Recepten voor gezondere pizza: drie opties

Iedereen is bij ons gek op pizza, maar al te vaak kant en klare of afhaal pizza eten is natuurlijk niet gezond. Bovendien moeten we rekening houden met een paar allergieën. Gelukkig zijn er genoeg gezondere alternatieven voor pizza! Ik laat je mijn favoriete recepten voor gezondere pizza zien. 

Waar let ik op? Als vuistregel hanteer ik hoe minder ingrediënten hoe beter. Ik zoek naar producten met zo min mogelijk suiker en zout, producten met kunstmatige zoetstoffen koop ik niet. Stofjes die ik niet begrijp heb ik liever zo min mogelijk in eten. Ik ben geen expert, ik kan vaak niet beoordelen of stoffen slecht zijn, maar puur natuur is denk ik altijd beter. Als er e-nummers in producten zitten zoek ik ze vaak even op, als ik er veel negatieve berichten over zie koop ik het product niet.

Bij voorkeur kopen we biologische producten in de supermarkt, we hebben vaak geen tijd om naar een biologische winkel te gaan. Wat betreft pizza ben ik op zoek naar een middenweg, ergens tussen volledig zelfgemaakte pizza en zo’n zoute en vette kant er klaar variant in 🙂

Recepten voor gezondere pizza: drie opties. Iedereen is bij ons gek op pizza, maar al te vaak kant en klare of afhaal pizza eten is natuurlijk niet gezond. Bovendien moeten we rekening houden met een paar allergieën. Gelukkig zijn er genoeg gezondere alternatieven voor pizza! Ik laat je mijn favoriete recepten voor gezondere pizza zien. 

Een gezondere pizza bodem om zelf te beleggen

Pizzabodem met groente er in

Het merk Magioni maakt diepvries pizzabodems van een combinatie van groenten en tarwe. Wij eten regelmatig die met bloemkool of courgette er in. Die wij overigens niet naar groente vinden smaken. Magioni is koop bij Albert Heijn. Ook bij biologische winkels vind je dit soort bodems.

In het koelvak vind je ook pizzadeeg, dat je kunt uitrollen. Maar dit bevat allerlei ingrediënten waarvan ik me afvraag waarom ze in een pizzabodem moeten zitten.

Recepten voor gezondere pizza - Magioni pizza

Behalve pizza, kun je er ook crostini van maken. Daarvoor sprenkel je er wat olijfolie en wat kruiden op en daarna afbakken.

crostini van pizzabodem

Meel voor een pizzabodem

In de supermarkt vind je ook mix voor pizzabodem. Het voordeel van een mix is dat je er bijvoorbeeld ook mini pizza’s van kunt maken. Persoonlijk vind ik een mix wat meer gedoe. Bij Albert Heijn vind je allerlei verschillende. Op Leuk met kids vind je ook een recept om zelf een pizzabodem te maken.

Recepten voor gezondere pizza: drie opties. Iedereen is bij ons gek op pizza, maar al te vaak kant en klare of afhaal pizza eten is natuurlijk niet gezond. Bovendien moeten we rekening houden met een paar allergieën. Gelukkig zijn er genoeg gezondere alternatieven voor pizza! Ik laat je mijn favoriete recepten voor gezondere pizza zien. 

Biologische kant en klare pizza

Als we echt voor makkelijk willen gaan, dan kiezen we een biologische pizza van AH. Biologische producten van het eigen merk van de Appie vind ik erg fijn omdat ze meestal weinig of geen ingrediënten bevatten die ik niet begrijp. Dit geldt ook voor de biologische pizza’s. De variant met mozarella beleggen we met wat verse groenten en we eten er komkommer en tomaten bij.

Drie gezondere alternatieven voor pizza

Beleg voor op de pizzabodem   

Op de pizzabodem kun je natuurlijk van alles leggen. Als basis kun je tomatensaus gebruiken, maar bijvoorbeeld ook Chavroux smeergeitenkaas. Lekkere kruiden zijn oregano, salie of basilicum. Alle groenten kun je beter eerst even bakken voor je ze op de pizza legt, anders komt er veel vocht op de pizza. Dit zijn bijvoorbeeld lekkere combinaties:

 • Pizza met veel groenten: zelfgemaakte tomatensaus met kruiden, 3 kleuren paprika, geraspte kaas, olijven, evt vleesvleeswaren of artisjokken.
 • Pizza Funghi: tomatensaus met kruiden, plakjes champignon, ham en geraspte kaas.
 • Vijgen pizza met geitenkaas.
 • Pizza Salami: tomatensaus met kruiden, salami en geraspte kaas.
 • Oranje pizza: Chavroux geitenkaas als basis, gefruite rode uien ringen, blokjes pompoen, zwarte olijven, salie, geraspte geitenkaas.
 • Pizza Capricciosa: tomatensaus met kruiden, plakjes champignon, stukjes paprika, ham, salami en geraspte kaas.
 • Pizza Putanesca: tomatensaus met oregano, kappertjes, olijven, evt ansjovis, geraspte kaas.

Nog meer pizza recepten en een uitleg van hoe je tomatensaus maakt lees je hier op Leuk Met Kids.

Vijgenpizza.

Kookboek met recepten voor groente pizza  

Magioni heeft nu ook een kookboek met lekkere recepten voor groente pizza, ik schreef er een review over. Op Instagram deel ik ook regelmatig recepten.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids