Paasvakantie activiteiten voor kinderen in België en Nederland

Heb jij paasvakantie? Wij maakten een lijst met leuke activiteiten om in de paasvakantie te doen met kinderen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor koud weer en regen.

In Vlaanderen in België hebben alle kinderen paasvakantie. Deze vakantie valt in de twee weken na Pasen, aansluitend aan de paasdagen. Sommige Nederlandse scholen hebben ook een korte paasvakantie. Dan worden studiedagen aan Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag vastgeplakt. En ook heb je maar een paar dagen vrij, het klinkt gelijk leuker als je het paasvakantie noemt. Voor al die kinderen vind je hier leuke paasvakantie activiteiten.

Paasvakantie activiteiten voor kinderen in België en Nederland. Heb jij paasvakantie? Wij maakten een lijst met leuke activiteiten om in de paasvakantie te doen met kinderen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer.

Leuke uitjes met kinderen in de paasvakantie

☆In maart en april zijn er op verschillende plekken in België en Nederland Lammetjesdagen. Dan kun je op boerderijen gaan kijken bij pasgeboren lammetjes (of geitjes).

☆Eind maart en/of begin april bloeien de kersenbloesems. Er zijn verschillende kersenbloesemparken. Bijvoorbeeld in het Bloesempark in Amstelveen in Nederland of de Japanse Tuin in Hasselt in België. Zoek een rustig moment, bijvoorbeeld vroeg op de dag, want het kan druk zijn.

☆Heerlijk: een fietstocht maken. Nu het weer wat warmer wordt is dat heerlijk. Leuk met peuters en kleuters achterop, maar ook met oudere kinderen en tieners op een eigen fiets. Liefst met een leuk restaurantje op de route.

☆Een dagje toerist in eigen stad is ook altijd leuk. Wij gaan bijna iedere vakantie wel een keer, in ons geval Amsterdam.

☆Is het koud of regent het, dan gaan we naar een museum. Zo gingen we bijvoorbeeld naar STRAAT museum.

☆De Efteling is altijd leuk en in deze periode nog niet zo druk. Willen jullie deze vakantie erheen? Bekijk onze 10 handige tips voor de Efteling.

☆Op een mooie dag kun je uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. En gelukkig zijn al die leuke strandtenten weer open. Ontbijten op het strand is heel fijn, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje.

Paasvakantie activiteiten voor kinderen in België en Nederland. Heb jij paasvakantie? Wij maakten een lijst met leuke activiteiten om in de paasvakantie te doen met kinderen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer. Een dagje toerist in eigen stad is altijd leuk. Wij gaan bijna iedere vakantie wel een keer, in ons geval Amsterdam.

Paasvakantie activiteiten thuis met kinderen

☆De lente en zomer bieden volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes, vogels en bloemen spreken tot de fantasie om na te maken. Hier vind je leuke ideeën om te lente knutselen.

☆Iedere vakantie wordt er wel een groot bouwwerk gemaakt. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆Of maak een grote Playmobil speeltafel. Zo maakte Kay deze gigantische Playmobil camping.

☆Heel fijn: een middagje lekker een luisterboek luisteren. En ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een Lego bouwwerk maken.

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

☆Op zoek naar een leuke film? Kijk dan even naar ons lijstje met de leukste kinderfilms van de afgelopen jaren.

☆Altijd leuk: samen bakken met kids. En dan natuurlijk wel iets creatiefs.

☆Ons meisje wilde laatst spectaculaire popcorn trakteren. Of ik even een tof traktatie popcorn recept wilde verzinnen. En of ze er dan ook zelf een blog met het popcorn recept over mocht schrijven. Ook leuk voor in de vakantie!

Ons meisje wilde laatst spectaculaire popcorn trakteren. Of ik even een tof traktatie popcorn recept wilde verzinnen. En of ze er dan ook zelf een blog met het popcorn recept over mocht schrijven. Ook leuk voor in de vakantie!

Buiten spelen

☆Met een beetje mazzel zet dat zonnetje door. Tijd om lekker naar buiten te gaan. Een onbekende speeltuin ontdekken met je peuters en kleuters. Of een klimmuur of fitnessplek met oudere kinderen en tieners.

☆Alles begint weer te groeien en bloeien buiten. Tijd om dus om wat nieuwe plantjes in de tuin te planten!

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆Nu het buiten warmer wordt gaan we lekker buiten fotograferen, met oude smartphones. Ik kies graag een plek met opvallende achtergronden, zoals graffiti of een plek in de natuur. Als we weer thuis zijn kunnen de kids foto’s bewerken met grappige stickers enzo.

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur.

☆Het stoepkrijtseizoen is weer begonnen! We maken een tekening met stoepkrijt op de stoep. Hier vind je mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.

Paasvakantie activiteiten voor kinderen in België en Nederland. Heb jij paasvakantie? Wij maakten een lijst met leuke activiteiten om in de paasvakantie te doen met kinderen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de paasvakantie

☆Even weg is altijd fijn, ook al is het maar een nachtje. Zoek je een leuk vakantiepark of hotel? Kijk eens naar ons lijstje met kindvriendelijke hotels of ons lijstje met leuke vakantiehuisjes. We schreven ook een aantal reviews van vakantiehuisjes en hotels.

Landal Orveltermarke.

Tips voor Pasen

☆Nog wat knutselen voor Pasen? Je vindt hier heel veel knutseltips voor Pasen. Helemaal leuk als je paasvakantie hebt!

☆Wat lekkers maken voor Pasen? Dan hebben we fijne recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt. Bijvoorbeeld deze leuke kleurrijke koekjes voor Pasen.

☆Kleine meis vraagt al weken of ik paaseitjes in de tuin ga verstoppen. Ze is net zo gek op traditie als ik!

Koekjes recept voor Pasen.

Fijne paasvakantie met jullie kinderen, dat gaat vast lukken met deze activiteiten!

Paasvakantie activiteiten voor kinderen in België en Nederland. Heb jij paasvakantie? Wij maakten een lijst met leuke activiteiten om in de paasvakantie te doen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor koud weer en regen. Zo ging we naar STRAAT museum in Amsterdam.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids