De leukste en beste podcasts voor ouders

Wat zijn er toch veel leuke podcasts! Zoek jij een fijne podcast? Dit vind ik de leukste en beste podcasts.

Een podcast luisteren vind ik heerlijk. Vroeger op de radio moest je maar hopen dat er iets interessants langs kwam. Nu kun je kiezen waar je op dat moment zin in hebt.

Soms vragen mensen me wanneer ik tijd heb om een podcast te luisteren. Voor het slapen gaan is een populair moment. Maar ook tijdens een klusje, autorit, sporten of wandeling is het fijn om te luisteren. Grappig genoeg vinden de kinderen veel van deze casts ook leuk om te luisteren, dus dat doen we ook vaak samen.

Ik luister heel veel verschillende Nederlandstalige podcasts, maar in dit lijstje deel ik echt de leukste en beste. Volgens mij dan 😉

Veel podcasts updaten regelmatig. Sommige hebben al een tijdje geen nieuwe podcast meer gemaakt. Misschien hebben ze gewoon een tijdje pauze, dat komt wel vaker voor. En anders zijn de oude podcasts ook de moeite waard.

Wat is jouw favoriete podcast? Laat het hier weten.

De leukste en beste podcasts voor ouders. Wat zijn er toch veel leuke podcasts! Zoek jij een fijne podcast? Dit vind ik de leukste en beste podcasts.

Podcasts waarin lekker gekletst wordt

De koningin van de klets-podcast is voor mij Aaf Brandt Corstius. Dus ik ben fan van haar podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op, met Lies Visschedijk. Vol heerlijke gesprekken en fijne observaties, waarvan ik bijna altijd denk “Ja, dat heb ik nou ook!” of “Ja, dat vind ik nou ook!” Een aangezien ze beide moeders van tieners zijn, gaat het ook vaak over het gezinsleven.

De Saarpodcast is ook een heerlijke kletspodcast. Van hippe 50 plus vrouwen vol levenservaring. Over werk, gezin en de positie van vrouwen, maar toch vaak luchtig, alsof je in de kroeg met elkaar praat.

Carice & Halina casten ook samen. Ze kletsen over hun leven en de wereld. Heel herkenbaar als je ongeveer dezelfde leeftijd hebt. Minder geschikt om voor het slapen te luisteren, want Halina doet vaak harde stemmetjes.

Fijne luistertips

In Tip van Jet & Co delen Jet van Nieuwkerk en Elise Tijssen fijne tips. Die tips gaan over van alles. Beide dames hebben een kleintje, dus er zitten ook specifieke tips voor moeders tussen.

In Etenstijd kletsen Teun van de Keuken en Yvette van Boven over eten. Daarbij delen ze heel veel fijne kooktips.

Voorheen Schaamteloos Randstedelijk is er naar eigen zeggen voor jonge mensen in de stad op zoek naar houvast. Het zijn fijne tips en beschouwingen. Vaak over dingen waar je nog niet over na had gedacht, maar waar je dan nu opeens een mening over hebt.

Leven zonder stress van Patrick Kicken. Interessante gesprekken met nuttige inzichten en tips.

In Over Routines praat Arie Boomsma met een gast over routines. Ik luister alleen als de gast me aanspreekt. Maar dan hoor ik bijna altijd fijne gedachtes over hoe je je leven in kan richten.

De beste podcasts over opvoeding

Even over mijn kind van Tischa Neve is een handige podcast voor ouders van kinderen.

Echte oogappels van Margreet Reijntjes is juist fijn voor ouders van tieners. Het bespreekt thema’s die in de serie Oogappels naar voren komen.

Hoogbegaafd de podcast bespreekt ervaringsverhalen van telkens andere ouders.

In Ik ken iemand die bespreken twee mannen en twee vrouwen het ouderschap als humoristische kroegpraat.

We zijn toch niet gek? bespreekt recente inzichten over de overgang op een toegankelijke manier. Wat mij betreft onmisbare info voor alle moeders.

De beste politieke podcasts

Ik ben een enorme politieke junk, dus ik luister veel politiek. Mijn favoriet is De Stemming van Vullings en Van der Wulp. Inhoudelijk, maar ook Haagse kroegpraat. Een fijne combinatie voor een podcast.

De Spindoctors bespreekt in campagnetijd de campagnestrategieën van partijen, met interessante invalshoeken.

NRC heeft veel fijne podcast, zoals Het Uur en NRC Vandaag. Daarnaast lezen ze bijna alle krantenartikelen voor in hun app, dat laatste is voor abonnees.

De Dag van NPO Radio 1 gaat twintig minuten op een actueel onderwerp in.

Ook ik ben een van de vele mensen die graag met de stem van Maarten van Rossem in slaap valt. Maar ook inhoudelijk zijn de verhalen over politiek en geschiedenis interessant.

Het Mediaforum van NPO Radio 1 reflecteert op hoe media het nieuws verslaan. Vaak zijn het mooie achtergrondgesprekken over politiek.

De leukste podcasts over media

Maar ook puur geklets over media vind ik heerlijk. In de AD Media Podcast bespreken Angela de Jong en haar collega’s televisieprogramma’s. Ze wijzen je op pareltjes en bespreken waardeloze programma’s, wat ook heerlijk is.

De BLVD podcast is het luisterzusje van RTL Boulevard. Perfect om mee te ontspannen.

In de Mediameiden geven Tamar Bot en Fanny van de Reijt je een kijkje achter de schermen. Ze werken zelf al jaren in de televisiewereld en bespreken het met veel humor.

Nog meer goede podcasts

De koffer in met 3 op reis. Fijn als je ook van het NPO reis programma houdt.

Amsterdam Wereldstad is van het Parool. Gaat de diepte in over een onderwerp dat de stad bezig houdt. Zowel luchtige als serieuze onderwerpen.

Een podcast over voeding bespreekt wat wel en niet waar is over voeding.

Japke D. denkt mee en dat over alles in het dagelijks leven. Met iedere keer een ander thema.

De Tuinmannen hebben laagdrempelige en inhoudelijke gesprekken over tuinieren.

De leukste en beste podcasts voor ouders. Wat zijn er toch veel leuke podcasts! Zoek jij een fijne podcast? Dit vind ik de leukste en beste podcasts.

Welke podcast app?

Podcasts kun je via allerlei apps luisteren. Op Android smartphones kun je bijvoorbeeld de Google Podcasts app gebruiken. Voor iPhone is er de Apple Podcasts app. Daarnaast kun je Spotify op alle apparaten gebruiken om te luisteren.

Op Leuk met kids vind je heel veel tips voor ouders. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig ideeën.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids