Fijne kerst playlists: anders dan anders kerstliedjes op Spotify en YouTube

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists, volwassen kerstliedjes met een net even andere sound.

Nu de kids groter worden, zijn ze gelukkig ook gek op deze fijne kerst playlists. Waar we vroeger kinderliedjes draaiden tijdens het knutselen, zetten we nu steeds vaker dit soort muziek op. Net even anders dan anders, met een jazz sound of juist dance om op te dansen.

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists, volwassen kerstliedjes met een net even andere sound.

Fijne relaxte kerst playlists

Bij Christmas Coffeehouse is alleen de titel al fijn. Het zijn covers van de bekende kerstnummers, maar dan in een andere stijl. Acoustisch, jazz, soul, dat werk.

Ook op YouTube vind je een Christmas Coffeehouse playlist. Niet dezelfde, maar qua sound vergelijkbaar.

Anna Wilson maakte hele fijne winterse nummers op Yule Swing.

A Legendary Christmas van John Legend heeft een hele fijne swingende sound. Vooral nummers die ik niet kende en een enkele cover. Bijvoorbeeld een fijne versie van Happy Xmas (War is over), de klassieker van John Lennon.

Funk Christmas heeft ook zo’n fijne sound. Dat is bijvoorbeeld heel relaxed als je zit te werken vlak voor kerstmis. Er zitten wat covers tussen, maar het zijn vooral wat minder bekende nummers, ook wel eens fijn.

Fijne dance kerst playlists

Alleen de titel zegt al genoeg: A Very Merry Funky Disco Soul House Techno Christmas Mix Music Party. Oftewel funk meets dance meets christmas.

Deze Spotify dance nummers hebben een fijne beat. Heerlijke dansbare nummers, ook leuk met de kids.

Ook deze YouTube medley is een fijne verzameling van kerstliedjes met dance sound.

Gek op Mambo number 5? Dan zijn deze Mambo Christmas playlists leuk. Bovendien zijn ze goed dansbaar.

Nieuwe kerstnummers

Ieder jaar zijn er heel veel nieuwe nummers. In deze lijstjes vind je nieuwe nummers. Bijvoorbeeld het nieuwe Merry Christmas van Ed Sheeran en Elton John.

Deze nummers zijn niet gloednieuw, maar wel weer eens even wat anders.

Tot slot juist nog een playlists met oude liedjes: jaren ’70 retro.

Kerstliedjes voor kinderen

Ben je ook op zoek naar playlists voor kinderen? Bekijk dan onze lijst met Kerstliedjes voor peuters, kleuters en grotere kinderen.

Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

Verder lezen

Naast deze fijne kerst playlists, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst. Tips voor het kerstdiner thuis en op school, leuke ideeën om te knutselen, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, zelfgemaakte kerstkaarten, boekentips, kerstfilms, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY ideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer. Daarnaast delen we op Instagram veel leuke ideeën voor kerst.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids