Sint Maarten: heel veel liedjes en andere tips om het extra leuk te maken

Op 11 november is het weer Sint Maarten, bij ons inmiddels een breed gevierde traditie. Drommen kinderen lopen zingend door de straten en verzamelen een tas vol snoep. Van tevoren heb ik vaak niet zo’n zin om de kou in te gaan, maar als we eenmaal buiten zijn is het heel gezellig. En Sint Maarten wordt met deze liedjes en andere tips nog leuker.

Lees ook:
feestdagenkalender voor november én december
☆de Leuk met kids agenda voor kids festivals en andere tips

Sint Maarten: heel veel liedjes en andere tips om het extra leuk te maken

Tips voor Sint Maarten

☆Een paar jaar geleden gingen onze kinderen samen met wat grotere kids op stap, die meiden hadden een gitaar mee. Sindsdien moet er bij ons altijd een gitaar mee, of beter gezegd een ukele. Alhoewel de kinderen geen gitaar kunnen spelen, is het effect toch heel leuk, de klanken van de gitaar maken het extra vrolijk en de reacties van luisteraars zijn altijd blij verrast. Een blokfluit of triangel kunnen natuurlijk ook, een belletje aan de lampion is ook leuk.

☆Je kunt natuurlijk een plastic tas meenemen voor het snoep en fruit dat de kinderen krijgen, maar een mooi mandje of tasje staan veel gezelliger. De kinderen kunnen ook een stevige kartonnen tas versieren, als het tenminste droog is.

☆Vergeet de handschoenen en muts niet, het kan in de avond snel kouder worden. Doe de kinderen een felgekleurde jas aan, het staat vrolijk, maar wat belangrijker is: je kunt ze makkelijker zien in de drukte.

Zelf een lampion knutselen is het leukste. Het is wel handig om een reserve lampion in huis te hebben, bij ons sneuvelden de geknutselde lampionnen vorig jaar op het laatste moment 😉

Liedjes voor Sint Maarten

Op school leren de meeste kinderen Sint Maarten liedjes, maar dat zijn altijd dezelfde liedjes, terwijl er meer leuke liedjes zijn. Ook wel fijn voor ons, dan horen we niet de hele tijd hetzelfde liedje 😉 Persoonlijk heb ik meer met het ene liedje dan met het andere, binnenkort ga ik eens proberen welke de kids het leukste vinden. Bij sommige vond ik ook notenschrift, voor als je kinderen echt een instrument kunnen spelen.

☆11 november is de dag

☆Sint Maarten de koeien hebben staarten

☆Sint Martinus Bisschop

☆Sint Maarten

☆Kijk mijn lichtje

☆Met mijn lichtje, zelf gemaakt

☆Sint Maarten is jarig

☆Mijn kaarsje brandt zo helder

☆Ster-geflonker

☆Vandaag is het Sint Maarten

☆Zon en maan en sterren

☆Lampionnetje

☆Ik loop hier met mijn lantaarn

☆Dag mevrouw en dag meneer

☆Daar komen wij met lichtjes aan

Verder lezen

Veel plezier met Sint Maarten! Gaan jullie zelf een lampion maken, kijk dan ook even naar dit artikel om zelf een lampion te knutselen.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen: heel veel ideeën

Naast deze Sint Maarten liedjes, vind je op Leuk Met Kids ook heel veel leuke tips voor Sinterklaas en Sint Maarten: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids