Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardag: zo doe je dat

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Peuters en kleuters vinden het vaak al heel leuk om een verjaardagsfeestje te geven. Maar hoe doe je dat zonder het te ingewikkeld te maken? Kinderen die nog niet naar school gaan zijn nog niet gewend om opdrachten uit te voeren, de meeste spelletjes zijn dus nog veel te ingewikkeld. Het liefste spelen ze gewoon lekker samen.

Bedenk daarom een thema dat te maken heeft met het speelgoed waarmee je kind het liefste speelt. In ons geval is dat thema al een paar jaar lang treinen, dus we versieren de het huis met treintjesdingen en de kids spelen met treinen. Maar het kan natuurlijk net zo goed iets anders zijn: poppen, beren, pony’s, auto’s, prinsessen, piraten, dino’s, dierentuin, als je er maar wat leuks bij kunt verzinnen. Kies één thema en pas je versiering daar op aan.

De Kinderkookshop heeft heel veel leuke spulletjes voor een themafeestje, van een piratenschip tot een prinsessenkasteel, tot een vrachtwagen voor cupcakes en een snoepkraampje. Je snapt al wat zoonlief het mooiste vond: de circustrein. De kleuren zijn in het echt veel feller dan op de foto, ze knallen echt. Het treintje kun je vullen met de cupcakes, of natuurlijk met andere lekkere dingen. Het is van stevig karton, dus je kunt het hergebruiken als je er voorzichtig mee doet, in ons geval buiten bereik van de jongste houden 😉

Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardag

In het treintje zie je muffins en donuts met een print. Ik maakte een foto in het Spoorwegmuseum, van een hondekoptrein, waar zoonlief helemaal gek op is. Dit plaatje gebruikte ik als versiering voor de muffins en donuts. Ik bestelde ze bij mijn lokale bakker, iets vergelijkbaars kun je ook bij de Hema bestellen.

Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardagPlacemats zijn erg leuk om in thema te maken, zeker als je een lamineer apparaat hebt, maar je kunt ze ook plastificeren met plakfolie of gewoon van papier maken. Op de foto van de trein zette ik met een fotobewerkingsprogramma (Picasa) de namen van de aanwezige kindjes en printte ze uit. De foto plakte ik op een vouwblaadje en dat weer op een papier met print (van de Hema). Dit plastificeerde ik, tot groot enthousiasme van de kinderen, want de meeste peuters en kleuters kunnen hun eigen naam al goed herkennen.
Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardagServetten zijn makkelijk te versieren met stempels, ik kocht ze bij Albert Heijn en Hema. Met de naam van de kinderen er op en een print in het thema, horen deze er ook helemaal bij. Als je papieren vlaggetjes ophangt kun je die ook bestempelen.
Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardag
Ten slotte kun je nog wat kleurplaten die bij het thema passen uitprinten. Bij ons kwamen de kinderen daar niet aan toe, spelen was veeeel te leuk. En oh ja, vergeet ook niet om happen en drankjes voor de ouders te maken, want peuters en kleuters komen natuurlijk niet alleen!


Meer inspiratie voor verjaardagen


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.