Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids 🙂 

Tijdens de meivakantie vullen we deze lijst met activiteiten voor kinderen zeker nog aan. Daarnaast delen we ook veel tips op Instagram!

Bekijk ook de Leuk met kids agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids.

Buitenspelen

☆De kinderen zijn gek op hutten bouwen. Lekker buiten met deze set om hutten te bouwen met takken.

☆Altijd leuk: een giga zandkasteel bouwen, in de zandbak of op het strand. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

Vliegeren op een mooi groot veld hoort bij de lente. Er zijn vliegers voor verschillende leeftijden (I love speelgoed en Bol.com). Of met een frisbee gooien, er zijn tegenwoordig van die zachte exemplaren (Bol.com heeft veel verschillende).

☆Skaten is een van de favoriete activiteiten van kleine meis en de kinderen in haar klas, dus in de meivakantie gaan ze ook op pad. Op skates of rolschaatsen (Bol.com) of op de stepjes. En misschien gaan we wel een keertje naar de grootste skatebaan van Nederland bij ons om de hoek.

☆Als het lekker warm is gaan we met water spelen. Je kunt bijvoorbeeld flessenvoetbal doen of met de Aquaplay waterbaan spelen.

☆Kleine meis heeft een hoepel, daar gaat ze lekker mee spelen. En misschien doe ik zelf ook wel mee, lekker sporten! Hoepels zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

☆Zoonlief speelt juist graag met de tennispaal. Deze Swingball is te koop bij Bol.com.

☆Nog een van onze favorieten: darten in de tuin. Wij hebben een dartbord met balletjes en klittenband (BS bij Bol.com).

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur.

Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Aquaplay waterbaan: ons favoriete waterspeelgoed

De tuin in

☆Alles begint weer te groeien en bloeien buiten. Tijd om dus om wat nieuwe plantjes in onze tuin te planten!

☆De Appie heeft dit jaar bloementuintjes, na de moestuinmaatjes van vorig jaar. De kids en ik zijn fan, dus daar zijn we in de meivakantie zeker mee bezig. Gaan jullie ook bloementuintjes kweken? Kijk dan even naar deze handige tips om de bloementuintjes beter te laten groeien.

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen! Je kunt natuurlijk ook een deel van de bloementuintjes van de Appie op straat planten.

☆Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij ons op school zijn ze enorm met de natuur bezig. Onze kinderen vonden het daarom hartstikke leuk om zelf om een insectenhotel te maken, voor de bijen. En als je dan ook nog wilde bloemen zaait, dan wordt het helemaal een bijenparadijs.

☆We hebben allerlei boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten. Daarmee gaat de tuin voor de kids echt leven.

Lees ook: tips om buitenspelen in je eigen tuin leuker te maken 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Deze meivakantie gaan we zeker aan de slag met de AH bloementuintjes.

Binnenspelen

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden. De oudste is ook van plan om zelf een verkleedoutfit te naaien.

☆De kinderen maken ook binnen heel graag hutten, met deze set om hutten te bouwen met doeken.

☆Iedere vakantie wordt er wel een groot bouwwerk gemaakt. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆Ook leuk voor kleine bouwers: de flexibele autobaan van Way to Play. Met deze autoweg kun je zowel binnen als buiten spelen en hij is leuk te combineren met ander speelgoed.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Zoals de flexibele autobaan van Way to Play. Met deze autoweg kun je zowel binnen als buiten spelen en hij is leuk te combineren met ander speelgoed.

Spelletjes, games en boeken

☆Als het buiten koud is gaan we heel veel verschillende bordspelletjes doen.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. En ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een Lego bouwwerk maken.

☆De kids lezen graag tijdschriften, bijvoorbeeld Donald Duck (Junior), de Tina en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl en Readly kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis.

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

☆Op zoek naar een leuke film? Kijk dan even naar ons lijstje met de leukste kinderfilms van de afgelopen jaren. Leuke films vinden we bij Disney+ en Netflix, maar ook de NPO app. En we pakken de map met dvd’s er weer eens bij. Af en toe huren we een film bij Pathé Thuis.

Lees ook: tips voor slecht weer activiteiten.

Met papa op de Switch spelen.

Knutselen en andere creativiteit

☆De lente en zomer bieden volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes, vogels en bloemen spreken tot de fantasie om na te maken. Hier vind je leuke ideeën om te lente knutselen.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek. Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt.

☆Nu het buiten warmer wordt gaan we lekker buiten fotograferen, met oude smartphones. Ik kies graag een plek met opvallende achtergronden, zoals graffiti of een plek in de natuur. Als we weer thuis zijn kunnen de kids foto’s bewerken met grappige stickers enzo.

☆Het is weer stoepkrijtseizoen! We maken een tekening met stoepkrijt op de stoep voor ons huis. Of een autoparcours met stoepkrijt. Ook leuk: een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk. In dit artikel vind je mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.

☆Ook zo leuk: happy stones maken, mooi versierde stenen, die je als verrassing voor de vinder verstopt in de buurt. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com). Dat willen we deze vakantie doen! Hier laat ik meer zien.

☆Met textielstiften kun je een kledingstuk of tas versieren. Ook handig: een vlek of andere beschadiging verbergen. In dit artikel delen we leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

Lees ook: onze favoriete knutselspullen 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen: lente knutselen. Zoals vlinders en andere tekeningen maken van stoepkrijt.

Lekker eten

☆Nu het weer mooi weer is eten de kinderen het liefste iedere dag een ijsje. Die ijsjes gaan we regelmatig zelf maken!

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken. Met fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids. Want kleine meis is gek op samen wat lekkers bakken of koken.

☆Onze kinderen helpen graag met koken. Maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden, in de vakantie willen we iets uitgebreiders maken.

☆Als het echt lekker weer is gaan we barbecueën, hier vind je lekkere BBQ recepten.

Lees ook: 101 kindvriendelijke recepten 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals samen wat lekkers bakken of koken. Heel Holland Bakt!

Uitjes en andere meivakantie activiteiten voor kinderen

☆In de meivakantie zijn er leuke uitjes, festivals en andere activiteiten voor kinderen. In de Leuk met kids agenda deel ik er heel veel.

☆In veel kindvriendelijke restaurants worden in de meivakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ik doe dat iedere vakantie wel een keer met moeders van klasgenootjes.

☆Een paar geleden liet ik jullie House of Bird al eens zien. Maar er is zo veel bijgekomen dat het tijd werd voor nieuwe foto’s. Dit restaurant ligt aan de rand van Amsterdam, echt zo’n idyllisch plekje in het groen. Het proeflokaal brouwt eigen bier en heeft een fijne menukaart. Buiten spelen de kids in het huttenbos, in de zandbak en met het grote schaakbord. Binnen is er een klein speelhoekje en een spelletjeskast. In de meivakantie gaan we waarschijnlijk met vrienden lunchen bij House of Bird, terwijl de kids lekker spelen.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Zoals House of Bird, een kindvriendelijk restaurant in het Diemerbos bij Amsterdam.

Naar een attractiepark

☆Altijd leuk: een dagje naar een attractiepark. In sommige parken kun je ook slapen, waardoor je niet alle attracties in één dag hoeft te doen, maar een deel van de attracties kunt uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. Dat kan bijvoorbeeld bij Efteling, bij Duinrell en bij Slagharen. Of natuurlijk bij Disneyland Parijs. Bij de Beekse Bergen kun je zelfs tussen de wilde dieren slapen, ik schreef er hier over.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen gaat in het voorjaar weer open. Kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin. Het is heel mooi aangelegd, vol bloemen. Even verderop zit het Zuiderzeemuseum. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens de vakanties zijn er extra veel activiteiten voor kinderen.

☆Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Ideaal voor een mooie dag dus en onze kids willen graag een keer terug.

Naar buiten in de meivakantie

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen… Wil je meer leren over het bos? Kijk dan eens naar deze kinderboeken over de natuur, waaronder een tof boek over het bos.

☆Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. In dit artikel vind je heel veel leuke strandtenten. Ontbijten op het strand is heel fijn, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje. Daarna voor de echte drukte weer weg, een tip van Cathelijne. Met een verzameling schelpen om thuis mooie dingen mee te knutselen. We zijn vlak voor de meivakantie al even met zijn tweeën naar het strand geweest, in de vakantie gaan we met zijn vieren.

☆Onderweg nemen we natuurlijk ook wat lekkers mee om te picknicken. Onze broodtrommels en isoleerflessen zitten vol warme dingen en fijne picknick recepten.

☆Heerlijk: een flinke lange fietstocht maken. Nu het weer wat warmer wordt is dat heerlijk.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids.

Speeltuinen enzo

☆Tijdens deze meivakantie wordt het lekker weer, dus speeltuinen en buitenfitnessplekken behoren tot de favoriete uitjes van de kinderen. Zoek je een leuke plek? Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland.

☆Onze kids zijn gek op blotevoetenpaden. Daarom heb ik een lijst overzicht met blotevoetenpaden gemaakt.

☆Voor wat oudere kids en tieners zijn klimbossen leuke uitjes. Kijk bijvoorbeeld op de site van de ketens Fun Forest en Klimbos.nl, of bij jouw favoriete klimbos. We zijn vorig jaar bij Fun Forest geweest, daar willen de kids graag weer eens heen.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals blotevoetenpaden en natuurspeeltuinen.

Een citytrip met kinderen en tieners in de meivakantie

☆Een citytrip is super leuk om met een van de kids of met het hele gezin te doen.

☆Zo’n citytrip is extra leuk als je met de trein gaat. Wist je dat je kind gratis met de trein mee kan? Hoe je dat regelt lees je hier op Leuk met kids. Voor tieners zijn er goedkope dagkaarten.

☆Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve escape game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Zoonlief heeft dit hoog op zijn bucketlist staan.

☆Zoek je tips in de verschillende steden? Kijk dan eens naar onze tips in Amsterdam, in Rotterdam en in Den Haag.

☆Zelf gaan we deze vakantie naar Deventer, waar opa woont. Een tijdje geleden gingen we al naar het Speelgoedmuseum, maar er zijn nog veel meer leuke dingen te doen.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Voorjaarsbloemen in de meivakantie

☆We zijn een paar jaar geleden bij de Tuinen van Appeltern geweest. Je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen, onder andere op het ontdekkingseiland. Ze zijn op reservering open, dit willen we nog wel eens doen.

☆In april en mei staan is het tulpenseizoen. Zo kun je bij Pluktuin Amstelveen tulpen plukken. Bij The Tulip Barn in Hillegom kun je de bloemenvelden bewonderen met een koffie to go. In Flevoland zijn er tulpenroutes, die kun je met de auto, fiets of wandelend doen.

☆Tot en met 30 april is het Tulpfestival in Amsterdam. Kleine meis en ik gingen al even kijken naar de tulpen op de Dam.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Zoals het Tulpfestival in Amsterdam of een van de vele pluktuinen.

Cultuur en musea

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum, er staan er nog heel veel op onze wensenlijst. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea.

☆Wij gingen bijvoorbeeld naar Naturalis en Museum Boerhaave in Leiden, het Speelgoedmuseum in Deventer, het Maritiem Museum en Villa Zebra in Rotterdam, het Muiderslot in Muiden, wetenschapsmuseum NEMO, het Scheepvaartmuseum, de Hermitage, filmmuseum EYE, microbenmuseum Micropia en de Museumtramlijn in Amsterdam, het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum in Utrecht, luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, Space Expo in Noordwijk, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Watermuseum in Arnhem en het DAF Museum in Eindhoven.

☆Deze meivakantie staat het Filmmuseum EYE staat op de planning. Met voor kinderen een videotour en een speurtocht en in de vakantie zijn er extra activiteiten. We zijn inmiddels geweest, bekijk hier onze review van filmmuseum EYE.

☆Ook het Van Gogh Museum staat op de agenda. het klinkt misschien gek, maar als Amsterdammer ben ik er nog nooit geweest. Vroeger stond de rij voor het museum om de hoek. Tegenwoordig moet je ruim van te voren reserveren en meestal bedenk ik diezelfde dag om naar een museum te gaan met onze museumkaart. Maar ik heb alvast gereserveerd voor de meivakantie, dus dat komt goed! Op de site staan allerlei leuke activiteiten om de kids alvast te leren over van Gogh. We zijn inmiddels geweest, bekijk hier ons verslag op Instagram.

Het filmmuseum EYE heeft een aantal dingen ontwikkeld om speciaal met kinderen te doen. Zo is er de EYE walk videotour voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zoonlief en ik deden beide deze tour van ongeveer een half uur. Je krijgt een tablet met een koptelefoon, waarmee je langs de collectie wandelt. Historische personages lijken tegenover je te staan om hun verhaal te vertellen, waardoor ze tot leven komen. Ook de door hun ontwikkelde of gebruikte apparaten gaan daardoor leven.

Nog meer meivakantie activiteiten voor kinderen

☆Een must voor iedere vakantie: een één op één uitje met je kind, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed. Dit is een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

☆We gaan deze vakantie zeker een keer zwemmen, liefst in natuurwater. Voor kids is het belangrijk om af en toe weer even te oefenen en ze vinden het heel leuk.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloop, ik vind het fantastisch en dochterlief ook, zou het een erfelijk dingetje zijn?

Zoek je nog meer uitjes, kijk dan op de pagina met alle uitjes op Leuk met kids.

zwemmen bij strand Bakkum

Een nachtje, weekend of week weg

☆Even weg is altijd fijn, ook al is het maar een nachtje. Zoek je een leuk vakantiepark of hotel? Kijk eens naar ons lijstje met kindvriendelijke hotels of ons lijstje met leuke vakantiehuisjes. We schreven ook een aantal reviews van vakantiehuisjes en hotels.

☆Of kijk bij de parken van Landal, van Europarcs of van Roompot. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. De keten Stayokay zit zowel in steden als in de natuur en heeft vaak familiekamers.

☆In de meivakantie is kamperen vaak ook al heerlijk. We hebben fijn lijstjes met campings in Nederland, in Frankrijk en in Duitsland en Denemarken. Daarnaast schreven we reviews van campings.

De safaritenten glamping Landal Gooise Heide liggen midden in het bos.

Koningsdag

Koningsdag vind ik ieder jaar super gezellig, je komt alle ouders uit de buurt tegen. Wij gaan altijd wel wat leuke dingen kopen op de vrijmarkt. Gaan jullie zelf op de vrijmarkt staan, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te doen of verkopen op de vrijmarkt.

☆Daarnaast gaan we zeker ook Amsterdam in. Naar de Watergraafsmeer, het Vondelpark en misschien nog wel wat andere leuke plekken. Drukke dag dus!

Ketting knutselen voor koningsdag of om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK

☆Kleine meis knutselde deze ketting al en is nog bezig met een kroon. Hier vind je al onze koningsdag knutsel ideeën. Daarnaast vind je op Leuk met kids fijne Koningsdag recepten.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

Fijne meivakantie!!

Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer activiteiten voor kinderen in de meivakantie!

Heel veel camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids