Goede apps voor baby’s, peuters en kleuters op je tablet en smartphone (iPad, iPhone, Android)


De meningen zijn verdeeld over het gebruik van tablets en smartphones door jonge kinderen. Het is waarschijnlijk net zoiets als TV, mediagebruik moet je begeleiden. Dat betekent dus de juiste apps uitzoeken. Hieronder vind je een aantal leuke en op verschillende manieren leerzame apps, mits met mate gebruikt 🙂

Goede apps voor baby’s, peuters en kleuters op je tablet en smartphone (iPad, iPhone, Android)

Veilig filmpjes kijken
Vanuit YouTube klik je simpel door naar de meest afgrijselijke filmpjes. Daar is een oplossing voor: Koekoek TV heeft een app waarmee kids veilig filmpjes kunnen kijken, zonder te kunnen doorklikken naar content niet voor ze bedoeld is. Er zitten heel veel filmpjes in, voor dreumes, peuter, kleuter en ouder kind. Er zijn apps voor iPhone en iPad en voor Android smartphones en tablets. Een alternatief is Kidsbios, een website die ook goed werkt op mobiele apparaten.

Plaatjes kijken en woorden leren
Soundtouch is een hele leuke app voor kids. De app heeft verschillende schermen met plaatjes, met allerlei thema’s: boerderijdieren, wilde dieren, vogels, voertuigen! muziekinstrumenten en spullen in huis. Als je op een plaatje drukt van een dier zie en hoor je het dier op het plaatje, niet telkens dezelfde dier, maar vijf verschillende. Je kunt ook instellen dat je het woord ook hoort. Leuk om met je peuter te doen, maar ook met een baby is het al erg leuk. De app heeft een gratis versie en een betaalde versie. In de betaalde versie zit geen reclame en meer plaatjes.

Sesamstraat
Sesamstraat heeft een leuke mobiele site, waarop je filmpjes en foto’s kunt bekijken, liedjes luisteren, spelletjes doen en een kleurplaat kleuren. Maak een bookmark van de site op je startscherm van je mobiele apparaat en het is net een app.

Zappelin
Zappelin heeft een app voor allerlei apparaten, zelfs Windows 8. Met de app kun je behalve filmpjes kijken, ook verhaaltjes lezen, spelletjes doen, tekenen en liedjes luisteren. Als je de filmpjes download zijn ze ook offline beschikbaar.

Nijntje
De Nijntje app is te gebruiken als mobiele website of als app. Je kunt er filmpjes mee kijken, spelletjes doen, dierengeluiden herkennen en boekjes lezen.

Met dieren leren tellen
In “Tel de dieren” van Appracadabra leert je kindje tellen met mooie plaatjes van dieren. Bij ieder dier waarop je drukt hoor je een getal. Met de gratis app kun je tot vijf leren tellen, met de betaalde app kun je tot twintig tellen.

Boekje lezen
Op je iPhone en iPad kun je lezen met Nippertje van Gottmer Uitgevers. Nippertje komt altijd te laat en mama heeft altijd haast. Nippertje is in de app te zien als filmpje en als bladerboek met voorleesstem. Verder kun je zelf een filmpje maken, tekenen en kleuren, tel- en zoekspelletjes, puzzels en een memospel doen.

Lego Duplo
Er zijn heel apps van Lego Duplo voor Android en iOS. Een dierentuin app, een treintje app, verzin het maar. De meeste zijn betaald, maar sommige zijn gratis. Leukmzijn bijvoorbeeld de dierentuin waar je doorheen loopt met dieren en de trein die je vult en door het landschap laat rijden.

Chromecast
OK, het is geen kinder app, maar zorgt wel dat je kids eindeloos filmpjes kunnen kijken zonder dat ze zelf door kunnen klikken op YouTube. Daarom is de Chromecast absoluut een van onze beste aankopen van de afgelopen jaren. Het is een betaalbaar apparaatje waarmee je van je gewone televisie een smart tv maakt. Je plugt het in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Ideaal om kinderfilmpjes op je televisie af te spelen, maar ook voor papa en mama natuurlijk heel fijn. Je koopt het bijvoorbeeld Bol.com of Wehkamp. Wil je meer weten? Lees dan eerst even mijn review.

Ken jij nog leuke apps? Laat je tip dan achter onder aan dit bericht!

 

Mijn telefoon

Veel mensen vragen me welke smartphone ik heb. Na een aantal iPhones heb ik alweer een aantal verschillende Samsung telefoons gehad. Dit keer heb ik gekozen voor een Samsung Galaxy S7, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com. Vorige keer had ik de voor de mini gekozen, omdat ik een kleine wel handig vond, maar helaas was de snelheid en de capaciteit ook minder. Alhoewel iOS en Android allebei voor- en nadelen hebben, vind ik de Samsung uiteindelijk fijner dan de iPhone en gezien de prijs absoluut een aanrader.

 

Nog meer apps

Handige apps over de ontwikkeling van je baby voor iPhone en Android 10 must have apps voor drukke ouders De beste foto apps voor Android, iPhone en iPad Mama apps op je smartphone: zwangerschap


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.