Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

Het is hartstikke leuk om met je kind samen kerstliedjes te zingen, maar hoe gingen ze ook weer? YouTube en Spotify helpen een handje, wij verzamelden de leukste kerstliedjes voor peuter en kleuter, maar ook voor wat oudere kinderen.

Je vindt in dit artikel de traditionele versies van kerstliedjes voor peuters en kleuters, maar ook de wat hippere kerstnummers voor wat grotere kinderen. Oh ja en helemaal onder aan ook wat anders dan anders kerstnummers die ook fijn zijn voor jezelf!

Lees ook de Leuke Update, vol met nieuwtjes en musthaves voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig nieuwe tips

Kinderen voor Kinderen met kerst

Sinds haar oprichting heeft Kinderen voor Kinderen al heel wat kerstliedjes gemaakt. In 2016 heeft Kinderen voor Kinderen een nieuw kerstnummer gemaakt voor Zapp: Niets is cooler dan kerstmis. Er zijn ook dansles versies.

Maar ook bij Kinderen voor Kinderen 3 was er al een liedje over Kerstmis. Wat een compleet andere stijl!

Deze van Kinderen voor Kinderen 5 is niet speciaal voor kleintjes, maar wel pure nostalgie.

Op Spotify heeft Kinderen voor Kinderen een handige playlist gemaakt met alle kerstliedjes.

Minidisco filmpjes met kerstliedjes

Minidisco heeft heel veel leuke kinderliedjes en ook een van afspeellijst voor kerst. Het is een combinatie van Nederlandse kerstliedjes en vertaalde buitenlandse liedjes, zoals die hieronder: Jingle Bells, Rudolf het rare rendier, O Denneboom en Feliz Navidad

Minidisco heeft ook een handige playlist op Spotify. Alleen daar mis je vrolijke tekenfilmpjes.

Traditionele Nederlandstalige kerstliedjes

Ben je op zoek naar wat meer traditionele kerstliedjes met Nederlandse teksten? Bij deze liedjes kun je ook meelezen.

Ook dit zijn traditionele liedjes, alleen de opname is net wat moderner.

Kerstliedjes van Studio100

Studio100 heeft een uitgebreide lijst met kerstliedjes.

Een van die kerstliedjes is bijvoorbeeld Kerstmis in m’n hart van K3.

Op Spotify vind je ook een Studio100 kerstliedjes lijst.

Nog meer kerstliedjes

Dit filmpje van Oh Denneboom doet het bij ons erg goed.

OK, het is geen kerstlied, maar wel pure nostalgie en met die auto’s en lichtjes is de Coca Cola reclame wel heel aansprekend.

Fijne kerst playlists voor ouders en kinderen

De kids en ik zijn ook gek op standaard kerstnummers, manlief accepteert ze mopperend. Maar inmiddels ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Op Instagram vroeg ik daarom om Spotify tips voor fijne kerst playlists met een andere sound. De fijnste tips deel ik hier onder. En de komende dagen testen we verder, dus wie weet komt er nog wat bij!

Bo tipte Christmas Coffeehouse, alleen de titel is al fijn. Het zijn covers van de bekende kerstnummers, maar dan in een andere stijl. Acoustisch, jazz, soul, dat werk.

Tinka tipte Soul Trip: Funk Christmas. Ook zo’n fijne sound, ook heel relaxed als je zit te werken vlak voor kerstmis. Er zitten wat covers tussen, maar het zijn vooral wat minder bekende nummers, ook wel eens fijn.

Jinte tipte A Legendary Christmas van John Legend. Een hele fijne swingende sound. Vooral nummers die ik niet kende en een enkele cover. Bijvoorbeeld een fijne versie van Happy Xmas (War is over), de klassieker van John Lennon.

Verder lezen

Wil je deze YouTube en Spotify kerstliedjes voor je peuter of kleuter naar je televisie streamen, maar heb je geen smart tv? Dat kun je bijvoorbeeld oplossen met een Chromecast. Je plugt hem in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Meer weten? Lees dan even mijn review.

Kerstliedjes YouTube en Spotify: voor peuter, kleuter en grotere kinderen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips