Kerstliedjes YouTube: voor peuter, kleuter en oudere kinderen

Het is hartstikke leuk om met je kind samen kerstliedjes te zingen. Maar hoe gingen ze ook weer? YouTube en Spotify helpen een handje, wij verzamelden de leukste kerstliedjes voor peuter en kleuter, maar ook voor wat oudere kinderen.

Je vindt in dit artikel de traditionele versies van kerstliedjes voor peuters en kleuters, maar ook de wat hippere kerstnummers voor wat grotere kinderen. Oh ja en helemaal onder aan ook wat anders dan anders kerstnummers die ook fijn zijn voor jezelf! Want soms zijn we ook even klaar met die kerst kinderliedjes.

Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

Kinderen voor Kinderen met kerst

Sinds haar oprichting heeft Kinderen voor Kinderen al heel wat kerstliedjes gemaakt. Leuk voor ouder en kind. In 2016 heeft Kinderen voor Kinderen een nieuw kinder kerstnummer gemaakt voor Zapp: Niets is cooler dan kerstmis. Er zijn ook dansles versies van dit kerstkinderliedje.

Maar ook bij Kinderen voor Kinderen 3 was er al een liedje over Kerstmis. Wat een compleet andere stijl.

Deze van Kinderen voor Kinderen 5 is niet speciaal voor kleintjes. Meer in de categorie kerstliederen of serieuze kerstmuziek! Maar wel pure nostalgie voor ouders.

Zowel op YouTube als Spotify heeft Kinderen voor Kinderen ook een handige playlist gemaakt met alle kerstliedjes.

Minidisco filmpjes met kerstliedjes

Minidisco heeft heel veel leuke kinderliedjes voor peuters en kleuters. Deze kerst liedjes zijn vaak ook makkelijk om mee te zingen voor je kind. Het is een combinatie van Nederlandse kerstliedjes en vertaalde buitenlandse kerst kinderliedjes, zoals die hieronder: Jingle Bells, Rudolf het rare rendier, O Denneboom en Feliz Navidad.

Minidisco heeft ook een handige playlist op Spotify en YouTube. Alleen op Spotify mis je vrolijke tekenfilmpjes. Wel gezellig tijdens een knutsel les voor peuters en kleuters op school.

Traditionele Nederlandstalige kerstliedjes

Ben je op zoek naar wat meer traditionele kerstliedjes met Nederlandse teksten? Voor thuis of op de basisschool? Bij deze liedjes kun je ook meelezen.

Ook dit zijn traditionele liedjes, alleen de opname is net wat moderner.

Kerstliedjes van Studio100

Studio100 heeft natuurlijk veel kinderliedjes, dus ook een uitgebreide lijst met kerstliedjes.

Een van die kerstliedjes is bijvoorbeeld Kerstmis in m’n hart van K3.

Op Spotify vind je ook een Studio100 kerstliedjes lijst.

Nog meer kerstliedjes

Dit filmpje van Oh Denneboom doet het bij ons erg goed.

OK, het is geen kerstlied, maar wel pure nostalgie en met die auto’s en lichtjes is de Coca Cola reclame wel heel aansprekend.

Playlists met kerstnummers voor volwassenen

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Dan is het makkelijk om ook een paar fijne lijsten met kerst liedjes voor jezelf te hebben. En dan niet van die foute kerstmuziek. Daarom verzamel ik fijne kerst playlists met anders dan anders sound.

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists, volwassen kerstliedjes met een net even andere sound.

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer. Daarnaast delen we op Instagram ook veel tips voor kerst.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids