op de binnenplaats. Onze jongen was 11 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. KAPLA voorbeeld gebouw met binnenplaats. Daarnaast maakt hij regelmatig een fort of een dorpje. Dat wordt vaak bewoond door LEGO poppetjes. Onze jongen was 11 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

De kleine man is groot voetbalfan. Hier bouwde hij de Amsterdam Arena na, oftewel de Johan Cruijff Arena. Op de bankjes van het voetbalstadion zitten Duplo poppetjes. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. De kleine man is groot voetbalfan. Hier bouwde hij de Amsterdam Arena na, oftewel de Johan Cruijff Arena. Op de bankjes van het KAPLA voetbalstadion zitten Duplo poppetjes. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

Nog meer ideeën om te bouwen

“Kijk eens mama ik heb je naam gemaakt!” Te leuk toch?

Je kunt ook een naam maken.

Voor zijn eigen Gorgel bouwde hij een soort grote stoel. Voor knuffels kun je natuurlijk eindeloos bouwwerken maken. Onze jongen was 8 jaar toen hij dit bouwwerk maakte.

stoel voor de Gorgels

Over het speelgoed

KAPLA werd bedacht door een Nederlandse ontwerper Tom van der Bruggen. Het idee ontstond tijdens het bouwen van een kasteel in het zuiden van Frankrijk. De ontwerper gebruikte houten plankjes als maquette voor het kasteel. Je bleek er alles mee na te kunnen maken, ook constructies. Maar het is dus ook heel geschikt als speelgoed. De naam KAPLA is een afkorting van het Nederlandse KAbouter PLAnkjes, maar de fabriek staat in Frankrijk. Ook leuk om te weten: er is een heus Centre Kapla in Parijs en Lyon.

KAPLA is bijvoorbeeld te koop bij Bol.com en bij Blokker. Er zijn naturel plankjes te koop in allerlei verschillende hoeveelheden. Daarnaast zijn er gekleurde plankjes te koop.

Instructie boeken

Je kunt KAPLA ook tweedehands kopen. Op Marktplaats betaal je meestal veel geld voor KAPLA en bovendien is het snel verkocht. Je kunt proberen om het van vrienden of buren met oudere kinderen over te kopen. Wel zo fijn, dan weet je tenminste ook waar het vandaan komt.

Wil je nog meer KAPLA voorbeelden, dan zijn de eigen boeken van KAPLA leuk. Deel 1 voor 6 jaar en ouder, deel 2 is voor 8 jaar en ouder en deel 3 en 4 zijn voor 4 jaar en ouder.

KAPLA voorbeelden: ideeën om te bouwen voor kinderen. Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA.

Veel kids die graag KAPLA bouwen, houden ook van LEGO. Op Leuk met kids vind je ook een blog met LEGO bouw ideeën. Daarnaast delen we ook regelmatig creatieve ideeën op Instagram.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids