De jaarlijkse fruitpluk en appelpluk met kinderen: de leukste plekken

De jaarlijkse fruitpluk en appelpluk met kinderen: onze tips

Een van de leukste dingen om te doen op een zonnige herfstdag: appels en peren plukken met de kids! Dit zijn onze favoriete plekken voor de jaarlijkse appelpluk met kinderen.

De jaarlijkse fruitpluk en appelpluk met kinderen: onze tips

Landgoed De Olmenhorst

Op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek is er al 25 jaar Zelfpluk; het jaarlijkse oogstfeest van de biologische boomgaarden dat loopt van medio september tot eind oktober, wanneer de laatste herfstvakantie eindigt. Corrien bezocht de jaarlijkse appelpluk op Landgoed de Olmenhorst.

Uitje met kids: appels plukken op een mooie herfstdag

De Fruittuin van West

Helemaal aan de zijkant van Amsterdam ligt een fruittuin, of eigenlijk een halve boerderij. De perfecte plek om er even uit te zijn met de kinderen, terwijl je toch echt in Amsterdam bent. Tussen de fruitbomen door scharrelen heel veel kippen, waarvan je eieren kunt rapen. Ook kun je er lekker spelen of appeltaart eten. Maar in dit jaargetijde kom je natuurlijk om appels te plukken bij de Fruittuin van West.

fruittuin van west in amsterdam

De landelijke Strijp in Eindhoven

Aan de noordwestkant van Eindhoven ligt de Strijp, waar vroeger Philips haar fabrieken had. Naast de industriële Strijp S is er ook de landelijke Strijp. Voor de arbeiders in de fabriek is dit groene gebied aangelegd., dat nu Philips Fruittuin heet. Er een pannenkoekenhuis, midden in een boomgaard met appel-, peren- en pruimenbomen. Het pannenkoekenhuis heeft een speeltuin buiten en een speelhoek binnen. In de herfst zijn er appelplukdagen op de landelijke Strijp.

Uitje met kinderen: naar de landelijke en industriële Strijp in Eindhoven

Nog meer leuke plekken

Ieder jaar in september zijn er de Landelijke Fruitplukdagen. Heel veel fruittelers stellen die dagen hun boomgaard open om fruit te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

Bij ‘t Düvelshöfke in Oldenzaal kun je bramen, pruimen en bloemen plukken. Ook is er een landwinkel en een speurtocht.

Bij Van Reeuwijk in Abbenes bij Hoofddorp kun je allerlei fruit plukken. Waaronder kersen, frambozen en aardbeien.

Bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek bij Zwolle kun je appels en peren plukken. Er is ook een boerderijwinkel.

Fruithof de Struikrover is een zelfpluktuin in Oldeholtp bij Wolvega. Je kunt er bessen en ander biologisch fruit plukken.

Verder lezen

Op Leuk met kids nog veel meer meer leuke kindvriendelijke uitjes. Daarnaast is er de Leuk met kids agenda, met festivals voor gezinnen en andere leuke uitjes om met de kinderen heen te gaan.