Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids ★

pinterest instagram facebook 

tijd voor de feestdagen

In november en december hebben de kids altijd behoefte aan overzicht. Is het al bijna Sint Maarten, komt Sinterklaas al, wanneer is pakjesavond, begint de kerstvakantie al bijna en wanneer zijn de kerstdagen? Daarom heb ik weer een feestdagenkalender gemaakt, die kun je gratis downloaden.

Een van de eerste dingen op de agenda: de TV show van Kinderen voor Kinderen, komende zaterdagavond bij NPO ZAPP. Dit keer gaat het kinderkoor in een muzikale film op muziekkamp. Wij zitten traditiegetrouw met pepernoten voor de televisie! De show wordt herhaald op de ochtend van de intocht, dan kijken we nog een keer. In de Leuk met kids agenda vind je nog veel meer leuke dingen voor komende maand.
Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Met deze feestdagenkalender creeer je rust voor Sint Maarten, de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw, ideaal met kinderen!
11 november is het weer Sint Maarten! Onze kids hebben alweer vier lampionnen gemaakt, vooral kleine meis kan er geen genoeg van krijgen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hier vind je al onze ideeën voor Sint Maarten lampionnen.

Met Sint Maarten kiezen we voorverpakt snoep, vanwege de hygiëne. Gelukkig is er heel veel leuk voorverpakt snoep en fruit om uit te delen. Normaliter probeer ik juist zo min mogelijk voorverpakte dingen te kopen, want dan heb je minder afval. Daarom vind je er ook wat duurzamere opties tussen.
Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen: heel veel ideeën. Op 11 november is het weer Sint Maarten, in sommige delen van het land breed gevierd, in andere delen totaal onbekend. Kinderen gaan zingend met lantaarns of lampionnen langs de deuren en krijgen snoep of fruit. Daarom vind je in dit artikel allerlei verschillende lantaarns, om mee te nemen of om neer te zetten voor het huis, in de tuin of op het balkon. Want ieder jaar knutselen we weer een lampion met Sint Maarten :-)
Voorverpakt snoep en fruit om uit te delen met Sint Maarten en Halloween. Sint Maarten en Halloween komen er weer aan! Dan gaan de kinderen langs de deuren, zingen liedjes en krijgen wat lekkers. Daarom vind je hier leuke ideeën voor voorverpakt snoep en fruit om uit te delen met Sint Maarten en Halloween. 
Het Sinterklaasseizoen is ook alweer begonnen, met leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.

Zoek je alvast meer Sinterklaas inspiratie? Kijk dan even op onze Sinterklaas pagina. Daar vind je de leukste Sinterklaas artikelen van de afgelopen jaren.
De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs. Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.  
Op deze pagina vind je heel veel ideeën voor een toffe Sinterklaas met kinderen. Natuurlijk deel ik de leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas, Sinterklaasliedjes, Sinterklaasfilms en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer.

leuke uitjes

Festival organisator ID&T heeft een nieuw uitje geopend: AMAZE. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes, voor tieners en volwassenen. Nou is zoonlief bijna tiener en zijn smaak begint te veranderen. Dat wilden we dus wel proberen! Onze bijna tiener vond het “super gaaf” en gaat het zijn vrienden aanraden, hier vertel ik alles over AMAZE.

Kanteen25 op het oude Marineterrein stond al een tijdje op onze to go list, maar bleek nog leuker dan we al dachten, met een mooi verhaal er achter. Het is een duurzaam restaurant dat Amsterdamse statushouders opleidt. Én het heeft mooie speelruimtes met pooltafel, voetbaltafel, vintage arcade spelcomputers, spelletjes en boeken. Eindelijk eens een speelruimte die ook leuk is voor oudere kids en tieners.

Ga je een dagje naar Amsterdam, dan kun je Kanteen25 combineren met Nemo of het Scheepvaartmuseum. Maar ook rondstruinen op het Marineterrein is heel leuk, dat is echt nog zo’n Amsterdamse rafelrand. Vroeger mocht hier alleen personeel van de marine naar binnen, nu is een deel van het terrein open voor publiek. Hier vertel ik meer over Kanteen25, het Marineterrein en het Scheepvaartmuseum.
Festival organisator ID&T heeft een nieuw uitje in Amsterdam geopend: AMAZE. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows. Dit uitje is geschikt voor tieners en volwassenen, dus ik ging erheen met zoonlief. In deze review vertel ik meer over AMAZE, ga je mee op reis?
Kanteen25 Amsterdam: restaurant met stoere speelruimte op Marineterrein. Wij hebben er een nieuwe favoriet bij, want een toffe plek is dit! Duurzaam restaurant Kanteen25 op het Marineterrein in Amsterdam ligt niet alleen op een prachtige plek, maar heeft ook een toffe speelruimte. Of beter gezegd, twee speelruimtes, die nou eens niet alleen leuk zijn voor kleintjes, maar ook voor oudere kinderen en tieners. 
We genieten er zo van dat al die leuke uitjes weer mogen! Zoek je nog een leuk uitje voor de kids? Scroll dan even door een van deze overzichten.
Museum met kinderen: 101 keer het leukste kindermuseum van Nederland. Wat zijn er ontzettend veel leuke musea voor kinderen in Nederland! Wil je naar een museum met je kinderen, dan vind je in deze lijst zeker een tof kindermuseum bij jouw in de buurt, voor jonge kinderen en tieners!
Kindvriendelijke restaurants en hotels: met speeltuin en ander leuks. Er komen steeds meer leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Ik ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants, koffiebarren en andere horeca voor kinderen. Wat zijn er veel leuke plekken om uit eten te gaan voor kids en gezinnen!
101 leuke uitjes met kinderen in Nederland en België
101 uitjes met tieners in Nederland en België. Er zijn super veel leuke uitjes voor kids. Maar dan heb je opeens pubers. En wat zijn leuke uitjes met tieners? Ik maakte een lijstje met leuke activiteiten voor tieners, in alle provincies van Nederland en ook in België. Er zitten zowel binnen als buiten uitjes tussen.

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...