KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen

Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA 🙂

KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen. Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA

Wat ik leuk vind aan KAPLA is dat zoonlief er zo creatief mee is. Mijn normaal zo energieke mannetje werkt urenlang geconcentreerd aan de mooiste bouwwerken. Iedere keer als hij wat gebouwd heeft, dan moet ik een foto maken. Inmiddels zijn het er genoeg voor een blog over KAPLA bouwen, met heel leuke voorbeelden en inspiratie. Soms maakt hij wat na, maar het meeste bedenkt hij zelf.

Voor wie het niet kent: voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. De verhouding van KAPLA plankjes is 1:3:15. Iedere plankje is drie keer zo breed als hoog en vijf keer zo lang als breed

Vaak gebruikt zoonlief bij de KAPLA bouwwerken ook nog allerlei ander speelgoed. Hij combineert het met de Hot Wheels baan of houten treinbaan. Of hij bouwt iets voor auto’s of treintjes. Daarnaast bouwt hij vaak iets voor poppetjes van LEGO of Playmobil.

Waarschijnlijk is dit pas het begin en wordt dit artikel nog veel langer. Zoonlief bouwt de komende tijd vast nog veel meer KAPLA voorbeelden en inspiratie om zelf te bouwen. Heeft jouw kind iets van KAPLA gemaakt dat niet mag ontbreken in dit artikel? Ik ontvang de foto heel graag via info [at] leukmetkids [punt] nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

KAPLA voorbeelden: knikkerbaan

De knikkenbaan is een van de favorieten bij ons thuis. Zoonlief bouwt eindeloos aan knikkerbaan varianten.Als de knikkers dan niet goed genoeg rollen, dan wordt er nog wat veranderd. Hier bouwde hij een soort skischans, waarvan de knikker afrolt.

KAPLA voorbeelden: knikkerbaan bouwen inspiratie

KAPLA voorbeelden: voertuigen

Ook een racebaan maakt hij regelmatig, voor zijn autotjes. Soms maakt hij ook leuke combinaties met de hot wheels baan, maar daar heb ik helaas nog geen foto van.

KAPLA voorbeelden: auto racebaan bouwen inspiratie

Daarnaast kun je natuurlijk eindeloos veel voertuigen bouwen. Zoals dit vliegtuig van KAPLA.

KAPLA voorbeelden: vliegtuig

Ook leuk: een trein van KAPLA.

KAPLA voorbeelden: trein

Of als je wat groter bent: een raket van KAPLA.

KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen. Zoals een raket van KAPLA.

Ook de flexibele autobaan van Way to Play is leuk om in combinatie met KAPLA te gebruiken.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. KAPLA is bij uitstek open ended speelgoed, leuk voor creatieve kinderen. Dus ook heel  leuk om te combineren met waytoplay.

KAPLA voorbeelden: dieren

Deze octopus maakte zoonlief na van een ansichtkaart. Samen met een vriendje bouwde hij met heel veel geduld de inktvis.

KAPLA voorbeelden: octopus inktvis

Deze KAPLA spin bedacht de kleine man zelf. Gelukkig heeft een echte spin niet zulke grote ogen 😉

KAPLA voorbeelden: spin

Deze hond staat op de voorkant van het rode KAPLA instructieboek. Dat boek is voor 6 jaar en ouder.

KAPLA voorbeeld hond

KAPLA voorbeelden: bruggen

Om bruggen te bouwen moet je een stevige draagconstructie kunnen bouwen. Zoonlief leerde dat ooit op school. Zoals je ziet moeten de plankjes elkaar een beetje overlappen.

KAPLA voorbeelden: brug bouwen inspiratie

KAPLA voorbeelden: gebouwen

Waar dit gebouw precies vandaan komt weet ik niet, maar zoonlief moet wel ergens een voorbeeld hebben gehad. Dit soort huizen sieren zijn kamer regelmatig.

KAPLA voorbeeld huis gebouw

Dit huis op palen vind ik ook wel een hele mooie constructie. Het grappige is dat de constructies steeds ingewikkelder worden.

KAPLA voorbeelden: huis gebouwd op palen, inspiratie om te bouwen

Daarnaast maakt hij regelmatig een fort of een dorpje. Dat wordt vaak bewoond door LEGO poppetjes.

KAPLA voorbeeld gebouw met binnenplaats

de LEGO poppetjes zitten goed in het fort

In dit dorpje zaten ook in de binnenkant allerlei constructies. Zo had hij ergens een prachtig trap gebouwd. En natuurlijk de vijver op de binnenplaats.

KAPLA voorbeeld gebouw met binnenplaats

De kleine man is groot voetbalfan. Hier bouwde hij de Amsterdam Arena na, oftewel de Johan Cruijff Arena. Op de bankjes van het voetbalstadion zitten Duplo poppetjes.

KAPLA voorbeelden: voetbal stadion bouwen inspiratie

KAPLA voorbeelden: nog meer inspiratie om te bouwen

“Kijk eens mama ik heb je naam gemaakt!” Te leuk toch?

KAPLA naam maken

Voor zijn eigen Gorgel bouwde hij een soort grote stoel. Voor knuffels kun je natuurlijk eindeloos bouwwerken maken.

stoel voor de Gorgels

Over KAPLA

KAPLA werd bedacht door een Nederlandse ontwerper Tom van der Bruggen. Het idee ontstond tijdens het bouwen van een kasteel in het zuiden van Frankrijk. De ontwerper gebruikte houten plankjes als maquette voor het kasteel. Je bleek er alles mee na te kunnen maken, ook constructies. Maar het is dus ook heel geschikt als speelgoed. De naam KAPLA is een afkorting van het Nederlandse KAbouter PLAnkjes, maar de fabriek staat in Frankrijk. Ook leuk om te weten: er is een heus Centre Kapla in Parijs en Lyon.

KAPLA is bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, Blokker en I love speelgoed. Er zijn naturel plankjes te koop in allerlei verschillende hoeveelheden. Daarnaast zijn er gekleurde plankjes te koop.

KAPLA instructie boeken

Je kunt KAPLA ook tweedehands kopen. Op Marktplaats betaal je meestal veel geld voor KAPLA en bovendien is het snel verkocht. Je kunt proberen om het van vrienden of buren met oudere kinderen over te kopen. Wel zo fijn, dan weet je tenminste ook waar het vandaan komt.

Wil je nog meer KAPLA voorbeelden, dan zijn de eigen boeken van KAPLA leuk. Deel 1 voor 6 jaar en ouder, deel 2 is voor 8 jaar en ouder en deel 3 en 4 zijn voor 4 jaar en ouder.

KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen. Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA.

Veel kids die graag KAPLA bouwen, houden ook van LEGO. Op Leuk met kids vind je ook een blog met LEGO bouw ideeën. Daarnaast schreef ik een artikel met cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids