Wereldeters: kookboek voor een culinaire reis met kinderen


Internationaal eten met kinderen lastig? Nee hoor, niet met het kookboek Wereldeters. Als schrijfster Marjolein buitenlands eten op tafel zette, vertelde ze haar kinderen van alles over het land en merkte dat de kinderen het eten opeens wel aten, terwijl het anders een groot gevecht was. Deze verhalen verwerkte ze tot een prachtig boek met receptenschrift, waar iedereen zijn kinderen (4+) ook mee aan het eten kan krijgen.
20130921-133637.jpg
Toen ik het boek binnenkreeg was ik meteen verliefd, wat een geniaal idee en wat is het prachtig uitgevoerd! Het boek is hardcover en met prachtige kleurenfoto’s. Alleen van de kleurige voorkant met turkooizen elastiek word je al vrolijk 🙂 Het boek staat vol weetjes en is dus heel leerzaam voor kinderen en bovendien ontzettend leuk. Door de enorme hoeveelheid weetjes is het voor verschillende leeftijden interessant.
20130921-133642.jpg
In het boek worden tien landen besproken: India, Japan, Zuid-Afrika, Indonesië, Hawaï, Marokko, Italië, Mexico, Suriname en Spanje. Per land vind je onvoorstelbaar veel weetjes, door Marjolein en haar kinderen samen verzameld, geïllustreerd met vrolijke foto’s en tekeningen. Daar kun je maaltijden lang mee vooruit. Bij het boek krijg je een kookboek met per land drie recepten. Ook krijg je twee paspoorten, waar je per land een sticker plakt als je er “geweest bent”. De paspoorten en stickers kun je online nabestellen.
20130921-133657.jpg
Van mij mag dit een serie kookboeken worden, ik kan niet wachten tot de volgende versie, met nog meer landen of misschien wel met alle twaalf provincies van Nederland?

Titel: Wereldeters
Auteur: Marjolein de Vlaam
Te koop bij o.a. Bol.com

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.