Koningsdag vrijmarkt: leuke dingen om te kopen voor kids

Het is weer bijna zo ver: de Koningsdag vrijmarkt. Super gezellig, je komt alle ouders uit de buurt tegen. Bovendien is het een prima manier om wat speelgoed uit te proberen, vaak weet je niet van tevoren wat je kind leuk vindt en dan is het fijn om niet de hoofdprijs te betalen. Ook fijn: tweedehands is veel beter voor het milieu dan nieuw. Daarom verzamelde ik leuke ideeën om te kopen voor kids op de Koningsdag vrijmarkt.
Wat moet je kopen op de Koningsdag vrijmarkt? Hier vind je de leukste tips

Leuke koopjes voor kinderen

Speelgoed: 
-Boeken.
-Spelletjes en puzzels.
-Verkleedkleren en accessoires.
-Een houten trein, Thomas de Trein en Chuggington zijn populair. De meeste houten treinbanen passen op elkaar. Let op dat je geen locomotieven voor een plastic treinbaan koopt als je een houten hebt.
-Een poppenwagen, maxi cosi of poppenbed.
-Een loopkar, driewieler, loopfiets, fiets of step.
-Duplo, Lego, Playmobiel of Megablocks (van de laatste zijn er verschillende merken die niet bij elkaar passen, dus zorg dat je één merk koopt).
-Allerlei speelgoed van TV series, zoals Bob de Bouwer auto’s of Dora spullen, afhankelijk van wat je kind leuk vindt.
-Zomerspeelgoed, zoals een zandbak of zandtafe, zandbakspeelgoed of een Aquaplay waterbaan, meer inspiratie voor zomerspeelgoed vind je hier.
-Een garage of vrachtauto waar kleine auto’s inpassen.
-De nieuwste rage waar je kind nu weer opeens van alles van wil hebben, van My Little Pony tot transformers.

Handige spullen:
-Op sommige vrijmarkten vind je leuke kinderkleding of van die leuke gekleurde regenlaarzen.
-Een kinderzitje voor de fiets.
-Sport spullen, zoals hockeysticks, tennisrackets, ballen, honkbalhandschoenen en pilonnen.

Voor wat grotere kids kan kopen op Koningsdag vrijmarkt ook een leerzaam moment zijn. Is je kind al groot genoeg, geef dan aan het begin een bedrag om te besteden, maar waarbij geldt “op is op”, zo leert hij of zij al een beetje met geld omgaan.

Speciale koopjes voor baby en dreumes

– Alles van Fisher Price, voor baby’s bijvoorbeeld de slak met vormen, ook alles van Little People, de boerderij is bijvoorbeeld heel leuk.
-Een plastic activity center dat je over de wipstoel of boven de box kunt zetten.
-Spullen voor je kinderstoel, bijvoorbeeld het tuigje en eetplankje van Stokke.
-Een meeloop plankje / stoeltje voor de kinderwagen, Bugaboo heeft een eigen maar universele werken ook.
-Een buggy.

image
Bedenk wel bij alles wat je koopt of je het echt leuk vindt en wees selectief. Betaal niet de hoofdprijs, dan kun je het beter nieuw kopen of het bij het volgende kleedje kopen. Zoek eventueel van tevoren of ter plekke op je mobiel op wat de nieuwprijs is. Plastic speelgoed kun je schoonmaken met biotex, dat werkt ontsmettend maar laat geen chemische resten achter zoals chloor. Veel plezier!


Meer inspiratie voor Koningsdag


Alles over Koningsdag met kidsOp Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Koningsdag: inspiratie om te knutselen, diy ideeën voor kleding, tips wat je allemaal kunt doen op Koningsdag, tips voor wat je kunt verkopen op de vrijmarkt, tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt, een interessant boek over het Koningshuis en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids