DIY: de zak van Sinterklaas zelfmaken

De zak van Sinterklaas kun je heel makkelijk zelfmaken als DIY project. Een leuk klusje en handig als een deel van het gezin allergisch is voor huisstof, want dan kun je vaak niet tegen jute. Ik gebruikte een rode stof, maar als je een traditionelere zak van Sinterklaas wil is ecru een goede kleur.
20131118-125743.jpg
Ik maakte de zak 68 cm breed en 78 cm hoog, hiervoor heb je een stuk stof nodig van 140 cm breed en 85 cm hoog. Vouw de stof over de breedte dubbel met de goede kant naar binnen. Stik de onderkant en de zijkant dicht met een zoom van twee centimeter, alleen de bovenkant is nu nog niet afgewerkt. Draai de zak om, zodat de goede kant buiten zit. Vouw de bovenrand twee keer 2,5 cm om naar binnen en stik deze vast, de zak is dan klaar.
20131118-125749.jpg
De gaten voor het gouden lint zijn knoopsgaten, die kun je met je naaimachine maken, ik maakte ze om de tien centimeter. De print kun je op een stuk stof zetten of direct op de zak. Ik gebruikte flockfolie en een sjabloon Ariadne at Home.

Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update