Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste

Op zoek naar leuke sandalen en slippers voor kinderen, waar ze ook nog goed op lopen en rennen? We hebben er de afgelopen jaren flink wat uitgeprobeerd. Dit zijn onze favorieten, met zo veel mogelijk duurzame keuzes.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Op zoek naar leuke sandalen en slippers voor kinderen, waar ze ook nog goed op lopen en rennen? We hebben er de afgelopen jaren flink wat uitgeprobeerd. Dit zijn onze favorieten, met zo veel mogelijk duurzame keuzes.

Praktische sandalen om op te lopen en rennen

De sandalen van Teva vinden de kids ontzettend fijn lopen. Door de bandjes met klittenband zijn ze goed af te stellen. Daarnaast kunnen ze in de was. Bovendien gaan ze eindeloos mee, het paar op de foto is door onze beide kinderen veel gedragen. Ze zijn er in veel kleuren, wij kiezen altijd een kleurtje waarop je weinig vlekken ziet. Teva werkt steeds meer met duurzame materialen, zoals gerecycled plastic. Te koop bij Bol.com, bij the Little Green Bag, bij Bever en bij Ziengs.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. De sandalen van Teva lopen goed en gaan lang mee.

De laatste jaren kopen we vaak de sandalen van Keen, omdat de voorkant dicht is. Daar kunnen de kids dus mee voetballen en steppen, zonder hun tenen te beschadigen. Ook deze sandalen lopen lekker. De meeste modellen kunnen ook in het water. Ze zeggen al sinds de oprichting volledig duurzaam te werken. Zoonlief voetbalt echt dagelijks, dus aan het eind van het seizoen kwam er een gat in de voorkant, die van dochterlief waren na een seizoen nog netjes. Te koop bij Bol.com, bij the Little Green Bag en bij Bever.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. De sandalen van Keen hebben een dichter voorkant, daar kunnen de kids dus mee voetballen en steppen.

Stijlvolle mooie sandalen voor kinderen

Deze sandalen zijn handig en heel mooi. Salt Water Sandals mogen nat worden, ideaal dus. En als ik dochterlief moet geloven dan lopen ze heerlijk. Daarnaast zijn ze gemaakt van rubber en duurzaam geproduceerd leer. Te koop bij Stoute Schoenen, bij Bol.com en bij Sarenza. Deze sandalen zijn er ook voor volwassenen.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Salt Water Sandals lopen goed én mogen nat worden, ideaal dus.

Instappers voor kinderen

Bij de achterdeur hebben we voor het hele gezin een paar instappers liggen, zodat je makkelijk de tuin in kunt lopen. Voor de kids zijn dat vaak Crocs klompen, in alle kleuren van de regenboog te koop. En bij kids staan ze nog best grappig 😉 Crocs zijn te koop bij Bol.com, bij Scapino en bij the Little Green Bag.

Bij de achterdeur hebben we voor het hele gezin een paar instappers liggen. Voor de kids zijn dat vaak Crocs klompen.

Wil je wat stijlvollere instappers, dan zijn de Freedom Moses sandalen leuk. Ze lijken op Birkenstocks, maar zijn gemaakt van duurzaam plastic. Te koop bij Bol.com, bij the Little Green Bag en bij Kleertjes.com.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Wil je wat stijlvollere instappers, dan zijn de Freedom Moses sandalen leuk, gemaakt van duurzaam plastic.

Gezondsheidssandalen en slippers voor kinderen

Wil je een paar slippers of sandalen waar kinderen goed op kunnen lopen, dan zijn Birkenstocks of Kiplings ideaal. Ze hebben namelijk een goed voetbed en lopen goed. Bij onze kids kies ik dan toch de versie met bandjes achter de hiel of de sandalen, omdat ze daar het beste op kunnen rennen. Oudere kinderen dragen vaak de echte slipper.

Kipling heeft sandalen, gewone slippers en slippers met bandjes. Te koop bij Bol.com, bij Kleertjes.com en bij Ziengs.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Kipling heeft sandalen, gewone slippers en slippers met bandjes.

Birkenstocks zijn gemaakt met duurzame grondstoffen. Te koop bij Bol.com, bij the Little Green Bag en bij Ziengs. Birkenstocks zijn er in heel veel verschillende vormen, met en zonder bandjes achter de hiel. Zelf heb ik zowel een paar gewone slippers als dit paar met bandjes achter de hiel, daar kan ik makkelijk een uur op wandelen.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Wil je een paar slippers of sandalen waar je kinderen of jijzelf goed op kunnen lopen, dan zijn Birkenstocks ideaal.

Corrien heeft deze instappers zonder bandje achter de hiel. Maar door de verschillende verstelbare bandjes bovenop je voet, zitten ze ook goed om je voeten. Uit de columns van Aaf hebben we geleerd dat we wel onze nagels moeten lakken. “Op mijn leeftijd neigen ongelakte nagels in Birkenstocks naar een Duitse aardrijkskundelerares” zei ze. Dat knopen we in onze oren 😉

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Wil je een paar slippers of sandalen waar je kinderen of jijzelf goed op kunnen lopen, dan zijn Birckenstocks ideaal.

Strand slippers voor kinderen

Plastic slippers oftewel flipflops zijn niet geschikt om lang op te lopen. En al helemaal niet op om op te rennen of steppen. Maar op de camping of in de tuin zijn ze wel handig. Of op het strand, waar Karin deze foto maakte. Als kind had ik vaak van die goedkope slippers, die altijd op het verkeerde moment kapot gingen, zodat je op blote voeten verder moest. Nu koop ik liever een paar dat lang mee gaat, zoals deze slippers van Havaianas. Je kunt ze eventueel ook met een hielbandje kiezen. Havaianas doneert veel aan duurzaamheidsprojecten. Te koop bij The Little Green Bag, bij Sarenza en bij Bol.com.

Havaianas zijn handig voor het strand

Zelf ben ik voor een paar Birkenstocks van rubber gegaan, vanwege het voetbed. Heel fijn als strandslippers, campingsloffen en tuinstappers, aangezien ze nat kunnen worden. De rubber Birkenstocks zijn er ook in kindermaten, zowel de slippers als de sandalen. Te koop bij Bol.com, bij the Little Green Bag en bij Ziengs.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Dit zijn Birkenstock strandslippers met voetbed, een goed alternatief als je slippers met wat meer draagcomfort wil. Heel fijn als strandslippers, campingsloffen en tuinstappers, aangezien ze nat kunnen worden.

Duurzame sandalen en slippers voor kinderen

Ik laat in dit artikel met sandalen en slippers voor kinderen zo veel mogelijk duurzame producten zien. Duurzaamheid wordt bepaald door de grondstoffen en het productieproces. Maar duurzaamheid wordt net zo goed bepaald door de kwaliteit van producten. Sandalen die je als ze te klein worden door kunt geven aan je jongere kind of buurkind zijn veel duurzamer dan sandalen die snel slijten.

Sandalen en slippers voor kinderen: dit zijn de leukste en de beste. Op zoek naar leuke sandalen en slippers voor kinderen, waar ze ook nog goed op lopen en rennen? We hebben er de afgelopen jaren flink wat uitgeprobeerd. Dit zijn onze favorieten, met zo veel mogelijk duurzame keuzes.

Verder lezen

Naast deze fijne sandalen en slippers voor kinderen, vind je op Leuk met kids nog veel meer handige lijstjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande artikelen. Of volg ons op Instagram voor meer inspiratie.

het leven is leuker op sandalen

De uitgelichte foto bij dit artikel nam ik bij Vakantiepark Port Greve.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids