Samen stokrooszaadjes plukken en zaaien


Prachtig vind ik ze, die stokrozen die overal groeien: tegen huizen, onder bomen langs de weg, in achtertuinen. Wil je ze ook zaaien? Kijk dan eens goed om je heen waar stokrozen staan en pluk aan het einde van de zomer de zaadjes van de stokroos. Erg leuk om samen met de kinderen te doen en je buurtje wordt er super vrolijk van als je ze in de openbare ruimte plant!
stokroos
In één bolletje zit een enorme hoeveelheid zaadjes. Spit de grond goed om, stop de zaadjes er in en geef water.
stokroos (3)
De eerste veertien dagen moet je de grond regelmatig water geven, als het tenminste niet regent.
stokroos (2)
Stokrozen kun je altijd zaaien, behalve als het vriest. Als je de stokroos in de lente zaait heb je het volgende jaar al bloemen, als je in de herfst zaait soms ook, maar soms ook het jaar daarna pas.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.