Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum


Van 18 tot en met 26 oktober is Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum, tijdens de herfstvakantie. Het Spoorwegmuseum is sowieso al erg leuk om heen te gaan, maar dit is helemaal een feest voor kleine fans van Chuggington!
Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum

Midden in het museum is een speelterrein ter grootte van een voetbalveld gemaakt, helemaal vol met Chuggington spoorbanen en treintjes, verboden voor papa’s en mama’s. Er omheen staat een hek, zodat kleintjes er niet zomaar vandoor gaan. Voor ouders staan er picknickbanken waarop je ondertussen rustig koffie kunt drinken. Een prima gelegenheid om met een vriendin heen te gaan, wij konden rustig even bijpraten terwijl onze peuter en kleuter lekker met de treinen speelden.
Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum

Alleen dit speelterrein zou al voldoende zijn geweest om onze kids een hele dag te vermaken, maar er moest natuurlijk nog meer bekeken worden. Terwijl onze peuter zich vergaapte aan al die mooie oude treinen van het Spoorwegmuseum, deed onze kleuter vol enthousiasme alle opdrachten van de Chuggington ontdekkingstocht. Tussendoor even op de foto met Wilson, want daar verheugden de heren zich al dagen op.
Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum

Een deel van de collectie van het Spoorwegmuseum is buiten, waardoor je met mooi weer ook lekker even in de zon kan zitten. Er is een trein waar kinderen in kunnen om een rondje te rijden en een stoere glijbaan, naast nog meer mooie klassieke treinen. We legden uit wat een hondekoptrein is, waarop de kids constateerden “Brewster is ook een hondentrein!” De oude kraan op het terrein was vanzelfsprekend Cranky en ook Toby werd gespot.
Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum

Onze laatste stop was de museumwinkel, waar vanzelfsprekend een enorme verzameling Chuggington speelgoed voor zowel plastic als houten treinbanen te vinden was. Dat laatste vond ik persoonlijk heel fijn, want Chugginton voor hout is niet op veel plekken te vinden. We hadden ook nog 3D tekeningen kunnen maken (nadat je een kleurplaat heb ingekleurd wordt deze op een tv scherm geprojecteerd tot 3D) en naar de Chuggington bios kunnen gaan, maar daar gunden de heren zich niet de tijd voor, dat is waarschijnlijk meer iets voor grotere kinderen.

Na thuiskomt zei zoonlief wel tien keer: “Mama, ik vond Chuggington héél leuk!” Kortom: Ontdek Chuggington is absoluut een aanrader! Meer info? Kijk dan op de site van het Spoorwegmuseum. Tip: je kunt ook met de trein naar het Spoorwegmuseum, om het avontuur nog groter te maken.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.