Port Greve review: vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee

Heerlijk: vakantie bij zee. Deze zomer gingen we met de kinderen naar Vakantiepark Port Greve in Zeeland. Een kindvriendelijk vakantiepark aan het Grevelingenmeer en vlakbij zee. We vertellen alles over Vakantiepark Port Greve in deze review.

Vakantiepark Port Greve ligt aan de noordkant Schouwen-Duiveland. Met een strandje aan het Grevelingenmeer en leuke speeltuinen. Wij bezochten dit park toen het nog onderdeel van Landal was.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kinderen: vakantie en uitjes 

Port Greve review: vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee. Heerlijk: vakantie bij zee. Deze zomer gingen we met de kinderen naar Vakantiepark Port Greve in Zeeland. Een kindvriendelijk vakantiepark aan het Grevelingenmeer en vlakbij zee. We vertellen alles over Vakantiepark Port Greve in deze review.

Vakantie aan zee 

We vinden het erg fijn om op loopafstand van een strand te zitten. Met kinderen is het toch wel wat gedoe om met de auto of fiets te gaan. Als je kunt wandelen ga je veel vaker even naar het strand. Nou ligt dit park niet aan zee, maar aan het Grevelingenmeer. De zee is ongeveer tien minuten rijden. Het Grevelingenmeer is een afgesloten zijarm van de zee en is dan ook behoorlijk zout. Doordat het landinwaarts is, is de wind er minder koud. Naar zee gingen we om te wandelen en voor het prachtige uitzicht.

strandtent Jeanzz aan het Grevelingenmeer

Maar om te zwemmen gingen we naar het strandje aan het Grevelingenmeer, dat ligt direct naast Vakantiepark Port Greve. Sommige huisjes liggen zelfs aan het strandje. Dit strandje heeft zand, maar ook stenen, dus de ideale plek om lekker te spelen. Ook is er een kleine strandtent, genaamd Jeanzz. Naast het strand ligt het haventje van Den Osse, gezellig al die bootjes.

Vakantiepark Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - krabbetjes vangen aan het Grevelingenmeer

In Denemarken ontdekten de kinderen het krabbetjes vangen, dat vinden ze ontzettend leuk. Hier gingen ze eerste keer krabbetjes vangen met het entertainment team. Zo ontdekten we wat de beste plek is. Daarna namen we eigen schepnetjes mee naar het strand.

boottocht over het Grevelingenmeer

Bij het vakantiepark boekten we een boottocht over het Grevelingenmeer. De boottocht van ongeveer anderhalf uur is niet te lang, ideaal met kinderen dus. Bovendien zijn er spelletjes, boeken en kleurpotloden aan boord.

spelen op de duinen op de Brouwersdam

Het Noordzeestrand op de Brouwersdam is vlakbij. Voor je het strand oploopt, loop je door hoge duinen. De kinderen vonden het heerlijk om zich vanaf deze duinen omlaag te laten rollen.

Noordzeestrand op de Brouwersdam

Het Noordzeestrand is een heel lang strand. Bovendien zijn er verschillende strandtenten, ik vertel er hier meer over.

Review van de voorzieningen op Vakantiepark Port Greve

Wij zijn heel veel op het strandje geweest. Daarnaast heeft het park natuurlijk ook allerlei andere faciliteiten. Binnen is er bijvoorbeeld een zwembad en een binnenspeeltuin. Wij bezochten het park tijdens de corona uitbraak, daarom hebben we daar geen gebruik van gemaakt.

Vakantiepark Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met terras en restaurant

Buiten is een leuke houten speeltuin, in het thema van de zee. De speeltuin ligt naast het terras van het restaurant, ideaal dus. Naast de speeltuin is ook een midgetgolf terreintje.

Vakantiepark Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met terras en restaurant

Aan de andere kant van het centrumgebouw is er een air trampoline en sportveld. Dit deel is echt voor de wat grotere kinderen.

Vakantiepark Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met airtrampoline en sportveld

Ook aan de andere kant van het park is nog een leuke grote speeltuin met klimmuurtje. Deze speeltuin ligt echt tussen de huisjes.

Vakantiepark Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin aan de andere kant van het park

Op het park is ook een fijne supermarkt, wij hebben al onze boodschappen daar gedaan. Daarnaast is er een winkeltje met souvenirs, zwemkleding, speelgoed en praktische dingen.

vogelhuisjes met lavendel

Review van de vakantiehuisjes op Vakantiepark Port Greve 

De meeste bungalows op Vakantiepark Port Greve zijn gebouwd in de jaren ´80, dat is geen stijl die ik heel mooi vind. Maar door de relaxte sfeer en de ligging aan het Grevelingenmeer vind ik het toch een heel fijn park.

Vakantiepark Port Greve huisjes en appartementen

Dit keer boekten we vrij laat en zochten we bovendien twee begane grond appartementen naast elkaar, opa en oma waren mee. Die waren lekker ruim en liggen aan een vijvertje, de kinderen konden daar in het gras spelen.

Vakantiepark Port Greve huisjes en appartementen

Als we volgende keer wat eerder boeken, dan kiezen we een appartement aan het strandje. Wat een fantastisch uitzicht heb je daar! Het zijn ongeveer dezelfde appartementen, maar dan kijk je de hele dag naar het Grevelingenmeer.

Schouwen Duiveland met kinderen - kindvriendelijk vakantiepark Port Greve - strandje Grevelingenmeer

Verder lezen

Wil je meer weten van dit park? Kijk dan op de site van Vakantiepark Port Greve. Wil je meer weten over de omgeving? Kijk dan naar onze blog over Schouwen-Duiveland.

Naast deze review van Vakantiepark Port Greve, vind je op Leuk met kids nog veel meer tips voor uitjes en vakanties. Op Instagram delen we deze zomer nog meer tips voor uitjes en vakanties.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids