Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën

Wat kun je maken met een lamineerapparaat? Hier vind je leuke ideeën om te knutselen met een lamineerapparaat, lamineermachine of laminator.

Met een lamineermachine maak je een plastic laagje over een vel papier heen. Handig als je het vel papier langer goed wil houden. Maar een lamineerapparaat kun je ook leuk knutselen.

Zelf kreeg ik het apparaat als tiener van mijn ouders en gebruik het nog steeds regelmatig. Zo’n laminator is te koop bij Bol.com.

Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën. Wat kun je maken met een lamineerapparaat? Hier vind je leuke ideeën om te knutselen met een lamineerapparaat, lamineermachine of laminator.

Bloemen hanger knutselen met een lamineerapparaat

Dit is nou een typisch knutselwerkje voor de zomer! Onze kinderen verzamelen van alles op straat en willen er thuis mee knutselen. In de herfst verzamelen ze bladeren en dennenappels en in de zomer kun je bloemen verzamelen. En daar kun je dan mooi zo’n bloemen hanger mee knutselen. 

Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën. Zoals DIY kunst voor kids: een bloemen hanger knutselen.

Placemats zelf maken

Placemats kun je zelf maken, zeker als je een lamineerapparaat hebt. Deze maakten we voor een trein feestje van de oudste.

Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardag

Ook maakte ik een keer voor alle kinderen een mooie LEGO placemat met hun naam er op.

Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën. Wat kun je maken met een lamineerapparaat? Hier vind je leuke ideeën om te knutselen met een lamineerapparaat, lamineermachine of laminator. Placemats kun je zelf maken, zeker als je een lamineerapparaat hebt.

Sint Maarten lampionnen knutselen met een lamineerapparaat

Deze Sint Maarten lampion heeft een glas in lood effect. Ze worden ook wel gebruikt als Ramadan lantaars of laterna magica, vanwege het 1001 nachten effect. Kleine meis wil de lampion graag bewaren na Sint Maarten. Daarom lamineerden we de lampion met een lamineerapparaat.

Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën. Zoals deze 1001 nachten lantaarn met glas in lood effect.

Voor deze Sint Maarten lampion heb je een lamineerapparaat nodig. In het lamineerfolie stop je een stukje papier, sterretjes, gedroogde bladeren of wat dan ook.

Voor deze Sint Maarten lampion heb je een lamineermachine nodig. In het lamineerfolie stop je een stukje papier, sterretjes, gedroogde bladeren of wat dan ook.

Onze jongen maakte deze spookjes lampion van papier en lamineerfolie op school in groep 8. Ze hadden hier extra grote lamineervellen. Het hengsel is een pijpenrager.

Onze jongen maakte deze lampion van papier en lamineerfolie op school in groep 8.

Zijn vriendje besloot deze spooky Sint Maarten lampion in pompoen thema te maken, ook leuk voor Halloween.

Knutselen met een lamineerapparaat: leuke ideeën. Bijvoorbeeld een Sint Maarten lampion in pompoen thema maken, ook leuk voor Halloween.

Organizing met een lamineerapparaat

De meeste kinderen willen heel graag hun eigen kleding in de wasmand gooien, maar de juiste wasmand kiezen is best ingewikkeld. Als je ze dan naroept “de zestig graden was”, dan wordt het er niet makkelijker op. Daarom bedacht ik een organizing systeem om het makkelijker te maken, met gelamineerde labels. Hierdoor kunnen de kinderen nu heel makkelijk zelf hun was sorteren in de gemarkeerde wasmanden. Zo sorteren kids de was zelf.

De meeste kinderen willen heel graag hun eigen kleding in de wasmand gooien, maar de juiste wasmand kiezen is best ingewikkeld. Als je ze dan naroept "de zestig graden was", dan wordt het er niet makkelijker op. Daarom bedacht ik een organizing systeem om het makkelijker te maken, met gelamineerde labels. Hierdoor kunnen de kinderen nu heel makkelijk zelf hun was sorteren in de gemarkeerde wasmanden.

Het blijft een race tegen de klok om ’s ochtends met kinderen de deur uit te komen. Iedereen is op zoek naar manieren om dat sneller te laten verlopen. Deze DIY kleding organizers versnellen de ochtendspits met kinderen.

DIY kleding organizers voor de ochtendspits met kinderen. Het blijft een race tegen de klok om 's ochtends met kinderen de deur uit te komen. Iedereen is op zoek naar manieren om dat sneller te laten verlopen. Deze DIY kleding organizers versnellen de ochtendspits met kinderen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids