Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips

Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners!

Afgelopen zomer gingen we weer eens naar Parijs. Corrien woonde ooit in Parijs en komt er regelmatig met haar kids. Ze had hele fijne tips voor ons. Ik combineer hier haar tips en onze eigen ontdekkingen.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners!

1. Hop on Hop off

Op onze eerste dag in Parijs gingen we langs alle toeristische attracties in het centrum van Parijs. Daarvoor boekten we de hop on hop off bus.

De bus rijdt een ronde door het centrum en je kunt op allerlei plekken uitstappen. Daarom is de Hop on Hop off bus is een ideale manier om met kinderen in korte tijd veel van Parijs te zien. Een aanrader om je bezoek aan Parijs met kinderen mee te beginnen dus. 

Een andere leuke manier om een stad te leren kennen is op de fiets, vooral met wat oudere kinderen. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes en een kinderzitje kun je bijboeken. Ze bieden ook wandeltours aan.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners! Zoals de Hop on hop off bus, ideaal om je bezoek aan Parijs mee te beginnen.

2. Ga naar een park in Parijs met kinderen

Parijs heeft heel veel parken, vaak met speeltuin. Dat zijn heerlijke plekken om even tot rust te komen, zeker voor kinderen, maar ook voor tieners.

De Jardin des Plantes is een prachtig park, met botanische tuin. En het Muséum national d’histoire naturelle, een natuurhistorisch museum met dieren en planten in heel mooi gebouw.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners! Parijs heeft heel veel parken, vaak met speeltuin. Dat zijn heerlijke plekken om even tot rust te komen, zeker voor kinderen.

Ons favoriete stadspark is de Jardin du Luxembourg. Je vindt er prachtige tuinen met historische gebouwen. Op de iconische stoelen die overal in het park staan kun je even uitrusten. Kinderen kunnen er spelen in de speeltuin en er zijn ook toiletten. Verder zijn er tennisbanen en een plekje waar mensen schaken. Daarnaast is er een vijver, waar kinderen een zeilbootje kunnen laten varen. Natuurlijk is er ook een groot terras in dit park.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners! Parijs heeft heel veel parken, vaak met speeltuin. Dat zijn heerlijke plekken om even tot rust te komen, zeker voor kinderen.

3. Macarons eten bij Laduree

Kleine meis vroeg al dagen wanneer we naar de macarons-winkel in Parijs zouden gaan. Of beter gezegd le salon de thé, boven de boutique van Ladurée. Zo’n ruimte vol fluwelen meubels en oude schilderijtjes. Super chique thee uit een zilveren potje en super lekkere macarons.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Kleine meis vroeg al dagen wanneer we naar de macarons-winkel in Parijs zouden gaan. Of beter gezegd le salon de thé, boven de boutique van Ladurée. Zo'n ruimte vol fluwelen meubels en oude schilderijtjes. Super chique thee uit een zilveren potje en super lekkere macarons.

Een aanrader voor macaron-fans! Wel duur, maar na een supermarkt picknick in de Jardin du Luxembourg kon dat wel 😉 Wij gingen naar Ladurée in Saint-Germain-des-Pres. Maar ze zitten op allerlei verschillende locaties in en om Parijs.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Kleine meis vroeg al dagen wanneer we naar de macarons-winkel in Parijs zouden gaan. Of beter gezegd le salon de thé, boven de boutique van Ladurée. Zo'n ruimte vol fluwelen meubels en oude schilderijtjes. Super chique thee uit een zilveren potje en super lekkere macarons.

4. De Eiffeltoren hoort bij een bezoek aan Parijs met kinderen

Grappig dat veel kinderen de Eiffeltoren toch echt het allerbelangrijkste van een bezoek aan Parijs vinden. Onze kids konden in ieder geval niet wachten tot ze de Eiffeltoren hadden gezien. En het is natuurlijk ook een icoon van de stad. OK, het is geen bijzondere tip, maar het hoort toch wel echt op ieder lijstje.

Wil je de Eiffeltoren beklimmen, reserveer dan op tijd. Wij vonden het leuk genoeg om om de Eiffeltoren heen te wandelen en er foto’s mee te nemen. Vanuit de hop on hop off bus had je ook regelmatig prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners!

Heb je kids of tieners die geïnteresseerd zijn in kunst, dan kun je je lol op bij het Louvre. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Centre Pompidou juist interessant.

Heb je kids of tieners die geïnteresseerd zijn in kunst, dan kun je je lol op bij het Louvre. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Centre Pompidou juist interessant.

5. Bekijk Parijs van boven met kinderen

Het is heel leuk om Parijs van bovenaf te bekijken. Dat kan vanaf heel veel verschillende plekken.

Corrien vertelde dat je het beste uitzicht hebt vanaf de Tour Montparnasse. Bijkomend voordeel: dan zie je die lelijke hoge zwarte toren niet, daar sta je namelijk bovenop.

Ook vanaf de Eiffeltoren heb je natuurlijk een mooi uitzicht. Een lezer tipte daarnaast de Arc de Triomphe, waar je met trappen omhoog gaat.

Wij gingen voor het uitzicht vanaf de wijk Montmartre, over deze wijk hieronder meer. Wij zijn heel even naar de Sacré Coeur geweest, vooral voor het uitzicht over Parijs. Wil je overigens de Eiffeltoren zien, dan moet je een klein stukje naar het westen lopen. Daarna snel door naar de rest van de wijk Montmartre, waar het een stuk minder toeristisch druk was.

De Sacré Coeur en Place du Tertre zijn natuurlijk super drukke plekken. Van die plekken waar je ontzettend goed moet opletten voor zakkenrollers en straatverkopers. Wij zijn heel even naar de Sacré Coeur geweest, vooral voor het uitzicht over Parijs.

6. Montmartre: de leukste wijk van Parijs met kinderen

Gaan jullie een paar dagen naar Parijs? Dan is de wijk Montmartre een aanrader met kinderen en tieners. Veel mensen bezoeken de wijk vanwege de toeristische highlights.

Maar juist even verderop zijn de straatjes zo fijn en kindvriendelijk. Je kunt hier juist wat meer de sfeer van Parijs proeven en wat meer de tijd nemen. Ook fijn voor tieners, want je vindt hier veel prachtige plekken voor op TikTok en Instagram. Bekijk hier onze tips in Montmartre met kinderen.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. In Montmartre is een van de meest populaire plekjes op Instagram: La Maison Rose. De stroom poserende tieners en twintigers was inderdaad enorm. Grappig genoeg ligt er even verderop in de Rue de l'Abreuvoir ook een roze huis, maar daar was niemand in geïnteresseerd.

7. Kamperen in plaats van een hotel?

Als je naar Parijs gaat kun je natuurlijk een fijn hotel zoeken. Cathelijne en Luce geven een paar hele fijne tips in ons artikel over overnachten in Parijs.

Zelf sliepen we bij Huttopia Versailles, een sfeervolle camping aan de zuidwestkant van Parijs, niet ver van het Château de Versailles. Met zwembad, speeltuin, jeu de boules en tafeltennis. Naast de camping ligt daarnaast een groot sportveld en een openbare fitness. Je kunt hier kamperen, maar ook huisjes en tenten huren.

Het was heel fijn om na een dag Parijs nog even te kunnen zwemmen en chillen. Bovendien zijn restaurants in Parijs erg duur, dus het was ook praktisch om een paar keer zelf te koken. Daarnaast kun je in het restaurant een simpele pizza eten. Met de RER trein ben je snel in Parijs.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Huttopia Versailles is een sfeervolle camping aan de zuidwestkant van Parijs. Leuk als je Parijs wil bezoeken of het Château de Versailles. Met zwembad, speeltuin, jeu de boules en tafeltennis. Je kunt hier ook huisjes en tenten huren.

8. Petit Pan: de meest kleurrijke winkel

Waarschijnlijk de meest kleurrijke stoffenwinkel van Parijs: Petit Pan. Met stoffen per meter, kleding, tassen, decoratie en andere producten van stof. Leuk als je wil shoppen voor de kinderkamer, of zoals wij van kleur houdt. Petit Pan heeft verschillende vestigingen.

Vooruit, ook de winkels van Pylones zijn heel kleurrijk. Het merk maakt de fleurige prints op bijvoorbeeld borstels, lampen, servies en nog veel meer.

Met kleine meis ging ik naar de winkel van Petit Pan, de kleurrijke stoffenwinkel.

9. Eten in een Franse Brasserie

Ga je naar Parijs met kinderen en tieners, dan is het heel gezellig om in een traditionele brasserie te eten. ’s Avonds is het vaak nodig om te reserveren. Ga je bijtijds lunchen, dan kun je vaak nog wel spontaan een plekje vinden.

Dit was bijvoorbeeld bij Café de Luce in Montmartre. Dit café heeft een mooi terras op het gezellige pleintje, waar ook wat kinderen tussen de terrassen speelden. We gingen hier voor bijzondere gevulde croissants als lunch. Binnen is het café prachtig ingericht met groen en marmer.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Café de Luce, aan de Rue des Trois Frères. Dit café heeft een mooi terras op het gezellige pleintje bij Théâtre de l'Atelier, waar ook wat kinderen tussen de terrassen speelden. We gingen hier voor bijzondere gevulde croissants als lunch. Binnen is het café prachtig ingericht met groen en marmer.

10. Prachtige ijsjes

Wil je een bijzonder ijsje eten? Ga dan naar een van de vele vestigingen van Amorino in Parijs. Hopelijk komt de keten Amorino met de prachtige ijsjes in bloemvorm ook naar Nederland!

Wil je een bijzonder ijsje eten? Ga dan naar een van de vestigingen van Amorino. Hopelijk komt de keten Amorino met de prachtige ijsjes in bloemvorm ook naar Nederland!

Combineer Parijs met Disneyland met kinderen

Nog een bonus tip. Heb je ruim de tijd? Dan is het leuk om de lichtstad te combineren met Disneyland Parijs. Je kunt hier een hotel of resort boeken, in combinatie met tickets. Dan heb je meer tijd om rustig van Disneyland te genieten. Zo sliep Corrien met haar gezin in Newport Bay Club, een hotel in Amerikaanse stijl. Er is een zwembad en een fitnesscentrum.

Overnachten op doorreis in Frankrijk: hotels, campings en huisjes. Disneyland Parijs ligt voor veel vakantiebestemmingen onderweg. Je kunt hier een hotel of resort boeken, in combinatie met tickets. Maar er zijn ook campings in de buurt.

Verder lezen

Naast tips voor Parijs met kinderen en tieners, vind je op Leuk met kids nog veel meer vakantietips in Frankrijk. Ook delen we regelmatig tips op Instagram.

Parijs met kinderen en tieners: 10 leuke en bijzondere tips. Willen jullie naar Parijs met de kids? Bekijk dan onze 10 bijzondere tips in Parijs met kinderen en tieners!

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids