Wentelteefjes: een super simpel recept voor het ontbijt


Ik was het al een tijdje van plan: wentelteefjes maken. Gister proefden we ze bij een leuk café in de Negen Straatjes, dat wilden we thuis ook wel. Omdat er in de meeste recepten veel suiker zit, maakten wij een recept voor wentelteefjes met honing en fruit, heerlijk bij het ontbijt. 

Dit heb je nodig

Recept voor wentelteefjes bij het ontbijt

Voor 4 personen zijn dit de ingrediënten:
☆ 2 eieren
☆ 250 milliliter melk
☆ 2 eetlepels honing
☆ 8 boterhammen, wit of mais
☆ boter of olie om in te bakken
☆ fruit om mee te garneren, wij gebruikten aardbeien, blauwe bessen en blauwe druiven

Recept voor wentelteefjes bij het ontbijt

Zo maak je het 

Wentelteefjes: een super simpel recept voor het ontbijt

Klop de eieren los en meng de honing en de melk er goed doorheen. Doe het mengsel in een diep bord, waar je het brood in kunt onderdompelen.

Doop de boterhammen één voor één in het eiermengsel en leg ze op een bord. Officieel moet je de randjes er afsnijden, maar de randjes worden heerlijk knapperig, dus ik deed dat niet. Zonde van de boterham en bovendien kun je de wentelteefjes met de korst er aan veel makkelijker omdraaien in de pan.

Verhit een flinke klont boter (of olie) in een koekenpan en bak de boterhammen aan twee kanten. Zet het vuur laag, het brand snel aan. Serveer de wentelteefjes met fruit, lekker fris! In het café werd het daarnaast met mascarpone geserveerd.

Cafe Libertine in de Wolvenstraat in Amsterdam

Tip in de 9 straatjes

Wentelteefjes: een super simpel recept voor het ontbijt

We kwamen op het idee voor dit ontbijt recept toen we wentelteefjes aten bij Café Libertine in de Wolvenstraat in Amsterdam. Het is net alsof je in zo’n schattig Frans cafeetje ergens in Parijs zit, maar dan in Amsterdam. Ik was met kleine meis op stap, wat een fijn plekje en wat een heerlijk eten. Het is niet geschikt om met een kudde kids heen te gaan, maar wel fijn voor een lunch tijdens een dagje één op één 😊

Op Leuk met kids vind je nog veel meer recepten en ook andere tips voor eten met kinderen.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.