Guerrilla gardening: samen met de kinderen “stiekem” overal bloemen planten

Wat is er nou leuker dan samen met de kids bloemen zaaien en planten? Het is goed voor de bij, want die houdt van bloemen en dan vooral wilde bloemen. Als je er dan ook nog je buurt vrolijker mee maakt, dan is het helemaal leuk. Dit is het idee achter guerrilla gardening en community gardens, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is, maar ook in steeds meer steden in Nederland.

Guerrilla gardening: waarom het zo leuk is om samen met de kinderen

Guerrilla gardening kan iedereen zelf doen, aan de rand een saai grasveld, in de ring van een boom, langs een kade, in een geveltuin of gewoon in een oude pot op de stoep. Je zaait er zaadjes, plant bollen of plantjes. Iedere keer dat je er samen langs loopt zie je de plantjes groeien. Als de planten gaan bloeien maken ze de buurt super vrolijk.

Community gardening is vaak wat meer georganiseerd, er wordt op een klein stukje brak liggend grond of op daken van flats door vrijwillligers uit de buurt getuinierd. Zo ontstaan midden in de stad tuinen met bloemen, fruit of groente, die hele leuke ontmoetingsplekken voor mensen uit een zelfde wijk zijn. In mijn eigen nieuwbouwwijk zijn er van dit soort tijdelijke moestuinen, waar het ’s zomers een groot feest is.

Dit vind ik een super leuk idee: een rieten “plantenbak” om een boom maken. Het ziet er superleuk uit en de tuinmannenvan de gemeente zien meteen dat ze niet te maken hebben met onkruid, maar met geurilla gardening.

Aan het einde van het seizoen kun je ook weer allerlei zaden verzamelen, die je het volgende jaar weer in de grond kunt stoppen. Stokroos is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor (lees hier hoe), maar ook lathyrus, judaspenning en klaproos . Zo wordt je stad of dorp steeds vrolijker 🙂

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids