Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

Wat is het heftig, dat thuisonderwijs. Als blogger ben ik gelukkig flexibel, dus ik blog even wat minder. Toch hebben we gelukkig nog een heleboel leuke blogs kunnen maken, die vind je in deze nieuwsbrief. Daarnaast laat ik ook nog wat leuke tips voor Valentijnsdag zien. En inspiratie voor vakantie in eigen land.

Wil je vaker tips zien? Volg ons dan ook op Instagram. Want we hebben voor de komende weken een paar hele leuke ideeën bedacht met de kinderen!

pinterest instagram facebook 

spelen met kids

Het kinderkeukentje begon te klein te worden, maar kleine meis speelde er nog dagelijks mee. Tijd dus voor een hogere keuken, ingebouwd in haar kast. Ik wilde bij de kringloop op zoek naar onderdelen, maar die is voorlopig dicht. Daarom hergebruikten we onderdelen van het oude keukentje. Een kinderkeuken Ikea hack dus!

LEGO heeft een leuke nieuwe set: LEGO City stadscentrum. Erg leuk voor kinderen die graag verhalen verzinnen, want er zijn opvallend veel speelmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook een paar toffe nieuwe dingen bij deze set!
Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta
LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

lekker eten met kids

Zouden we nog een keer sneeuw krijgen? Met deze sneeuwkoekjes sowieso! Soms bakken we zelf koekjes, maar nu gebruikten we koekjes uit de winkel. Want het versieren van de koekjes vindt kleine meis het allerleukste, lekker freubelen!

Zoek je meer inspiratie om te bakken? Ik heb een lijstje gemaakt van al onze recepten om te bakken met kinderen. Het is inmiddels een flinke lijst vol taarten en koekjes.

De kinderen vinden het gezellig en lekker: kaasfondue. We eten het dan ook regelmatig op een avond waarop we iets bijzonders willen eten dat niet te moeilijk is. Dit is ons recept voor kindvriendelijke kaasfondue, geserveerd in brood.
Winter koekjes bakken en versieren
Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen
Recept voor kindvriendelijke kaasfondue geserveerd in brood

knutselen met kids

Het wordt dit weekend koud, echt weer om binnen te knutselen met kinderen! We pakken iets warms te drinken en gaan lekker gezellig bij elkaar zitten. Daarom vind je hier leuke winterse knutsel ideeën. Kijk je mee?

Sommige producten zijn zo simpel en tegelijk zo ideaal dat je je afvraagt waarom het niet eerder bedacht is. Wij zijn thuis fan van deze uitwisbare pen, die we inmiddels in heel veel kleurtjes hebben. Ook tijdens het thuisonderwijs zijn ze ideaal.
Winter knutselen met kinderen als het buiten koud is: leuke ideeën
Frixion schrijven en pennen 3

naar buiten met kids

We gaan veel naar buiten, wandelen is gezond en heel fijn. Oh ja en ook nog een van de weinige dingen die mogen. Ik maakte daarom een blog met leuke wandelgebieden rond Amsterdam, bijna allemaal met speeltuin.

Hoe blijf je buiten warm in de winter? Scandinaviërs vinden het heel normaal om op koude donkere winterdagen buiten af te spreken. Hun gewoontes zijn zo gek nog niet. Ik schreef een blog over hoe je warm blijft tijdens buiten dates.
Wandelen met kinderen in de buurt van Amsterdam plekken met speeltuin
Buiten afspreken met vrienden: zo blijf je warm bij wandelen en in de tuin

even weg met kids

Ik ben gek op van die schattige campings. Nu de kids ouder worden willen ze natuurlijk voldoende faciliteiten. Maar ook nu probeer ik de charmantere campings te vinden. Komende zomer willen we in Nederland blijven, dus ik ging op zoek. Op mijn blog heb ik een flinke lijst met idyllische kindvriendelijke campings in Nederland, die gebruik ik zelf natuurlijk ook. En nu ik toch op zoek was, heb ik gelijk de lijst vernieuwd.

Hou je niet zo van campings, of zoek je een fijne plek om binnenkort er tussen uit te gaan? Ik heb ook een lijstje met leuke vakantiehuisjes in Nederland.
Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland
Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

alvast voor valentijnsdag

Het is alweer bijna Valentijnsdag. Zoek je nog leuke knutseltips? Hier vind je heel veel leuke knutselideeën voor Valentijnsdag bij elkaar.

De kinderen zijn altijd op zoek naar een smoes om koekjes te bakken en te versieren. Daar is Valentijnsdag natuurlijk een hele goede reden voor! Bijvoorbeeld in de vorm van vrolijk versierde rode en roze koekjes.

Ben je op zoek naar een cadeau voor je grote liefde? Ik maakte een lijstje met leuke cadeaus voor Valentijnsdag.
Knutselen voor Valentijnsdag de leukste ideeën
Cadeau ideeën voor Valentijnsdag
Koekjes bakken voor Valentijnsdag

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...