Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst


Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van. Want wanneer zijn al die feestdagen nou precies? En oh ja, wanneer ben ik jarig en wanneer komen opa en oma terug van vakantie en wanneer begint de kerstvakantie? Tijd voor een beetje overzicht dus voor de kids en voor onszelf. Ik maakte een feestdagenkalender voor Sint Maarten, de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw. 

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Voor kinderen die lezen nog lastig vinden heb ik symbolen toegevoegd. Bovendien is alles in kleine letters, wat makkelijker lezen is voor jonge kinderen. Ook persoonlijke afspraken kun je in de hokjes opschrijven. De kalender laat de datum, dag en maand zien. Hierdoor gaan kinderen de samenhang tussen dagen en weken begrijpen.

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Nog een paar tips

☆Print de kalender uit op gekleurd papier, dat staat vrolijk. Kies wel voor een lichte kleur.

☆Arceer de data van de vakantie met een marker in de favoriete kleur van je kind.

☆Vieren jullie pakjesavond op een andere dag, of twee keer? Print de kalender dan twee keer uit. Knip de stoomboot met tekst uit en plak het op een andere dag.

☆Laat de kinderen iedere avond een sticker op die dag op de kalender plakken. Dan weten de kinderen “waar ze zijn” en hoe lang het nog duurt tot de volgende volgende feestdag komt. Bij de Hema vind je leuke Sinterklaas stickers.

☆Er is een versie waarbij alles op één pagina staat, dat geeft het meeste overzicht.

☆Daarnaast is er ook een versie waarbij de maanden verdeeld zijn over twee pagina’s. Hierbij zijn de letters wat groter en heb je meer ruimte om te schrijven, de pagina’s kun je boven elkaar hangen. Ik plakte ze zelf boven elkaar op een groter vel.

☆De feestdagenkalender kun je downloaden en printen, je kunt kiezen tussen de versie met alles op één pagina en de versie verdeeld over twee pagina’s.

Verder lezen

Naast deze feestdagenkalender voor Sinterklaas en Kerst, vind je op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

 

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.