Sinterklaas knutselen met strijkkralen

Brrrrr wat is het opeens koud buiten! Lekker weer voor een warme chocolademelk met pepernoten en tijd om te knutselen!  Wij gingen Sinterklaas knutselen met strijkkralen. 

Sinterklaas knutselen met strijkkralen. Brrrrr wat is het opeens koud buiten! Lekker weer voor een warme chocolademelk met pepernoten en tijd om te knutselen!  Wij gingen Sinterklaas knutselen met strijkkralen. 

Het enige wat je nodig hebt zijn strijkkralen en strijkkralenbordjes (te koop bij Bol.com, bij Pipoos). En speciaal papier dat je over de strijkkralen legt bij het strijken, maar bakpapier werkt ook. Oh ja, en natuurlijk heb je ook wel wat geduld nodig!

Lees hier meer over strijkkralen.

Sinterklaas knutselen met strijkkralen. Brrrrr wat is het opeens koud buiten! Lekker weer voor een warme chocolademelk met pepernoten en tijd om te knutselen!  Wij gingen Sinterklaas knutselen met strijkkralen. 

3D Sinterklaas en Piet knutselen met strijkkralen 

Een Sinterklaas van strijkkralen is natuurlijk al heel leuk, maar een 3D exemplaar dat rechtop kan staan is nog veel leuker. Hiervoor maak je twee keer dezelfde Sinterklaas. Sinterklaas is 15 kralen breed en 18 kralen hoog.

Bij de ene Sinterklaas laat je in het midden aan de bovenkant 8 kralen weg, hiermee wordt hij dus 17 kralen hoog. Bij de andere Sinterklaas laat je in het midden in de onderkant 10 kralen weg.

Nadat je beide Sinterklazen gestreken hebt, leg je ze even onder een zwaar tijdschrift om plat af te koelen. Daarna kun je de twee helften in elkaar schuiven.

Wil je het patroon nog een beetje veranderen? Hou er dan rekening mee dat je de middelste rij niet ziet, want die schuift over elkaar heen.

Sinterklaas knutselen met strijkkralen

Piet is 13 kralen breed en 15 kralen hoog, daarnaast steekt de veer nog een beetje uit. Bij de ene Piet laat je in het midden aan de bovenkant 7 kralen weg. Bij de andere Piet laat je in de onderkant 8 kralen weg.

Sinterklaas en Piet knutselen met strijkkralen

Een stoomboot van strijkkralen

Kleine meis maakte deze stoomboot van strijkkralen. Als voorbeeld diende de nieuwe stoomboot, die in de plaats kwam van Pakjesboot 12. Compleet met masten, vlaggetjes, raampjes en stuurhut.

Sinterklaas en Piet knutselen met strijkkralen. Kleine meis maakte deze stoomboot van strijkkralen. Als voorbeeld diende de nieuwe stoomboot, die in de plaats kwam van Pakjesboot 12.

Ze gebruikte 6 strijkkralen grondplaten van Hama (te koop bij Bol.com), maar achteraf gezien had het met 4 grondplaten gekund. Dit soort grondplaten kun je aan elkaar vastmaken, zodat je een grote grondplaat krijgt.

Ze gebruikte 6 strijkkralengrondplaten van Hama, maar achteraf gezien had het met 4 grondplaten gekund. Dit soort grondplaten kun je aan elkaar vastmaken, zodat je een grote grondplaat krijgt.

Het Grote Boek van Sinterklaas knutselen met strijkkralen

Ons meisje knutselde dit Grote Boek van Sinterklaas met strijkkralen als surprise. Maar het is ook leuk om dit voor thuis te knutselen. Het boek kun je gebruiken om Sinterklaas prullen in op te ruimen. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Ze koppelde 4 strijkkralen plankjes van ieder 29 bij 29 kralen aan elkaar. Het boek is 34 bij 47 strijkkralen. Dat zijn 1598 strijkkralen, check op tijd of je extra strijkkralen moet bestellen. Eerst tekenden we samen het patroon op ruitjespapier. Dat maakte ze vervolgens van strijkkralen. Ze gebruikte gouden strijkkralen en twee verschillende kleuren rood.

Het grote boek.

We gebruikten een oude doos van een Djeco knutselpakket. Je kunt ook een doos in de vorm van een boek kopen bij Pipoos. Deze doos hebben we bekleed met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en masking tape (Bol.com). Daarna plakten we het strijkkralen werkje er op.

Nog meer Sinterklaas knutselen

Naast deze Sinterklaas om te knutselen met strijkkralen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus! Daarnaast deel ik op Instagram ook veel tips voor Sinterklaas.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids