Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Onze kids bucketlist voor de meivakantie

Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids 🙂 

We gaan natuurlijk lang niet overal aan toekomen. Wil je weten wat we uiteindelijk echt gaan doen in de meivakantie? Volg ons dan op Instagram!

Lees ook de Leuk met kids agenda, voor festivals en andere uitjes!

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Lekker bewegen

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen… Misschien gaan we wel weer lekker vies worden in de Oerrrr speelnatuur (daar nam Roos de foto) of een kabouterpad wandelen. Met het Bosboek leer je meer over het bos.

☆Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen schelpen zoeken, als het koud en nat is krijgen de kids gewoon een regenjas aan. Gelukkig zijn de strandtenten weer open!

☆Als het echt mooi weer is het heerlijk om te ontbijten op het strand, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje, daarna voor de echte drukte weer weg, een tip van Cathelijne.

☆Een dagje naar een binnenspeeltuin, waar ik kan werken terwijl de kinderen spelen.

☆Naar een klimpark of een klimhal gaan.

☆Een fietstocht maken.

De tuin in

☆Alles begint weer te groeien en bloeien buiten. Tijd om dus om wat nieuwe plantjes te planten!

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆Veel pluktuinen gaan in de lente weer open, lekker door de bloemen lopen en voor thuis een mooie bos mee.

☆Naar de Tuinen van Appeltern of de Hortus om te leren over planten en om tuin inspiratie op te doen.

☆Een vogelhuisje of een insectenhotel knutselen voor in de tuin.

☆We hebben een vierkante meter moestuinbak, dat zijn speciale vierkante bakken. Het is een leuke manier om te zien hoe planten groeien en de groenten op je bord worden er ook meteen leuker van. Telkens worden de plantjes wat groter en uiteindelijk gaan we er heerlijke groente uit eten!

Buitenspelen

☆Heel veel hutten bouwen, met deze set om hutten te bouwen met takken.

☆Een giga zandkasteel bouwen. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

☆Vliegeren in het park.

☆Naar een speeltuin waar we nog niet eerder geweest zijn.

☆Een hele grote tekening met stoepkrijt maken op de stoep voor ons huis. Of een autoparcours met stoepkrijt tekenen.

☆Een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk.

☆Flessenvoetbal doen.

Binnenspelen

☆Als het buiten koud is gaan we heel veel verschillende spelletjes doen.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren en ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een Lego bouwwerk maken.

☆Verkleden blijft leuk, de oudste is van plan om zelf een verkleedoutfit te naaien.

☆De kinderen maken heel graag hutten, met deze set om hutten te bouwen met doeken.

☆Meer tips voor slecht weer activiteiten vind je in dit artikel.

Knutselen en andere creativiteit

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek, de rest gaat weg. Van knutselwerkjes die te groot zijn om in te plakken maken we een foto om in te plakken.

☆Nu het buiten warmer wordt gaan we lekker buiten fotograferen, met oude smartphones. Als we weer thuis zijn kunnen de kids foto’s bewerken met grappige stickers enzo.

☆Een stop motion of kijkdoos maken, we zijn het al heel lang van plan, maar het is er nog steeds niet van gekomen.

Lekker eten

☆Nu het weer mooi weer is eten de kinderen het liefste iedere dag een ijsje. Die ijsjes gaan we regelmatig zelf maken!

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken, met fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

☆Iets lekkers bakken is altijd gezellig. Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids.

☆Onze kinderen helpen graag met koken, maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden, in de vakantie willen we iets uitgebreiders maken.

☆Als het echt lekker weer is gaan we barbecueën, hier vind je lekkere bbq recepten.

☆Of we gaan picknicken, op vakantie of in ons eigen park, hier vind je picknick recepten.

Lang in bed en laat opblijven

☆Leuk: lekker laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken, een tip van Roos.

☆Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren, een traditie van Miriam.

Uitjes

☆In de meivakantie zijn er leuke uitjes en festivals, in de Leuk met kids agenda deel ik er heel veel.

☆In veel kindvriendelijke restaurants worden in de meivakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ik doe dat iedere vakantie wel een keer met moeders van klasgenootjes.

☆De Efteling staat nog op onze bucketlist, wie weet op een mooie dag? Eerder gingen we al een dagje naar Duinrell, dat vonden de kinderen heel leuk. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je tussen ook blijven slapen, maar dan tussen de wilde dieren, heel erg tof.

CULTUUR EN MUSEA

☆Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Ideaal voor een mooie dag dus en onze kids willen heel graag een keer terug.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen gaat in het voorjaar weer open. Kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin. Het is heel mooi aangelegd, vol bloemen. Even verderop zit het Zuiderzeemuseum. Daar is de tentoonstelling Zee vol verhalen. Zoonlief vond het erg tof, omdat er zo veel doe-dingen zijn. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens de vakanties zijn er extra veel activiteiten voor kinderen.

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum, er staan er nog heel veel op onze wensenlijst. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea. Wij gingen bijvoorbeeld naar Naturalis en Museum Boerhaave in Leiden, het Maritiem Museum en Villa Zebra in Rotterdam, het Muiderslot in Muiden, NEMO en de Museumtramlijn in Amsterdam, het Nijntje Museum of het Spoorwegmuseum in Utrecht, het DAF Museum in Eindhoven, of het Veiligheidsmuseum in Almere.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan op de pagina met alle uitjes op Leuk met kids.

Pasen en Koningsdag

☆Pasen valt dit jaar uitzonderlijk laat, waardoor het in de meivakantie is. We gaan dus zeker wat lekkers maken voor Pasen en misschien ook nog wel wat knutselen voor Pasen.

☆Met pasen is het op verschillende plekken in het land lammetjesdag, daar krijg je zo’n fijn voorjaarsgevoel van. Je kunt bijvoorbeeld naar Natuurmonumenten in Ruinen, Dwingelderveld, Maastricht, en Biezenmortel. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn lammetjesdagen.

☆De Keukenhof is weer open, waar van alles voor kinderen wordt georganiseerd, al die bloemen lijken me prachtig. Tickets kun je van te voren boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het ook goedkoper.

☆Koningsdag vind ik ieder jaar super gezellig, je komt alle ouders uit de buurt tegen. Wij gaan wat leuke dingen kopen op de vrijmarkt. Gaan jullie zelf op de vrijmarkt staan, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te doen of verkopen op de vrijmarkt.

Nog meer meivakantie activiteiten voor kinderen

☆Een must voor iedere vakantie: een één op één uitje met je kind, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed. Dit is een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

☆We gaan deze vakantie zeker een keer zwemmen, voor kids is het belangrijk om af en toe weer even te oefenen en ze vinden het heel leuk.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloop, ik vind het fantastisch en dochterlief ook, zou het een erfelijk dingetje zijn?

Fijne meivakantie!!

Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer activiteiten voor kinderen in de meivakantie!

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding