Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden


De meeste kinderen willen heel graag hun eigen kleding in de wasmand gooien, maar de juiste wasmand kiezen is best ingewikkeld. Als je ze dan naroept “de zestig graden was”, dan wordt het er niet makkelijker op. Daarom bedacht ik een organizing systeem om het makkelijker te maken. Hierdoor kunnen de kinderen nu heel makkelijk zelf hun was sorteren in de gemarkeerde wasmanden. 

In eerste instantie gebruikte ik gekleurd masking tape om de wasmanden herkenbaar te maken. Voor zoonlief was dat wel overzichtelijk, hij draagt meestal dezelfde kleuren. Dochterlief heeft meer verschillende kledingkleuren, voor haar bleek het toch wat ingewikkeld. Daarom bedacht ik ook een label systeem.

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Wasmanden markeren met kleuren tape

Als je het over de dertig graden was hebt, dan heeft je kind geen idee. Maar als je ze zegt “de wasmand met de roze streep”, dan is het opeens wel duidelijk. De wasmanden markeren met gekleurde strepen kun je heel snel doen met wasabi tape. Wasabi tape plak je ergens makkelijk op en je krijgt het er ook zo weer vanaf. Het wasabi tape, ook wel washi tape of masking tape genoemd, is van de Hema. De wasmanden zijn uit een oude collectie van Ikea.

organising tip: wasmand markeren

Sinds het wasabi tape op de wasmanden zat gooide zoonlief ‘s avonds met veel plezier zijn gedragen kleding in de wasmand, Hij was helemaal trots dat hij de goede mand kiest. En het ziet er ook nog vrolijk uit 🙂

Een label op de wasmanden 

Voor dochterlief waren de kleuren op de wasmanden toch wat ingewikkelder. Meisjes hebben nou eenmaal veel meer verschillende kleuren kleding. Bovendien hebben we aparte wasmanden voor 30 graden en 60 graden, maar ook voor donkere en lichte kleding. Als je donkere en lichte was samen wast, dan worden witte en roze shirts immers grijs. Omdat ik geen zin heb om iedere keer de was uit te zoeken, hebben we verschillende wasmanden. Daarnaast hebben we een wasmand voor kleding die eerst voorbehandeld moet worden, bijvoorbeeld omdat er vlekken inzitten.

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Daarom bedacht ik deze labels voor op de wasmanden. De kinderen kunnen makkelijk zien wat er in welke wasmand moet. Op alle labels staan de kleuren en kledingstukken die er in moeten. Je kunt de labels printen en plastificeren, dan blijven ze mooi. Ik heb ze geplastificeerd met een lamineermachine (te koop bij Bol.com).

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Zoek je nog meer handige ideeën? Kijk dan even naar alle organizing tips op Leuk met kids.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.