Wereldeters: kookboek voor een culinaire reis met kinderen


Internationaal eten met kinderen lastig? Nee hoor, niet met het kookboek Wereldeters. Als schrijfster Marjolein buitenlands eten op tafel zette, vertelde ze haar kinderen van alles over het land en merkte dat de kinderen het eten opeens wel aten, terwijl het anders een groot gevecht was. Deze verhalen verwerkte ze tot een prachtig boek met receptenschrift, waar iedereen zijn kinderen (4+) ook mee aan het eten kan krijgen.
20130921-133637.jpg
Toen ik het boek binnenkreeg was ik meteen verliefd, wat een geniaal idee en wat is het prachtig uitgevoerd! Het boek is hardcover en met prachtige kleurenfoto’s. Alleen van de kleurige voorkant met turkooizen elastiek word je al vrolijk ­čÖé Het boek staat vol weetjes en is dus heel leerzaam voor kinderen en bovendien ontzettend leuk. Door de enorme hoeveelheid weetjes is het voor verschillende leeftijden interessant.
20130921-133642.jpg
In het boek worden tien landen besproken: India, Japan, Zuid-Afrika, Indonesi├ź, Hawa├», Marokko, Itali├ź, Mexico, Suriname en Spanje. Per land vind je onvoorstelbaar veel weetjes, door Marjolein en haar kinderen samen verzameld, ge├»llustreerd met vrolijke foto’s en tekeningen. Daar kun je maaltijden lang mee vooruit. Bij het boek krijg je een kookboek met per land drie recepten. Ook krijg je twee paspoorten, waar je per land een sticker plakt als je er “geweest bent”. De paspoorten en stickers kun je online nabestellen.
20130921-133657.jpg
Van mij mag dit een serie kookboeken worden, ik kan niet wachten tot de volgende versie, met nog meer landen of misschien wel met alle twaalf provincies van Nederland?

Titel: Wereldeters
Auteur: Marjolein de Vlaam
Te koop bij o.a. Bol.com

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en idee├źn voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! De Leuke Update Hoe houd je de koelkast een beetje netjes en schoon? Met deze tips voor koelkast organizing helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden. Koelkast organizing systeem Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding