Feestdagenkalender voor kids in november en december: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw


Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van, want wanneer zijn Sint Maarten, de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw nou precies? En oh ja, wanneer ben ik jarig en wanneer komen opa en oma terug van vakantie en wanneer begint de kerstvakantie? Tijd voor een beetje overzicht dus met een feestdagenkalender, voor de kids en voor onszelf 🙂

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Voor kinderen die lezen nog lastig vinden heb ik symbolen toegevoegd. Bovendien is alles in kleine letters, wat makkelijker lezen is voor jonge kinderen. Ook persoonlijke afspraken kun je in de hokjes opschrijven. De kalender laat de datum, dag en maand zien, waardoor kinderen de samenhang tussen dagen en weken gaan begrijpen.

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Nog een paar tips:
☆Print de kalender uit op gekleurd papier, dat staat vrolijk. Kies wel voor een lichte kleur.
☆Arceer de data van de vakantie met een marker in de favoriete kleur van je kind.
☆Vieren jullie pakjesavond op een andere dag, of twee keer? Print de kalender dan twee keer uit en knip de stoomboot met tekst uit en plak het op een andere dag.
☆Laat de kinderen iedere avond een sticker op die dag op de kalender plekken, dan weten de kinderen “waar ze zijn” en hoe lang het nog duurt tot de volgende volgende feestdag komt.
☆Er is een versie waarbij alles op één pagina staat, dat geeft het meeste overzicht. Er is ook een versie waarbij de maanden verdeeld zijn over twee pagina’s, hierbij zijn de letters wat groter en heb je meer ruimte om te schrijven, de pagina’s kun je boven elkaar hangen. Ik plakte ze zelf op eebeen groter vel.

De feestdagenkalender kun je downloaden en printen, je kunt kiezen tussen de versie met alles op één pagina en de versie verdeeld over twee pagina’s.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.