De leukste en beste podcasts van 2023

Wat zijn er toch veel leuke podcasts! Zoek jij een fijne podcast? Dit vind ik de leukste en beste podcasts van 2023.

Een podcast luisteren vind ik heerlijk. Vroeger op de radio moest je maar hopen dat er iets interessants langs kwam. Nu kun je kiezen waar je op dat moment zin in hebt.

Soms vragen mensen me wanneer ik tijd heb om een podcast te luisteren. Voor het slapen gaan is een populair moment. Maar ook tijdens een klusje, autorit, sporten of wandeling is het fijn om te luisteren. Grappig genoeg vinden de kinderen veel van deze casts ook leuk om te luisteren, dus dat doen we ook vaak samen.

Ik luister heel veel verschillende Nederlandstalige podcasts, maar in dit lijstje deel ik echt de leukste en beste. Volgens mij dan 😉

Wat is jouw favoriete podcast? Laat het hier weten.

De leukste en beste podcasts van 2023. Wat zijn er toch veel leuke podcasts! Zoek jij fijne podcasts? Dit vind ik de leukste en beste podcasts van 2023.

Podcasts waarin lekker gekletst wordt

De koningin van de klets-podcast is voor mij Aaf Brandt Corstius. Dus ik ben meteen weer fan van haar nieuwe podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op. Dit keer met Lies Visschedijk. Vol fijne observaties, waarvan ik bijna altijd denk “Ja, dat heb ik nou ook!” of “Ja, dat vind ik nou ook!”

Carice & Halina zijn dit jaar ook samen gaan casten. Ze kletsen over hun leven en de wereld. Heel herkenbaar als je ongeveer dezelfde leeftijd hebt. Minder geschikt om voor het slapen te luisteren, want Halina doet vaak harde stemmetjes.

Fijne luistertips

In Tip van Jet & Co delen Jet van Nieuwkerk en Elise Tijssen fijne tips. Die tips gaan over van alles. Beide dames hebben een kleintje, dus er zitten ook specifieke tips voor moeders tussen.

In Etenstijd kletsen Teun van de Keuken en Yvette van Boven over eten. Daarbij delen ze heel veel fijne kooktips.

Schaamteloos Randstedelijk is er naar eigen zeggen voor jonge mensen in de stad op zoek naar houvast. Een van de podcasters heeft kids en is maar een paar jaar jonger is dan ik. Kennelijk ben ik dus ook jong, valt al weer mee. En het zijn fijne tips en beschouwingen.

Leven zonder stress van Patrick Kicken. Interessante gesprekken met nuttige inzichten en tips.

In Over Routines praat Arie Boomsma met een gast over routines. Ik luister alleen als de gast me aanspreekt. Maar dan hoor ik bijna altijd fijne gedachtes over hoe je je leven in kan richten.

De beste politieke podcasts

Ik ben een enorme politieke junk, dus ik luister veel politiek. Mijn favoriet is De Stemming van Vullings en Van der Wulp. Inhoudelijk, maar ook Haagse kroegpraat. Een fijne combinatie voor een podcast.

NRC heeft veel fijne podcasts. Daarnaast lezen ze bijna alle krantenartikelen voor in hun app, dat laatste is voor abonnees.

De Dag van NPO Radio 1 gaat twintig minuten op een actueel onderwerp in.

Ook ik ben een van de vele mensen die graag met de stem van Maarten van Rossem in slaap valt. Maar ook inhoudelijk zijn de verhalen over politiek en geschiedenis interessant.

Het Mediaforum van NPO Radio 1 reflecteert op hoe media het nieuws verslaan. Vaak zijn het mooie achtergrondgesprekken over politiek.

De leukste podcasts over media

Maar ook puur geklets over media vind ik heerlijk. In de AD Media Podcast bespreken Angela de Jong en haar collega’s televisieprogramma’s. Ze wijzen je op pareltjes en bespreken waardeloze programma’s, wat ook heerlijk is.

De BLVD podcast is het luisterzusje van RTL Boulevard. Perfect om mee te ontspannen.

In de Mediameiden geven Tamar Bot en Fanny van de Reijt je een kijkje achter de schermen. Ze werken zelf al jaren in de televisiewereld en bespreken het met veel humor.

Nog meer goede podcasts

De koffer in met 3 op reis. Fijn als je ook van het NPO reis programma houdt.

Amsterdam Wereldstad is van het Parool. Gaat de diepte in over een onderwerp dat de stad bezig houdt. Zowel luchtige als serieuze onderwerpen.

Welke podcast app?

Podcasts kun je via allerlei apps luisteren. Op Android smartphones kun je bijvoorbeeld de Google Podcasts app gebruiken. Voor iPhone is er de Apple Podcasts app. Daarnaast kun je Spotify op alle apparaten gebruiken om te luisteren.

Op Leuk met kids vind je heel veel tips voor ouders. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig ideeën.

HEMA roofdieren knutselen

Heb je roofdieren spaaractie van HEMA al gezien? We hebben er leuke knutsels mee gemaakt! Dochterlief en ik knutselden een kijkdoos voor de dieren. Vervolgens maakten zoonlief en ik stopmotion filmpjes. Ik laat je zien hoe we dat doen.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids