101 dingen om thuis binnen te doen met kinderen met regen of kou

Hoe vermaak je de kids als het buiten slecht weer is, koud en nat? Mogelijkheden genoeg om binnen te doen met kinderen, zowel thuis als buiten de deur! Ik verzamelde heel veel ideeën voor binnen activiteiten met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners. Om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, workshops en veel meer met regen of kou.

Wat te doen met kinderen als het regent of koud is? Hoe vermaak je de kinderen in de winter? Wat zijn leuke binnen activiteiten op een regenachtige dag? Hier vind je heel veel leuke ideeën om binnen doen met kinderen. Leuke ideeën voor thuis, maar ook voor op de bso.

Regelmatig voeg ik nieuwe dingen toe. Heb jij tips voor leuke dingen om binnen te doen met kinderen? Ik hoor het graag de mail op info [at] leukmetkids.nl.


Inhoudsopgave: binnen doen met kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Hoe vermaak je de kids als het buiten slecht weer is, koud en nat? Mogelijkheden genoeg om binnen te doen met kinderen, zowel thuis als buiten de deur! Ik verzamelde heel veel ideeën voor binnen activiteiten met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners. Om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, workshops en veel meer.

Thuis binnen spelen: leuke ideeën voor kinderen

*Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden! En als iedereen verkleed is houd je een modeshow.

*Verstoppertje kun je ook heel goed als binnen activiteit doen. Leuk voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen. Dit soort ouderwetse spelletjes blijven leuke dingen om binnen te doen met kinderen.

*Van masking tape kun je leuke dingen maken. Bijvoorbeeld een autoweg van masking tape op de vloer of een poppenhuis op de muur.  Mooi tape vind je bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Bij Bol.com vind je merken als MT, Studio Stationary en Scotch.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum.

Speelgoed: binnen doen met kinderen

*Zoek het oude speelgoed samen uit. Je kunt het aan buurkinderen geven of aan een goed doel. Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, een koffiehuis met speelhoek, de kringloopwinkel of wat dan ook. Dit is denk de nuttigste van alle binnen activiteiten op deze lijst!

*Jullie eigen oude speelgoed kan van zolder. Die nostalgische Playmobil, LEGO, Fabuland of Barbies zijn vast een hit. Ik ken mensen die iedere zomer de LEGO opbergen, in de herfst is het dan extra leuk.

*Drukke kinderen worden rustig van speelgoed waarmee ze lekker kunnen rommelen. Zoals vingerverf of binnenspeelzand, dat zijn rustgevende binnen activiteiten voor peuters en kleuters.

*Met Ztrings kunnen veel kinderen ook eindeloos zoet zijn. Het zijn van die regenboogkleurige vingertouwtjes waar je mooie vormen mee maakt.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen

Spelen in een hut

*Maak een hut: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Dat is toch een van de leukste dingen om binnen te doen met kinderen? Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

*Of zet de speeltent op, wij hebben bijvoorbeeld deze tipi tent. Een klein popup koepeltentje kan natuurlijk ook.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Super leuk speelgoed: een hutten bouw set

Eindeloos bouwen

*Als papa of mama iets heeft getekend is het erg leuk om na te bouwen. Of het nou een treinbaan, lego poppenhuis of wat dan ook is.

*KAPLA is het ultieme speelgoed om mee te bouwen. In dit artikel deel ik heel veel voorbeelden van KAPLA bouwwerken.

*Spelen met je LEGO of Playmobil is natuurlijk sowieso leuk.

*Ook leuk: in een regenachtig weekend op een tafel een LEGO stad met treinbaan bouwen, de werkbeschrijving vind je hier. Compleet met Lego trein, politiebureau en brandweer. Daarnaast deel ik in dit artikel heel veel voorbeelden voor LEGO bouwwerken.

*Of maak een grote Playmobil speeltafel. Zo maakte Kay deze gigantische Playmobil camping.

*Of zoek de LEGO of Playmobil eens uit. Dit zijn onze tips om LEGO op te bergen.

Bekijk ook al onze cadeautips voor kids

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is

Bijzonder binnenspeelgoed

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen en volwassenen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is in verschillende maten te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

101 dingen om thuis binnen te doen met kinderen met regen of kou. Zoals spelen met een Wobbel balansbord, houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er ook wobbelyoga mee doen.

Haal de speeltuin naar binnen, maar dan wel stijlvol. Zoals met deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga (bij I love speelgoed).

101 dingen om binnen te doen met kinderen met regen of kou. Met tips voor bijzonder binnenspeelgoed. Zoals deze Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen.

Met de stapelstenen van Stapelstein (bij I love speelgoed en Bol.com) maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind.

Een leuk en wat goedkoper alternatief zijn de Noorse rivierstenen van Gonge (bij Bol.com).

101 dingen om binnen te doen met kinderen met regen of kou. Met tips voor bijzonder binnenspeelgoed. Zoals deze stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind.

Spelletjes en doeboeken

*De favoriete binnen activiteit van veel kinderen: gezellig samen spelletjes doen. Ik maakte een overzicht van bordspelletjes voor alle verschillende leeftijden.

*Soms vinden kids het fijn om even alleen een spelletje te doen. Dan zijn smart games leuk, ook fijn onderweg.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is: bordspelletjes

*Onze kinderen zijn gek op speel- en oefenboeken, die staan vol opdrachten die passen bij de leeftijd van je kind. Rond de zomervakantie doen ze graag een vakantieboek. Ook de Denksport Puzzelboeken (Bol.com) doen de kids graag.

*“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

Thuis creatief: knutselen, tekenen, fotograferen en meer

*Wat te doen met kids? Doe een fotoshoot met de kids! En vergeet niet dat zij jullie ook op de foto kunnen zetten! In gewone kleding, of in themakleding. Denk aan allemaal dezelfde kleuren, met heel veel sieraden, verkleed als legopoppetjes of wat dan ook. Wil je meer leren over foto’s maken? Lees dan deze review eens of onze tips voor een fotoshoot.

*Bekijk alle foto’s van het afgelopen jaar samen terug, of maak een fotoboek.

*Laat de kids een mooi filmpje maken, met een oude telefoon of een Kidizoom Action Cam. Achteraf kun je het filmpje samen bewerken.

*Pak je oude blokfluit of gitaar erbij en speel liedjes die de kinderen kunnen meezingen. Heb je geen muziekboek? Online vind je ook van alles.

*Heb je iets grotere kids, dan kun je samen een DIY project in huis doen. Zoals dit zelfgemaakte kinderkeukentje.

Bekijk ook al onze DIY projecten voor in huis

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is, zoals een leuk DIY project in huis

Teken en kleuren

*Op zoek naar rustgevende kinderactiviteiten binnen? Laat de kinderen dan kleuren en kleur zelf mee. Zoek op internet jullie favoriete kleurplaten en print ze uit.

*Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Uitgeklapt is de kleurplaat 60 bij 40 centimeter, lekker groot dus. Deze XL kleurplaat is er van Europa en Nederland, zo leer je spelenderwijs. Te koop bij of Bol.com.

*Weet je dat je ook een kleurplaat kunt maken van een foto? Van je favoriete foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de hond of poes, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Zoals een kleurplaat maken van een foto.

*Kleine meis kreeg een tijdje geleden het boek Zo teken je leuke dieren. Het is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Zoonlief van acht jaar kan alle dieren natekenen, dochterlief van bijna zes jaar kiest de makkelijkere dieren uit. Ik vertel er hier meer over, het boek is te koop bij Bol.com.

*Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes. We zitten regelmatig te tekenen met gelpennen, best wel zen! Hier delen we ideeën voor handletteren.

Bekijk ook onze andere ideeën om te tekenen en kleuren

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Zoals dit boek om te leren tekenen: zo teken je leuke dieren

Knutselen: binnen doen met kinderen

*Van knutselen krijg je nooit genoeg, zeker niet met al deze leuke knutsel ideeën.

*Ook voor de feestdagen vind je op Leuk met kids heel veel leuke tips. Denk aan Pasen, Valentijnsdag, Koningsdag, Moederdag en Vaderdag, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst.

*Daarnaast vind je hier inspiratie voor de seizoenen: de herfst, de winter en de lente en zomer.

*Strijkkralen zijn ook fijn voor een rustig moment. Als de kinderen onrustig of druk zijn, dan worden ze vaak weer rustig na een tijdje priegelen met strijkkralen.

*Met kunst-doeboek Alles is kunst kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag. Het laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken. Hier vind je nog meer leuke boeken met ideeën om te knutselen.

*Leuk voor nieuwsgierige kids: een knutselpakket waarbij je je eigen wereldbol in elkaar zet. Je kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop?

Lees ook: onze favoriete knutselspullen voor kids 

101 dingen om binnen te doen met kinderen met regen of kou. Zoals iets leuks knutselen.

Knutselwerkjes opruimen

*Hebben jullie ook altijd een stapel knutselwerkjes liggen? We zoeken ze eens in de zoveel tijd uit. Een fijne binnenactiviteit met de kinderen, als het regent of koud weer is.

*De mooiste werkjes gaan in het plakboek. Ook de klassenfoto’s en zwemdiploma’s plakken we in, dan heb je gelijk af en toe een datum. Van knutselwerkjes die te groot zijn plakken we een foto in. En de rest gaat weg, dat ruimt lekker op. In eerste instantie hadden de kinderen veel hulp nodig, maar nu doen ze het bijna helemaal zelf.

*Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt. Want sommige kunstwerkjes wil je natuurlijk altijd kunnen zien.

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona: 101 tips binnen en rondom huis

Handwerken: leuk om binnen te doen met oudere kinderen

*Zijn je kinderen wat ouder, dan kun je ze ook leren handwerken. Een regenachtige zondagmiddag is een prima moment om met naald en draad iets te maken. Of met de naaimachine om te leren gaan. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor kinderen.

*Met dik Zpagetti touw maken de kids zelf een riempje.

*Heb je een oud kledingstuk met een vlek of andere beschadiging? Zulke kinderkleding kun je versieren met textielstiften. In dit artikel delen we heel veel leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

Kinderkleding versieren met textielstiften leuke ideeën om te knutselen

Thuis vermaak: boeken, games en films 

Lekker lezen

*Voor veel kinderen een van de leukste binnen activiteiten: lekker lezen. Of natuurlijk voorgezelezen worden. Pak een dik boek uit de kast en lees de kinderen heel veel verhalen voor. Zo’n fijne klassieker waar je vroeger zelf ook zo van genoot. Of zoek een boek uit dat je kind lekker zelf kan lezen. Dit zijn mijn favoriete kinderboeken.

*Zijn jouw kids ook zo gek op de Gorgels? Bekijk dan samen al deze feitjes over de Gorgels van Jochem Myjer.

*Luisterboeken vind ik een ideaal alternatief voor een schermpje. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement afsluiten bij BookBeat (tip: je kunt het eerst gratis proberen). Terwijl de kinderen spelen of knutselen, luisteren ze ondertussen een luisterboek.

*Veel kinderen lezen graag tijdschriften.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is: lekker lezen of voorlezen

Gamen

*Toegegeven, die schermpjes behoren voor onze kinderen ook tot de favoriete binnen activiteiten. Maar hé, dat hoort ook bij je jeugd. Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Dennis speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

*Met de spelcomputer kun je natuurlijk ook lekker bewegen. Bijvoorbeeld met Just Dance en er zijn ook allerlei fitness spelletjes.

*Heel leuk: stopmotion filmpjes maken. Dan maak je van een serie foto’s een filmpje. Zo maak je een stopmotion filmpje.

*Er zijn heel veel leuke apps voor kleintjes. Ik maakte een lijstje met onze favoriete apps voor peuters en kleuters.

101 dingen om binnen te doen met kinderen met regen of kou. Hoe vermaak je de kids als het buiten slecht weer is, koud en nat? Mogelijkheden genoeg om binnen te doen met kinderen, zowel thuis als buiten de deur! Ik verzamelde heel veel ideeën om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, culturele dingen doen en veel meer. Gelukkig zijn er niet alleen leuke dingen buitenshuis, maar ook heel veel binnenshuis.

Film en televisie kijken

*Leg de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie en ga lekker met zijn allen film kijken. Of stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen. En natuurlijk houd je de hele dag je pyjama aan.

*Een thuisbioscoop is natuurlijk ook heel gezellig, compleet met popcorn. Popcorn en frisdrank erbij, gordijnen dicht en met zijn allen tegen elkaar op de bank. Kun je er geen genoeg van krijgen? Je kunt natuurlijk ook een film marathon doen. Pak je oude dvd’s uit kast, of kijk een film bij Pathé Thuis.

*Wil je dat de kids wat leerzaams kijken op televisie? Zapp en Zappelin van de NPO hebben natuurlijk ontzettend veel leerzame programma’s. Via de NPO app en op de SchoolTV website kun je heel veel uitzendingen bekijken. In Ask the Storybots op Netflix zoeken vijf nieuwsgierige wezentjes antwoorden op allerlei vragen van kinderen.

Lees ook: de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is: leuke kinderfilms kijken

Workshops: thuis nieuwe dingen leren

Op zoek naar wat meer uitdagende dingen om binnen te doen met kinderen en tieners? Sommige kinderen hebben extra uitdaging nodig. Wat te doen op een regenachtige dag? Kijk dan eens naar deze workshops en online lessen. Je vindt hier veel leuke dingen om binnen te doen met nieuwsgierige kinderen. Ook leuk voor als het regent op de bso!

Online lessen

*Leren programmeren stimuleert creatief denken. Met MIT apps Scratch (vanaf 8) en Scratch Junior (vanaf 5) leren kinderen programmeren. Voor oudere kinderen is er Code.org, ontwikkeld door Bill Gates en Mark Zuckerberg. Voor zoonlief bestelde ik het boek Programmeren voor kinderen (Bol.com), dat helpt hem met Scratch.

*Zelf een game bouwen is leerzaam en leuk. Dat kan bijvoorbeeld gratis met de Klokhuis Game Studio.

*Als kind heb ik wel eens een cursus blind typen gedaan, daar ben ik nog steeds blij mee. Tegenwoordig zijn er leuke cursussen, zoals de online typecursus van LOI Kidzz of van Pica typen. Ook bij Bol.com kun je typecursussen bestellen.

*Er zijn ook leuke taalcursussen voor kinderen. LOI Kidzz heeft er bijvoorbeeld een aantal. Bij de cursus Engels ontrafel je een mysterie. In de cursus Spaans versla je een heks. Met Duolingo met kun je ook een vreemde taal oefenen. Vanuit het Nederlands kun je Engels, Frans en Duits oefenen.

*Les krijgen van bioloog Freek Vonk, hoe cool is dat? Op zijn website deelt hij filmpjes, die hij ook op YouTube deelt.

*We zijn al heel lang van plan een stop motion filmpje te maken, de kinderen doen dat op school wel eens. EYE filmmuseum heeft leuke workshops online staan. Zou het er nu eens van komen?

Lees ook: de leukste online workshops en activiteiten.

Muziekles voor thuis

*Het Concertgebouw heeft een aantal iPad apps waarmee kinderen over klassieke muziek leren.

*Met de Incredibox app kun je zelf muziek programmeren.

*Met de app Simply Piano kun je jezelf piano leren spelen. Je zet je tablet op de muziekstandaard en de app vertelt je wat je moet doen. De app hoort ook wat je goed of fout doet en laat je indien nodig dingen opnieuw doen. De eerste lessen kun je gratis doen, daarna moet je een abonnement nemen.

Proefjes enzo

*Met het Smart Kids Lab onderzoek je met zelfgemaakte meetinstrumenten water, geluid, lucht, aarde en licht. Hoe schoon is de lucht, hoeveel microben zitten er in de grond, dat soort vragen.

*NEMO Science Museum heeft allerlei proefjes en beantwoordt vragen van nieuwsgierige kinderen. Nu het museum dicht is kunnen kinderen filmpjes bekijken.

*Het Techlab in het Spoorwegmuseum geeft kinderen antwoord op technische vragen. Normaal ga je daarvoor naar het museum, nu kun je dat samen met je kids online doen.

Thuis naar het museum

*In 2020 hebben veel musea leuke dingen voor thuis ontwikkeld. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Teylersmuseum, het Stedelijk Museum, het Muiderslot, het Scheepvaartmuseum.

*Heb je Minecraft voor PC of Mac? Dan heeft Geofort Herwijnen wat leuks. Je kunt namelijk op GeoCraft heel Nederland in Minecraft bouwen.

*Grappig is dat, vroeger vonden we een museum vrij saai. Tegenwoordig heeft bijna ieder museum zich aangepast aan kinderen. Er zijn leuke workshops en rondleidingen, allemaal leuk en begrijpelijk voor kinderen. Onze kinderen gaan dus graag naar een museum. Met deze thuis kunst tips voor kinderen beleven ze musea ook thuis. Boeken, kinderfilms, online rondleidingen, workshops en knutseltips.

Bekijk ook onze lijst met kindvriendelijke musea

kunstwerken namaken met strijkkralen

Thuis eten, drinken en koken

*Zodra het buiten koud wordt vraagt kleine meis waar de mini mallows zijn (van Frisia bij AH). Die doen we namelijk altijd in de chocolademelk! En met een snoep horloge erbij is het helemaal lekker (Albert Heijn). Ook fijn om in de tuin op te drinken als het droog is.

*Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids.

*Maak een winterkruidentuintje. Dat kan op een hoekje van de keuken, op de tafel of in de vensterbank.

*Ga samen naar de supermarkt en koop spullen om gezellig een high tea te houden… of een pannenkoekenfeestje… of een borrel…

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Zodra het buiten koud wordt vraagt kleine meis waar de mini mallows zijn. Die doen we namelijk altijd in de chocolademelk! En met een snoep horloge erbij is het helemaal lekker

Thuis sportief

*Veel kids vinden samen yoga doen heel leuk. Ik maakte een overzicht met fijne yoga boeken, websites en filmpjes.

*Aerobics kun je prima samen met je kind doen, zodat je aan sporten toekomt op een regenachtige dag. Op YouTube vind je leuke workouts.

*Ga lekker samen dansen op de favoriete muziek van de kids. Onze kids zijn bijvoorbeeld gek op nieuwe én oude nummers van Kinderen voor Kinderen, bijna alles staat op YouTube. Wij verzamelden heel veel leuke dansnummers voor kinderen.

*Op YouTube vind je leuke danslessen. Bijvoorbeeld de danslessen van Kinderen voor Kinderen. Ook leuk: de danslessen van K3.

Binnen bewegen voor kleintjes

*Over een pad van kussens kun je de krokodillen ontwijken of een hindernisbaan doen. Sowieso is een hindernisbaan door het huis een super leuke kinderactiviteit binnen.

*Zet per kind een wasmand neer en laat ze proberen een bal in elkaars wasmand te gooien.

*Maak een evenwichtsbalk, dat kan bijvoorbeeld een lijn van masking tape op de grond zijn. Daarmee doe je trucjes op de evenwichtsbalk.

*Heb je een kleintje dat veel behoefte aan beweging heeft? Koop een inklapbaar kunststof glijbaantje dat je in de woonkamer kunt zetten.


Even kort buiten spelen

*In deze lijst vind je heel veel leuke dingen om binnen te doen met kinderen. Ideeën om binnen te doen met je peuter van 2 of 3 jaar. Binnen tips voor kleuters van 4 of 5 jaar. En ook binnen activiteiten voor oudere kinderen van 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar. Maar ook fijne activiteiten binnen voor papa en mama. Zoals heel even naar buiten, als je klaar bent met de chaos en het geschreeuw van die indoor activiteiten 😉

*Op de meeste regenachtige dagen is het wel even droog. Dan kan je snel je regenjas of skibroek aan doen en een frisse neus halen. Naar de speeltuin gaan is waarschijnlijk erg koud en nat. Wij vinden het dan fijner om even een rondje te wandelen. Hebben de kids geen zin om te wandelen, dan gaan ze op hun stepjes.

*Is het maar even droog, dan kun je misschien even buiten zitten in de tuin of je balkon. Samen wat warms drinken, heel gezellig.

*Scandinaviërs vinden het heel normaal om op koude donkere winterdagen buiten af te spreken. Ook voor regen schrikken ze niet terug, juist omdat het er zo vaak regent. Ben je benieuwd wat wij kunnen leren van de winter gewoontes in Noord Europa? Ik schreef er een blog over, vol tips om warm te blijven als je in de tuin afspreekt of gaat wandelen.

Lees ook: mijn lijstje met tips om buitenspelen in je eigen tuin te stimuleren.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Buiten afspreken met vrienden: zo blijf je warm bij wandelen en in de tuin

Verder lezen

Zoek je nog meer leuke tips? Kijk dan even naar de tips voor kindvriendelijke uitjes. Of volg ons op Instagram, daar delen we ook allerlei ideeën.

101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is. Hoe vermaak je de kids als het buiten slecht weer is, koud en nat? Mogelijkheden genoeg om binnen te doen met kinderen, zowel thuis als buiten de deur! Ik verzamelde heel veel ideeën voor binnen activiteiten met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners. Om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, workshops en veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids