De beste foto apps voor Android, iPhone en iPad


Veel mensen vragen mij hoe ik mijn blogfoto’s en kinderfoto’s bewerk. Meestal doe ik dat op mijn smartphone of tablet, met apps die veelal gratis zijn!

De beste foto apps voor Android, iPhone en iPad

Filters en prints om je foto’s net wat extra’s te geven

Mijn favoriete foto app is PicsArt, je kunt er ontzettend veel mee. De app heeft basisbewerkingen zoals knippen en draaien, je kunt er collages mee maken, er zit een aantal mooie filters en layers op, je kunt (dubbele) randen maken en speelse kaders, er zitten mooie lettertypes in die je ook een kleur kunt geven, mooie stickers en je kunt zelf op de foto tekenen. De app is er voor Android, iOS en op de computer.

VSCO Cam is een app waarbij je vooraf en achteraf dingen kunt aanpassen. Vooraf kun je de sluitertijd en het focuspunt instellen, achteraf onder meer filters kiezen. De app is er voor iOS en Android.

Social medium en foto app Instagram behoeft voor veel mensen geen toelichting, maar voor wie hem nog niet gebruikt: de app is niet alleen leuk om foto’s te delen, maar heeft ook hele mooie filters en fotobewerkingsmogelijkheden. De app is er voor iOS en Android.

Photofy heeft hele gave filters, kaders en stickers. Je kunt er ook collages mee maken. Een nadeel vind ik dat de app zijn naam op de foto zet. Deze app is alleen beschikbaar voor Android en iOS.

Wil je een oneffenheid corrigeren op een foto of de achtergrond minder zichtbaar maken? Touch Blur gebruik je op de iPhone en iPad. Photo Touch Blur gebruik je op een Android toestel.

 

Vaak zegt een collage meer dan een enkele foto

PicCollage heeft kaders in portrait en vierkant formaat, allerlei achtergronden, lettertypes en plaatjes en je kunt de foto’s er ook gedraaid inzetten. Een nadeel vind ik dat de app haar logo in je foto’s zet. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Met PicsArt kun je ook hele goede collages maken. De app is er voor Android, iOS en op de computer.

 

Nog meer apps

10 must have apps voor drukke ouders Mama apps op je smartphone: zwangerschap Goede apps voor baby’s, peuters en kleuters op je tablet en smartphone (iPad, iPhone, Android) Handige apps over de ontwikkeling van je baby voor iPhone en Android

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 reactie
Jeanette

Wat geinig, Picsart is ook mijn favoriet, maar de meeste andere kende ik nog niet!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.