Onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling

De heide is zo prachtig voor een wandeling! Dit zijn onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling.

Het hoort bij de herfst: een wandeling over de heide. De heide is op zijn mooist in de vroege herfst. Al die prachtige roze en paarse bloemetjes zijn zo mooi om tussendoor te lopen. Overal in Nederland vind je heidegebieden. Op sommige plekken kan het druk zijn, bijvoorbeeld bij populaire bezoekerscentra. Maar gelukkig zijn er ook heel gebieden waar het heerlijk rustig is. Dit zijn onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling.

Onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling. De heide is zo prachtig voor een wandeling! Dit zijn onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling.

Heidewandeling op de Limitische Heide en Vliegheide

Absoluut een van onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling: de Limitische Heide en de Vliegheide, bij parkeerplaats Nieuw Bussumerheide. In de herfst bloeit de heide prachtig en worden de bramen langzaam rijp, maar er staat ook veel brem die in het voorjaar bloeit. We lopen vaak de paarse wandelroute, langs heide, een zandverstuiving, bos en een wilde bloemenveld.

We wijken even van de paarse route af voor een tussenstop bij theehuis Bos En Hei. Dat heeft een terras met toffe speeltuin voor kleintjes. Er is een klimhuisje, trampoline en een half overdekte zandbak vol zandbakspeelgoed. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Restaurant Heidezicht op de Bussumerheide

Nog een van favoriete heidegebieden voor een heidewandeling: de Bussumerheide. De heide is hier heel weids, maar je kunt ook door het bos lopen.

Paviljoen Heidezicht ligt aan de rand van de Bussumerheide. Bij het restaurant is een grote houten omheinde speeltuin, die zowel voor kleine als grote kids leuk is. Oh ja en er zijn ook nog mooie herten en kangoeroes. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Wandelen in natuurreservaat Groeve Oostermeent in Huizen

In Huizen is de heide rondom natuurreservaat Groeve Oostermeent prachtig. Je komt hier ook stukken bos tegen, met kleine zandverstuivingen. Daarnaast kom je nog langs een heemtuin. Met kleintjes kun je stoppen bij Kinderboerderij de Warande. Wij stopten bij de waterspeeltuin daar vlakbij, want onze kids zijn gek op klooien met water. Er vlakbij ligt Landal Gooise Heide. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Een heidewandeling op de Tafelbergheide in Blaricum

Op de Tafelbergheide in Blaricum maakten we onze eigen route bij de site van wandelnetwerk Noord Holland. Bij een knooppunt zie je welke kleur pijlen je moet volgen om bij je volgende knooppunt te komen.

In dit geval begonnen we bij knooppunt 37 en liepen via 89 naar 82. Eerst door het bos, daarna over de Tafelbergheide. Je komt dan langs een uitkijkpunt, het hoogste punt van het Gooi.

Even verderop ligt restaurant de Eendracht, dat uitkijkt over de Tafelbergheide. Naast een terras met tafeltjes, hebben ze een aantal fijne overdekte loungeplekken, waar ook een houtkachel aan kan. Op het terras is een speelrek en er liggen ballen waarmee je op de heide kunt spelen.

Even verderop ligt Schaapskooi Tafelberg. Daarna liepen we via knooppunt 81 en 32 terug naar 37. We wandelden door Blaricum heen, dat ontzettend groen is. Net als op veel andere plekken in het Gooi, zijn er wilde bloemenweides ingezaaid. Ook rondom weides en akkers zijn bloemen gezaaid, prachtig. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Heidewandeling op de Hoorneboegse Heide bij Hilversum

De weidsheid van de Hoorneboegse Heide is heerlijk. Maar er is ook bos, die combinatie vind ik fijn. En die witte runderen zijn natuurlijk ook prachtig. Wat lekkers vind je bij Bij De Tuinman.

Heidewandeling in Lage Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug

In Lage Vuursche kun je prachtig wandelen, over de hei en door het bos. Vanaf de Kuil van Drakensteyn kun je een leuke route lopen. Boswachterspad Stulp en Kasteeltuin van Staatsbosbeheer bestaat uit de witte route Stulp van 3,1 kilometer en de rode route Nonnenland van 2,4 kilometer. Je kunt beide combineren of er een kiezen.

Voor wat lekkers ga je naar restaurant Buiten in de Kuil. Er is hier geen speeltuin, maar in de natuur kun je prachtig spelen.

Onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling. De heide is zo prachtig voor een wandeling! Dit zijn onze favoriete heidegebieden voor een heidewandeling. In Lage Vuursche kun je prachtig wandelen, over de hei en door het bos. Er is hier geen speeltuin, maar in de natuur kun je prachtig spelen.

Verder lezen

Zoek je meer leuke herfst uitjes? Bekijk dan onze favoriete herfst uitjes. Of volg ons op Instagram, daar delen we ook regelmatig leuke uitjes.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids