De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping


Het is de komende dagen warm weer, dus wij gingen op zoek naar waterspelletjes voor kinderen. En zoonlief bedacht er ook nog een paar 🙂

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

*Flessenvoetbal: ga allemaal voor je gevulde waterfles staan en probeer de fles van de andere(n) om te schieten. Als je fles leeg ik ben je af.

*Flessenkegelen: vul vijf flessen met water en zet ze in een driehoek achter elkaar. Probeer zo veel mogelijk flessen om te gooien met een bal.

*Gracht graven: graaf een gracht in de zandbak. Als er geen kraan in de buurt van de zandbak is, dan kun je een paar flessen water mee nemen.

*Pollepel race: zet een parcours uit met aan de ene kant twee volle emmers water en aan de andere kant lege emmers. Laat twee teams een wedstrijd doen wie in vijf minuten het meeste water in de andere emmer kan krijgen. Met hele kleine kinderen kun je ook kleine emmertjes gebruiken in plaats van pollepel.

*Tikkertje: maar dan met splash balls of een natte spons. Wie een afdruk van de bal op zijn kleding heeft is getikt. Splash balls (Bol.com) zijn een milieuvriendelijk alternatief voor waterballonnen.

*Jongleren: met splash balls of als je het heel goed kan met een open waterfles 😉

*Watergevecht: met waterpistolen.

*Verticale waterbaan: die maak je van plastic flessen die je met elkaar verbindt zoals deze van Moodkids, of van flexibele plastic buizen zoals deze van Babbledabbledo.

*Eendjes vissen: met deze leuke eendjes van Janod (Bol.com).

*Autorace: met een waterpistool laat je autootjes rijden. Als je met meer bent kun je een wedstrijdje doen.

*Bootjes varen: met de lucht uit een voetpomp laat je een bootje varen door de waterbak.

*Zwembadje: als ik het opblaasbare zwembad neerzet, dan bedenken de kids meestal zelf wel een of ander spel. En weet je dat het heerlijk is om zelf met je voeten in het water te zitten? Toen de kids nog klein waren, zetten we de plastic glijbaan in het badje voor eindeloos plezier.

*Octopus: sluit een octopus sproeier (Bol.com) op de tuinslang aan, de poten gaan alle kanten op. Wie er het vaakst doorheen kan rennen voordat hij nat is heeft gewonnen.

Verder lezen

Zoek je nog strandspeelgoed? Kijk dan ook even naar dit artikel met het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed.

Weet jij nog leuke waterspelletjes voor kinderen? Dan hoor ik graag jouw tip via de reacties onder dit artikel!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Comment
Jet

Wat een leuke spelletjes allemaal! Bij ons doen ze vaak flessenvoetbal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.