Guerrilla gardening: waarom het zo leuk is om samen met de kinderen “stiekem” overal bloemen planten

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Wat is er nou leuker dan samen met de kids bloemen planten? Als je er dan ook nog je buurt vrolijker mee maakt, dan is het helemaal leuk. Dit is het idee achter guerrilla gardening en community gardens, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is, maar ook in steeds meer steden in Nederland. 

Guerrilla gardening: waarom het zo leuk is om samen met de kinderen

Guerrilla gardening kan iedereen zelf doen, aan de rand een saai grasveld, in de ring van een boom, langs een kade, in een geveltuin of gewoon in een oude pot op de stoep. Je zaait er zaadjes, plant bollen of plantjes. Iedere keer dat je er samen langs loopt zie je de plantjes groeien. Als de planten gaan bloeien maken ze de buurt super vrolijk.

Community gardening is vaak wat meer georganiseerd, er wordt op een klein stukje brak liggend grond of op daken van flats door vrijwillligers uit de buurt getuinierd. Zo ontstaan midden in de stad tuinen met bloemen, fruit of groente, die hele leuke ontmoetingsplekken voor mensen uit een zelfde wijk zijn. In mijn eigen nieuwbouwwijk zijn er van dit soort tijdelijke moestuinen, waar het ‘s zomers een groot feest is.

Dit vind ik een super leuk idee: een rieten “plantenbak” om een boom maken. Het ziet er superleuk uit en de tuinmannenvan de gemeente zien meteen dat ze niet te maken hebben met onkruid, maar met geurilla gardening.

Aan het einde van het seizoen kun je ook weer allerlei zaden verzamelen, die je het volgende jaar weer in de grond kunt stoppen. Stokroos is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor (lees hier hoe), maar ook lathyrus, judaspenning en klaproos . Zo wordt je stad of dorp steeds vrolijker 🙂 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.