De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

Het is de komende dagen warm weer, dus wij gingen op zoek naar waterspelletjes voor kinderen. En zoonlief bedacht er ook nog een paar 🙂

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

*Flessen voetbal: ga allemaal voor je gevulde waterfles staan en probeer de fles van de andere(n) om te schieten. Als je fles leeg ik ben je af.

*Flessen kegelen: vul vijf flessen met water en zet ze in een driehoek achter elkaar. Probeer zo veel mogelijk flessen om te gooien met een bal.

*Gracht graven: graaf een gracht in de zandbak. Als er geen kraan in de buurt van de zandbak is, dan kun je een paar flessen water mee nemen.

*Pollepel race: zet een parcours uit met aan de ene kant twee volle emmers water en aan de andere kant lege emmers. Laat twee teams een wedstrijd doen wie in vijf minuten het meeste water in de andere emmer kan krijgen. Met hele kleine kinderen kun je ook kleine emmertjes gebruiken in plaats van pollepel.

*Tikkertje: maar dan met splash balls of een natte spons. Wie een afdruk van de bal op zijn kleding heeft is getikt. Splash balls (Bol.com) zijn een milieuvriendelijk alternatief voor waterballonnen.

*Jongleren: met splash balls of als je het heel goed kan met een open waterfles 😉

*Watergevecht: met waterpistolen.

*Verticale waterbaan: die maak je van plastic flessen die je met elkaar verbindt zoals deze van Moodkids, of van flexibele plastic buizen zoals deze van Babbledabbledo.

*Eendjes vissen: met deze leuke eendjes van Janod (Bol.com).

*Autorace: met een waterpistool laat je autootjes rijden. Als je met meer bent kun je een wedstrijdje doen.

*Bootjes varen: met de lucht uit een voetpomp laat je een bootje varen door de Aquaplay waterbaan.

*Zwembadje: als ik het opblaasbare zwembad neerzet, dan bedenken de kids meestal zelf wel een of ander spel. En weet je dat het heerlijk is om zelf met je voeten in het water te zitten? Toen de kids nog klein waren, zetten we de plastic glijbaan in het badje voor eindeloos plezier.

*Octopus: sluit een octopus sproeier (Bol.com) op de tuinslang aan, de poten gaan alle kanten op. Wie er het vaakst doorheen kan rennen voordat hij nat is heeft gewonnen.

Leuk cadeau voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed

Verder lezen

Zoek je nog strandspeelgoed? Kijk dan ook even naar dit artikel met het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed.

Weet jij nog leuke waterspelletjes voor kinderen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids