Samen stokrooszaadjes plukken en zaaien


Prachtig vind ik ze, die stokrozen die overal groeien: tegen huizen, onder bomen langs de weg, in achtertuinen. Wil je ze ook zaaien? Kijk dan eens goed om je heen waar stokrozen staan en pluk aan het einde van de zomer de zaadjes van de stokroos. Erg leuk om samen met de kinderen te doen en je buurtje wordt er super vrolijk van als je ze in de openbare ruimte plant!
stokroos
In één bolletje zit een enorme hoeveelheid zaadjes. Spit de grond goed om, stop de zaadjes er in en geef water.
stokroos (3)
De eerste veertien dagen moet je de grond regelmatig water geven, als het tenminste niet regent.
stokroos (2)
Stokrozen kun je altijd zaaien, behalve als het vriest. Als je de stokroos in de lente zaait heb je het volgende jaar al bloemen, als je in de herfst zaait soms ook, maar soms ook het jaar daarna pas.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! De Leuke Update Hoe houd je de koelkast een beetje netjes en schoon? Met deze tips voor koelkast organizing helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden. Koelkast organizing systeem Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding