Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO: verjaardag versiering en traktatie

Onze kleine man is fan van LEGO. Dit jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een LEGO trein. Ook zijn kinderfeestje stond in het teken van LEGO, met zelfgemaakte versiering en een LEGO traktatie. 

Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO: verjaardag versiering en traktatie. Onze kleine man is fan van LEGO. Dit jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een LEGO trein. Ook zijn kinderfeestje stond in het teken van LEGO, met zelfgemaakte versiering en een LEGO traktatie.

LEGO chocolade en LEGO taart

Chocolaatjes of marsepein in de vorm van LEGO mannetjes maakten grote indruk op de kleine jongens. We gebruikten een siliconen LEGO mal van Bol.com. De gele marsepein kun je kneden we en in de vorm drukken. De chocolade smelt je au bain marie, daarna kun je het in de vorm gieten.

Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO versiering en traktatie

Later maakten we ook nog een keer LEGO verjaardagstaart. Het ziet er spectaculair uit, maar het is hartstikke makkelijk!

Recept voor verjaardagstaart: makkelijke LEGO taart

LEGO verjaardagsversiering

Placemats kun je zelf maken, zeker als je een lamineermachine hebt. Je kunt ook plastificeren met plakfolie of ze gewoon van papier. Ik zocht samen met zoonlief een leuke LEGO figuur uit, op Pinterest vind je er heel veel. Die printte ik op gekleurd papier, met de naam van het kind erbij. Zo maakte ik voor alle kinderen een mooie placemat met hun naam er op.

Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO versiering en traktatie

Heb je geen tijd? Voor de verjaardagstafel kun je allerlei kant en klare tafelversiering kopen (bijvoorbeeld bij Bol.com).

Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO versiering en traktatie

Lekker spelen met LEGO

De activiteit op een LEGO feestje is natuurlijk simpel: spelen met LEGO! Ik had nog een paar LEGO posters, die ik op de ramen plakte. Daarnaast keken de kinderen LEGO the Movie (Bol.com).

Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO versiering en traktatie

De uitnodiging voor het verjaardagsfeestje zelf maken

Wil je ook een uitnodiging voor het LEGO feestje maken? Hier laat ik onze zelfgemaakte uitnodiging zien.

DIY: een uitnodiging voor je verjaardagsfeestje zelfmaken

LEGO poppetjes van FIMO klei

Deze LEGO poppetjes maakten we met FIMO klei. Vervolgens maakten we er een ketting, sleutelhanger en broche van. De sleutelhangers zijn ook leuk als extraatje bij een cadeautje. Of om uit te delen op een LEGO verjaardagsfeestje. Zo maakten we de LEGO poppetjes met FIMO klei.

LEGO poppetje knutselen met FIMO klei, leuk om een ketting met kralen van te rijgen.


Meer inspiratie voor verjaardagen


inspiratie voor verjaardagenOp Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids