Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids 🙂 

Tijdens de meivakantie vullen we deze lijst met activiteiten voor kinderen zeker nog aan. Daarnaast delen we ook veel tips op Instagram!

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

De tuin in

☆Alles begint weer te groeien en bloeien buiten. Tijd om dus om wat nieuwe plantjes te planten!

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆De appie heeft weer moestuintjes, die jaar heten ze moestuinmaatjes. De kids en ik zijn fan, dus daar zijn we in de meivakantie flink mee bezig. Gaan jullie ook moestuintjes kweken? Kijk dan even naar deze handige tips om de moestuintjes beter te laten groeien.

☆Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij ons op school zijn ze enorm met de natuur bezig. Onze kinderen vonden het daarom hartstikke leuk om zelf om een insectenhotel te maken, voor de bijen. En als je dan ook nog wilde bloemen zaait, dan wordt het helemaal een bijenparadijs.

☆We hebben allerlei boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten. Daarmee gaat de tuin voor de kids echt leven.

Lees ook: tips om buitenspelen in je eigen tuin leuker te maken 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen: AH moestuintjes

Buitenspelen

☆De kinderen zijn gek op hutten bouwen. Lekker buiten met deze set om hutten te bouwen met takken.

☆Altijd leuk: een giga zandkasteel bouwen. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

☆Vliegeren in het park hoort bij de lente.

☆Een hele grote tekening met stoepkrijt maken op de stoep voor ons huis. Of een autoparcours met stoepkrijt tekenen. Ook leuk: e  en evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk. In dit artikel vind je mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.

☆Als het lekker warm is gaan we met water spelen. Bijvoorbeeld flessenvoetbal doen of met de Aquaplay waterbaan spelen.

☆De kids hebben het knikkeren herontdekt. Fijn is dat je er weinig bij nodig hebt, je kunt een gat naast een tuintegel gebruiken. Knikkers zijn te koop bij Bol.com.

☆Kleine meis heeft een nieuwe hoepel, daar gaat ze lekker mee spelen. En misschien doe ik zelf ook wel mee, lekker sporten! Hoepels zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

☆Zoonlief speelt juist graag met de tennispaal. Deze Swingball is te koop bij Decathlon en Bol.com

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

Binnenspelen

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden. De oudste is ook van plan om zelf een verkleedoutfit te naaien.

☆De kinderen maken ook binnen heel graag hutten, met deze set om hutten te bouwen met doeken.

☆Iedere vakantie wordt er wel een groot bouwwerk gemaakt. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

Spelletjes, games en boeken

☆Als het buiten koud is gaan we heel veel verschillende bordspelletjes doen.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. En ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een Lego bouwwerk maken.

☆De kids lezen graag tijdschriften, bijvoorbeeld Donald Duck (Junior), de Tina en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis.

☆Onze kids hebben een nieuwe favoriete game, die veel gespeeld gaat worden in de vakantie: Balan Wonderworld. Deze game voor jongens en meisjes en is er voor onder andere Switch, PlayStation en Xbox. Je doorloopt sprookjesachtige fantasiewerelden. Het magische wezen Balan, een kruising tussen een tovenaar en een goochelaar, begeleid je in dit avontuur. Dennis schreef een review over Balan Wonderworld.

☆Op zoek naar een leuke film? Kijk dan even naar ons lijstje met de leukste kinderfilms van de afgelopen jaren.

Lees ook: tips voor slecht weer activiteiten.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen: Balan Wonderworld op de Switch spelen

Knutselen en andere creativiteit

☆De lente en zomer bieden volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes en vogels spreken tot de fantasie om na te maken. Bloemen kun je namaken, maar je kunt er ook mee knutselen. In dit artikel vind je leuke ideeën om te lente knutselen.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek. Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt.

☆Nu het buiten warmer wordt gaan we lekker buiten fotograferen, met oude smartphones. Als we weer thuis zijn kunnen de kids foto’s bewerken met grappige stickers enzo.

☆Een stop motion of kijkdoos maken, we zijn het al heel lang van plan, maar het is er nog steeds niet van gekomen.

☆Met textielstiften kun je een kledingstuk of tas versieren. Ook handig: een vlek of andere beschadiging verbergen. In dit artikel delen we leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

Lees ook: onze favoriete knutselspullen 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen: lente knutselen, zoals een wolk met regenboog raamhanger

Lekker eten

☆Nu het weer mooi weer is eten de kinderen het liefste iedere dag een ijsje. Die ijsjes gaan we regelmatig zelf maken!

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken, met fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids.

☆Onze kinderen helpen graag met koken. Maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden, in de vakantie willen we iets uitgebreiders maken.

☆Als het echt lekker weer is gaan we barbecueën, hier vind je lekkere bbq recepten.

Lees ook: 101 kindvriendelijke recepten 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen

Uitjes en andere meivakantie activiteiten voor kinderen

Deze meivakantie is wederom anders dan anders, normaal doen we veel uitjes, maar dit keer verzinnen we alternatieve activiteiten en uitjes voor kinderen.

☆Tijdens deze meivakantie behoren georganiseerde uitjes waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden, maar veel buitenactiviteiten kun je nog steeds doen met de kinderen. Bijvoorbeeld de speeltuin en buitenfitnessplek. Dus gaan we alle plekken op loopafstand een keertje bezoeken. Zoek je een leuke plek? Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland.

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen… Wil je meer leren over het bos, kijk dan eens naar het Bosboek.

☆Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. Is het nat, dan gaan de regenbroek en regenjas aan. En met die schelpen kun je dan thuis weer mooie dingen knutselen.

☆Onderweg nemen we natuurlijk ook wat lekkers mee om te picknicken. Onze broodtrommels en isoleerflessen zitten vol warme dingen en fijne picknick recepten.

☆Heerlijk: een flinke lange fietstocht maken.

☆We doen graag zelf een fotoshoot met de kids. We zijn kort geleden al naar de NDSM werf geweest. De achtergronden zijn daar zo tof, dat is waar we bovenstaande foto namen. Oude industriële plekken zijn namelijk heel tof om foto’s te maken. De vorige keer was het er super koud, dus we gaan snel weer terug. Ook tijdens een wandeling in de natuur kun je prachtige foto’s maken.

Kindvriendelijke uitjes die wel open zijn

☆We zijn een paar jaar geleden bij de Tuinen van Appeltern geweest. Je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen, onder andere op het ontdekkingseiland. Ze zijn op reservering open, dit willen we nog wel eens doen.

☆Steeds meer klimbossen openen huren deuren. Kijk bijvoorbeeld op de site van de ketens Fun Forest en Klimbos.nl, of bij jouw favoriete klimbos. We zijn vorig jaar bij Fun Forest geweest, als die weer open gaat wil zoonlief heel graag daar weer gaan klimmen.

☆Een aantal speelnatuur plekken van Natuurmonumenten is open, dat vinden de kinderen altijd heerlijk. Op de site van Natuurmonumenten zie je welke open zijn en wat er precies open is.

☆In april en mei staan is het tulpenseizoen. Zo kun je bij Pluktuin Amstelveen tulpen plukken. Bij The Tulip Barn in Hillegom kun je de bloemenvelden bewonderen met een koffie to go. In Flevoland zijn er tulpenroutes, die kun je met de auto, fiets of wandelend doen.

☆We willen ook weer eens een stadswandeling maken, het is nu opeens veel rustiger. Wil je wat langer gaan, zoek dan vooraf waar toiletten zijn.

Lees ook: de Leuke Update met heel veel coronaproof uitjes die wel mogen 

De Tuinen van Appeltern: Wilde Weelde Wereld

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Fijne meivakantie!!

Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer activiteiten voor kinderen in de meivakantie!

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips