Leuk met kids blog

★ kerst met kids ★

Kerst komt er alweer aan! In deze nieuwsbrief vind je leuke ideeën om te knutselen, liedjes en filmpjes, leuke uitjes, fijne recepten en nog veel meer.

Fijne kerst alvast!
pinterest instagram facebook 

kerst knutselen

We zijn al lekker aan het kerst knutselen. Kleine man houdt van knutselen met wc rolletjes, dus dat hebben we al veel gedaan.

Alle wc rolletjes heb ik natuurlijk aan mijn blog met kerstknutsels toegevoegd. Het zijn inmiddels 60 kerst knutsel ideeën. Bekijk alle kerst knutsels.
Kerst knutselen: 50 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. De kerst is een super drukke periode voor kinderen. Soms is het goed om even rustig te gaan zitten, maar dat doen ze niet zo maar. Kerst knutselen is dan een mooie activiteit om de kids even rustig aan tafel te laten zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.
We zijn ook al begonnen met kerstkaarten knutselen, zodat we ze eindelijk eens op tijd kunnen versturen. Gaan jullie ook kaarten knutselen? Hier vind je ideeën voor kerstkaartjes.
Kerstkaarten knutselen met kinderen: leuke ideeën

gezellig eten

Alle kerstdiners komen er weer aan! Wij maakten alvast wat leuke kersthapjes. Zoals deze gezellige kerstboompjes van watermeloen. Zoek je inspiratie voor het kerstdiner op school en thuis? Hier vind je nu ruim 40 kerstdiner ideeën.

De kersthapjes die alvast klaar zijn, bewaren we in deze Cirqula bakken die ik kreeg van Mepal. De mooi nieuwe kleuren Nordic Sage en Nordic Lilac passen prachtig op je kersttafel.
Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken.
Het is zo leuk: een kersttafel vol met gezellige versiering. Daarom laat ik leuke ideeën zien om te tafel te versieren met kerst. Snel door naar deze kersttafel decoratie tips dus!
Kersttafel decoratie: leuke ideeën om de tafel te versieren met kerst. Het is zo gezellig: een kersttafel vol met gezellige versiering. In dit artikel vind je leuke ideeën om te tafel te versieren met kerst. Daarnaast laat ik je zien hoe wij onze kersttafel versieren.

kijken en luisteren

Over kerstfilms gesproken: Dennis zoekt ieder jaar leuke kinderfilms voor kerst. Tekenfilms en gewone films en voor kleintjes en grotere kids. Bekijk hier alle kerst films.
Kerstfilms: leuke kerst klassiekers en andere kinderfilms voor de winter. Zoals Een jongen met de naam Kerstmis is een indrukwekkend boek en nu ook verfilmd door Netflix.
Corrien en Maud verzamelen de leukste kinderboeken over kerst. Bekijk hier onze boekentips.
De leukste kinderboeken over kerst
We zijn gek op standaard kerstliedjes, maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists. Volwassen kerstliedjes met een net even andere sound. Bekijk hier onze tips.
De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists, volwassen kerstliedjes met een net even andere sound.
Ben je juist op zoek naar kerst playlists voor kids? Bekijk dan onze lijst met kerstliedjes voor kinderen.
Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

zin in de kerstvakantie

Ben je op zoek naar leuke spelletjes voor nieuwsgierige kinderen? Megableu heeft 2 leuke nieuwe bordspellen. 10 DAGEN DOOR EUROPA is een strategisch spel, waarin je op reis gaat over ons continent. In OERTAAL moet je met een nieuwe taal communiceren en een bouwwerk maken. Wij probeerden de spellen uit, kijk je mee?
Heb je nieuwsgierige kinderen, dan zijn dit leuke nieuwe spelletjes! Ben je op zoek naar leuke spelletjes voor nieuwsgierige kinderen? Megableu heeft 2 leuke nieuwe bordspellen. 10 DAGEN DOOR EUROPA is een strategisch spel, waarin je op reis gaat over ons continent. In OERTAAL moet je met een nieuwe taal communiceren en een bouwwerk maken. Wij probeerden de spellen uit, kijk je mee?
Wil je deze kerst een paar dagen of een week weg? Ik maakte een lijstje met onze favoriete kerstvakantie bestemmingen. Leuk voor kinderen en tieners, maar ook fijn voor ouders. Bekijk de leukste vakantieparken en hotels voor de kerstvakantie.
Onze tips voor een vakantiepark of hotel in de kerstvakantie. Wil je deze kerst een paar dagen of een week weg? Hier op Leuk met kids vind je veel tips voor een vakantiepark of hotel in de kerstvakantie. Hieronder verzamel ik onze favoriete kerstvakantie bestemmingen. Leuk voor kinderen en tieners, maar ook fijn voor ouders. Met tips in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrechts, Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant en Limburg.
Oh wat hebben we zin in de kerstvakantie! Veel relaxen, leuke uitjes en lekker samen zijn met familie en vrienden. Natuurlijk hebben we ook deze kerstvakantie weer een kerstvakantie bucketlist. Hij is nog niet helemaal klaar, maar we zijn al een heel eind. Bekijk de kerstvakantie bucketlist alvast.
Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Eindelijk kerstvakantie! Deze kerstvakantie wordt anders dan anders, maar we hebben natuurlijk toch leuke activiteiten bedacht om deze kerst met de kinderen te doen. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...