Vrolijk kerstdiner: recepten voor een kerstmenu met kinderen

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp

De kerst komt eraan! Wat een gezellige tijd, nu na Sinterklaas kerst alweer op komst is. Dé tijd van het jaar om te genieten van en met je kinderen. Het huis wordt versierd en er alvast nagedacht over het kerstdiner. En dat laatste kan nog weleens een uitdaging zijn met kinderen. Zie hier een driegangendiner voor vier kinderen van De kinderkookshop!

Vrolijk kerstdiner: recepten voor een kerstmenu met kinderen, Vooraf: Kerstsoep met bladerdeeghapjes

Vooraf: Kerstsoep met bladerdeeghapjes

Ingrediënten: 750 g tomaten, 2 rode paprika’s, 1 sjalotje, 1 knoflookteentje, 5 dl bouillon (groente of kip), 1 el olijfolie, 2 velletjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei, decoratie (wit of zwart sesamzaad, geraspte kaas)

1 Snijd de groenten grof. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de bladerdeegvelletjes ontdooien.
2 Fruit het sjalotje en de knoflook kort in de olijfolie. Voeg dan de paprika en tomaat toe. Laat 3 minuten bakken.
3 Voeg de bouillon toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
4 Steek intussen het bladerdeeg uit met kerstvormpjes. Met kleine vormpjes haal je 9 hapjes uit een velletje.
5 Leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk met het losgeklopte ei. Strooi de decoratie naar keuze erover en eventueel wat zout en peper. Plaats in de oven en bak tot de hapjes goudbruin zijn (ongeveer 15 minuten).
6 Pureer de soep. Zeef hem nog even voor een gladder resultaat. Eventueel ook lekker met een scheutje room of lepeltje crème fraîche.

Vrolijk kerstdiner: recepten voor een kerstmenu met kinderen, Hoofdgerecht: Kinderkerstburger met aardappelsterren

Hoofdgerecht: Kinderkerstburger met aardappelsterren

Ingrediënten: 3 aardappels, 2/3 komkommer, 200 g rundergehakt, paneermeel, 4 mini-hamburgerbroodjes, plakken kaas (groot genoeg om 4 kerstboompjes uit te snijden), ketchup, 2 el olijfolie

1 Snijd de aardappels in dikke plakken. Haal eerst een dunschiller over de komkommer voor je hem in plakken snijdt – deze slierten heb je nodig voor de versiering van de kerstboom!
2 Steek de aardappels en komkommer uit met vormpjes. Snijd de plakken kaas uit in een kerstboom ter grootte van de hamburgerbroodjes.
3 Bak de aardappels in olijfolie in ongeveer 15 minuten goudbruin.
4 Kruid het gehakt intussen met peper en zout. Maak vier ballen voor vier mini-hambugers. Druk ze plat tot het gewenste formaat (van de broodjes). Bestrooi aan weerszijden met paneermeel. Bak in ongeveer 8 minuten gaar.
5 Snijd intussen slingers van de komkommerslierten. Snijd de broodjes open – je kunt een half broodje per portie serveren, of geef de bovenkant er los bij. Zonde van je kerstboom anders!
6 Decoreer de kaaskerstboompjes vast met slingers en drupjes ketchup als kerstballen. Als de hamburgers klaar zijn, leg je ze op het broodje en plaats je op het laatst het plakje kaas erop. Leg de komkommer en aardappels eromheen.

Vrolijk kerstdiner: recepten voor een kerstmenu met kinderen, Nagerecht: Sneeuwpopijs

Nagerecht: Sneeuwpopijs

Ingrediënten: 4 amuse- of borrelglaasjes, vanille roomijs (hoeveelheid hangt af van de maat glaasjes die je gebruikt), aardbeienjam, 8 decoratiesnoepjes of een decoratiestift voor de ogen, 4 decoratiesnoepjes of een decoratiestift voor de neus, ijsschepje, 4 lintjes voor de strikjes

1 Kies 4 kleine glaasjes met een dikke wand, zodat ze in de vriezer kunnen indien nodig. Maak strikjes van een mooi touw of lint. Schuif om de glaasjes heen.
2 Schep een laagje jam onder in de glaasjes. Vul de rest van de glaasjes met roomijs. De bovenste laag hoeft niet glad te zijn, liever wat bol.
3 Vorm een hoofdje met een klein ijsschepje of vorm voorzichtig een balletje met twee lepels.
4 Om te decoreren moet het ijs goed bevroren zijn. Is het door het scheppen en vormen wat zacht geworden? Zet het dan even terug in de vriezer. Plaats daarna de oogjes en het neusje met snoepjes of een decoratiestift.

Vrolijk kerstdiner!

Dit artikel werd geschreven door Anouk van De kinderkookshop. Meer leuke kerstrecepten en kerstproducten voor in de keuken en op tafel vind je bij De kinderkookshop.

Lees ook: De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt – op school en thuis

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.



Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp
Anouk

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.