Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Het blijft een uitdaging om de kinderen voldoende groente te laten eten. We zijn altijd op zoek naar manieren op groente leuker te maken voor de kids. Het is niet alleen gezond, maar ook milieuvriendelijker om meer groente te eten. Ik ben daarom fan van de pizzabodems van Magioni, die gedeeltelijk gemaakt zijn van groente. Ze hebben nu ook een kookboek met recepten voor groente pizza!

Het kookboek begint met de basis: hoe je degen en sauzen maakt. Daarna volgen de pizzarecepten, eerst vega(n) recepten, daarna vis en vlees. Tot slot staan er een paar leuke zoete en hartige specials in het kookboek, naast een aantal salades.

Je kunt je eigen pizzabodem maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Alhoewel ik zeker wel een keer een roze pizza wil maken, dat gaat kleine meis heel leuk vinden 🙂 En ik wil ook absoluut een keer een tafel vol met allemaal verschillende kleuren pizza’s maken!

Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Aangezien we nou toch met groente bezig zijn, besloot ik voor een vegetarische pizza te gaan. We gingen dit keer voor een kant en klare bodem van Magioni, te koop bij Albert Heijn. Die bodems zijn gedeeltelijk van tarwe en gedeeltelijk van groente. Afhankelijk van de bodem is ongeveer een derde groente.

Ik zocht ene recept uit voor pizza met courgette en ricotta. De recepten bevatten weinig kruiden, ik voegde nog wel wat verse kruiden toe. Dit is meteen mijn nieuwe favoriete pizza: wat is die ricotta lekker als basis 🙂

Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

De afgelopen tijd maakten we steeds dezelfde pizza recepten. We vinden dit kookboek met recepten voor groente pizza dus ideaal. Een goede smoes om lekker vaak pizza te eten 😉

Titel: PIZZA. Verleidelijke recepten voor homemade pizza’s op basis van groenten!

Auteur: Manon van Essen

Uitgever: Spectrum

Te koop bij o.a. Bol.com, je vindt daar ook een inkijkexemplaar

Verder lezen

We eten regelmatig pizza, dus ik zoek af en toe weer eens gezonde pizza recepten, bij voorkeur met groente. Ik schreef ook een artikel over gezondere pizza varianten.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids