Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van. Want wanneer zijn al die feestdagen in november en december 2020 nou precies? En oh ja, wanneer ben ik jarig en wanneer begint de kerstvakantie? Tijd voor een beetje overzicht dus voor de kids en voor onszelf. Ik maakte een feestdagenkalender voor Sint Maarten, de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw. 
Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Voor kinderen die lezen nog lastig vinden heb ik symbolen toegevoegd. Bovendien is alles in kleine letters, wat makkelijker lezen is voor jonge kinderen. Ook persoonlijke afspraken kun je in de hokjes opschrijven. De kalender laat de datum, dag en maand zien. Hierdoor gaan kinderen de samenhang tussen dagen en weken begrijpen.

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

De feestdagenkalender voor 2020 

De feestdagenkalender kun je downloaden en printen. Je kunt kiezen uit twee versies:

Er is een versie waarbij alles op één pagina staat, dat geeft het meeste overzicht. Maar de letters zijn wel klein, dat is ingewikkeld voor kleintjes. Daarom is er ook een versie waarbij de maanden verdeeld zijn over twee pagina’s. Hierbij zijn de letters wat groter en heb je meer ruimte om te schrijven, de pagina’s kun je boven elkaar hangen. Ik plakte ze zelf boven elkaar op een groter vel.

Deze dingen hebben we niet op kalender gezet, maar wil je er misschien wel bij zetten:

  • 7 november is de Grote Show van Kinderen voor Kinderen
  • 9 november start het Sinterklaas journaal
  • 6 december start de jaarlijkse kerstserie op NPO ZAPP. De kerstserie van 2020 is Rudy’s grote kerstshow. Het gaat over de kindster Rudy. Vlak voor zijn grote kerstshow wordt hij ontvoerd. De ouders van de ernstig zieke Sara hopen losgeld te krijgen. Daarmee willen ze haar behandeling betalen. Natuurlijk loopt het allemaal anders dan verwacht.
  • 6 januari is Driekoningen

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Nog een paar tips

☆Print de kalender uit op gekleurd papier, dat staat vrolijk. Kies wel voor een lichte kleur.

☆De kids kunnen de kalender zelf versieren. Met potloden, stiften of stickers. Zelf hebben we met een pons figuurtjes uitgedrukt uit gekleurd papier.

☆Arceer de data van de vakantie met een marker in de favoriete kleur van je kind.

☆Vieren jullie pakjesavond op een andere dag, of twee keer? Print de kalender dan twee keer uit. Knip de stoomboot met tekst uit en plak het op een andere dag.

☆Laat de kinderen iedere avond een sticker op die dag op de kalender plakken. Dan weten de kinderen “waar ze zijn” en hoe lang het nog duurt tot de volgende volgende feestdag komt. Bij de Hema vind je leuke Sinterklaas en kerst stickers.

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Verder lezen

Naast deze feestdagenkalender voor Sinterklaas en Kerst, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips