Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuis in Nederland, leuk voor jezelf en voor de kinderen? Ik verzamelde mijn favoriete vakantiehuisjes, glamping locaties, en vakantieparken. En stiekem ook een paar leuke hotels.

We gaan met de kinderen regelmatig naar een vakantiehuis in Nederland. Op veel plekken uit deze lijst zijn we dus ook al geweest. Bij een deel daarvan hebben we ook een review geschreven. Andere staan nog op onze wensenlijst.

Heb jij nog leuke tips voor een vakantiehuis in Nederland dat ideaal is met kinderen? Dan hoor ik graag je tip via info [at] leukmetkids.nl.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes
Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Vakantiehuis met kinderen in Groningen

Landal Natuurdorp Suyderoogh in Lauwersoog ligt aan het Lauwersmeer. Dit is dus een plek voor waterliefhebbers. Er is een recreatiestrand en je kunt bootjes en kano’s huren. Naast de bekende faciliteiten, is er voor kinderen ook een natuurbelevingsroute en een tokkelbaan.

Vakantiehuis met kinderen in Friesland

Stayokay Terschelling is een hostel met uitzicht op zee. Er is een terras en een tuin. In de vakanties zijn er activiteiten voor kinderen, zoals krabbetjes vangen of een sporttoernooi.

In Landal Esonstad liggen veel huisjes aan het water, dus je kunt er met een bootje aanmeren. Daarnaast zijn er ook leuke vestinghuisjes. Het park heeft een kleine binnenspeeltuin en ook buiten een speeltuin. Ik schreef over ons weekendje weg met vrienden naar Esonstad.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes -Landal Esonstad

Het Wylde Pad in Twijzelerheide tussen Dokkum en Drachten: kleinschalig vakantiepark. Er zijn hier hippe huisjes en appartementen, maar ook yurts. “De perfecte plek om te onthaasten en te ont-moeten, voor volwassen wylde ones en kleine wylderikken.” De kids spelen in Het Wylde Spel, dat is de speeltuin met zandbak, trampoline en speeltoestellen. Een duik nemen kan in de Pingo, het vennetje tussen de huisjes. Ook is er een restaurant en ontbijtservice. Soms zijn er evenementen.

Luxe kamperen bij de boer kan bij FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen. Naast koeien is er een paard, ezel, geiten, hond, konijntjes en poezen. Ook zijn er speeltoestellen, Water Pret Weide, kijkraam bij melkput, boerderijwinkel, zelfgemaakt boerenijsje en huifkartocht. De safaritenten hebben een eigen toilet.

Vakantiehuis met kinderen in Drenthe

Vakantiepark Diana Heide in Amen bij Assen ligt aan de rand van Nationaal park de Drentsche Aa. Er zijn speeltuinen, airtrampoline, tafeltennis, midgetgolf en skelters. Daarnaast zijn er een eetcafé, strandbad en beachvolleybal.

Norgerberg in Norg bij Roden is een mooie camping met veel voorzieningen. Een zwembad dat overdekt kan worden en een grote houten speeltuin. Verder zijn er een belevingspad, voetbalkooi, basketbalveld, tafeltennis en wellness. Je kunt hier mooie bungalows, chalets, safaritenten en een boomhut huren.

Bij d’Olde Kamp in Ansen bij Hoogeveen woont er in een van de huisjes ook een geit bij je in. Deze geit verzorg je ook. Miriam heeft het op haar bucketlist staan “Geitjes zitten achter glas in hun eigen hok, zo geinig.” Daarnaast kun je ook in een boomhut slapen.

Hof van Saksen in Drenthe is een super luxe park. Met stijlvolle huisjes, een mooi meer, luxe restaurants met kinderspeelhoek en een prachtig zwembad. Ik schreef een review over Hof van Saksen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Het strand ligt wat lager in de luwte, hier is het al snel fijn.

Bij Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg bij Emmen slaap je in safaritenten en lodgetenten bij de boer. Op een biologische boerderij met naast melkkoeien ook pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen en een alpaca. Je kunt je boerenknechtdiploma halen en boerengolf doen. De tenten hebben een eigen toilet, sommige hebben ook een badtrailer. Mijn vriendin Barbara ging hierheen en is heel enthousiast.

Farmcamps badtrailer kamperen op de boerderij

Vakantiehuis met kinderen in Overijssel

Het Vechtdal en de Weerribben

De Weerribben in Paasloo is een kleinschalig villapark. Er is onder andere een klein zwembad, een klimbos, speeltuin, skelters, tennisbaan en dierenweide. Het ligt niet ver van Giethoorn en van de Orchideeënhoeve.

Huttopia de Roos in Beerze bij Ommen: de eerste Huttopia camping in Nederland, voorheen camping De Roos. Met zwemsteigers aan de Overijsselse Vecht en in een zijtak van de Vecht een strandje. Er zijn verschillende speeltuinen tussen de plekken. Ook zijn er sportveldjes en een vliegerveld, toen wij er waren organiseerden gasten daar iedere avond slagbal. In de zomer is er een foodtruck en een bar met gezelschapsspelletjes. Daarnaast worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. Verder zijn er chalets en huurtenten met eigen sanitair. Ik schreef hier een review over Huttopia de Roos, wij vonden de sfeer heel leuk.

Vakantiehuis

De Lemeler Esch bij Ommen is een camping met een trekkershut, boslodge en chalet. Het heeft speeltuintjes op de velden, een zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en hooiberg. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, ook kinder yoga en familie yoga. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

Camping De Lemeler Esch Lemeler Berg

Twente en Salland

Vakantiepark Mölke in Zuna ligt tussen Rijssen en Nijverdal, op de groene Sallandse Heuvelrug. Dit is een wat groter stijlvol vakantiepark, met veel faciliteiten, aan het riviertje de Regge. Je kunt er kamperen, ook met met privé sanitair, maar er zijn ook chalets en stacaravans.

Erfgoed Bossem bij Oldenzaal is een landgoed met oude boerderij en allerlei bijzondere logeerplekken. Bijvoorbeeld safaritenten en mini huisjes en kleine camping.

Hof van Salland in Hellendoorn heeft een hotel en vakantievilla’s op het platteland. Er is een restaurant, zwembad, tennisbaan en speeltuin met airtrampoline.

Buitenplaats Holten in Rijssen: kleinschalig vakantiepark aan de voet van de Holterberg. Er is een zwembad, kinderboerderij en speeltuin.

De Lindenberg in Holten: klein vakantiepark. Met buitenzwembad, restaurant, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, air trampoline, midgetgolf, jeu de boulesbaan en kleine bibliotheek.

Natuurhuisje Herikerberg heeft bij Markelo safaritenten op een kleinschalig park. Er is een speeltuin, skelters, sauna, fietsverhuur, broodjesservice en BBQ.

Vakantiehuis met kinderen in Gelderland

De Achterhoek

Stayokay Gorssel bij Deventer. Dit hostel is een oud Noors jachthuis en heeft een bijzondere houten buitenkant. Buiten zijn er veel faciliteiten voor kinderen, zoals een speelplaats, sportveld en tafeltennis. Binnen is er daarnaast een binnenspeelruimte met onder meer een tafelvoetbaltafel, sjoelbak, boeken en spelletjes. Je kunt slapen in familiekamers of in een wikkelhouse in het groen. Bekijk ook onze review van Stayokay Gorssel.

Stayokay Gorssel: mooi hostel in het groen. Een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel, bij Deventer en Zutphen. Dit hostel ligt midden in groen. Kinderen hebben dus alle ruimte om te ravotten en de speelplek heeft speeltoestellen en sportfaciliteiten. Een speelplek voor kinderen en voor tieners dus. Zo zijn er een kabelbaan, nestschommel, wipwap en klimrek. Maar ook een voetbalveldje en een tafeltennistafel. Er is ook een terras naast dit speelveld.

Natuurhuisje in Epse bij Deventer: stijlvol huisje ontworpen door Piet Hein Eek. In het bos, vlakbij Deventer. Je kunt hier slapen met 8 personen. Er is een trampoline, schommel en buitenkachel met pizza-oven.

De Brenschutte in Laren bij Lochem is een fijne bed & breakfast op een prachtige plek in de Achterhoek. Geschikt voor een weekendje met zijn tweeën of met je kleintje. Zelf ging ik er alleen heen, voor een hele bijzondere minivakantie. Tijdens deze YOUcation kun je ontspannen en volg je coaching. Ik had nooit gedacht dat een midweek vakantie zoveel rust en inzicht kon geven. Hier vertel ik meer over deze YOUcation.

De Twee Bruggen in Winterswijk is een stijlvol en luxe vakantiepark. Met sauna, binnenzwembad en buitenzwembad. Ook is er een speeltuin, sportveld, kano, tennis, minigolf en skelters en fietsen.

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Een vakantie in je eentje, met tijd voor voor verdieping, een absolute aanrader voor moeders! Afgelopen week verbleef ik in Laren in de Achterhoek, bij B&B De Brenschutte. Voor een YOUcation, een mini vakantie om te ontspannen en om na te denken.

De noordkant van de Veluwe

Familiehuis Nunspeet: vakantiepark voor watersporters aan het Veluwemeer. Er zijn supboards en kano’s te huur. Daarnaast zijn er een speeltuin, beachvolleybalveld, tafeltennis, tafelvoetbal, voetbalveld en snackbar.

Landal Heideheuvel in Beekbergen bij Apeldoorn: vakantiepark op de Veluwe. Met een fantastisch atelier waar kinderen kunnen knutselen en spelen. Verder is er een binnenzwembad, bowlingbaan en restaurant. Buiten zijn er verschillende speeltuinen, airtrampoline, midgetgolf en sportveld. Ik schreef hier over Landal Heideheuvel.

Landal Heideheuvel heeft een fantastisch Atelier waar kinderen kunnen knutselen. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, maar daarnaast kunnen de kinderen er overdag zelf knutselen. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. "Ze hebben hier net zo veel als op school", aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt thee zetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke gezellig!

Camping De Wildhoeve op de Veluwe is een grote camping, maar is toch idyllisch en heeft fijne faciliteiten, waaronder veel speeltuintjes, binnen- en buitenzwembad, waterspeeltuin, bistro. Het ligt in het bos met heel veel konijntjes en je kunt er ook een bijzondere logeerplekken huren. Ik schreef een review over de Wildhoeve.

camping de Wildhoeve

De zuidkant van de Veluwe

De Bosgraaf in Lieren is een vakantiepark en camping in bosrijk gebied tussen Apeldoorn en Loenen. Met speeltuin, voetbalveld, volleybalveld, jeu de boules, tennisbaan, zwembad en sauna’s. Ook is er een winkeltje en eetcafé.

Landal Rabbit Hill in Uddel op de Veluwe. Het is een groot park met camping, prachtig gelegen in het bos. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad, houten buitenspeeltuin met tokkelbaan en binnenspeeltuin in de kleuren van het bos, net als de bistro die ook in hout en groentinten is. Je kunt er kamperen, maar ook huisjes, stacaravans en safaritenten huren. Ik schreef hier over Landal Rabbit Hill.

Met een bakfiets al fietsend met de kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Landal Miggelenberg ligt in Hoenderloo op de Veluwe. De kinderen zijn fan het speelkasteel, compleet met slotgracht en ondergrondse gangen. Zelf vinden we het heerlijk dat het park in het bos ligt, midden in de natuur. Ook veel van het kindervermaak en de speelplekken zijn op de natuur gericht, erg leuk. Ik schreef een review over Landal Miggelenberg.

de speeltuin van Landal Miggelenberg

Omgeving Arnhem en Nijmegen

Natuurhuisje in Altforst bij Nijmegen is een sfeervolle mini glamping aan het water. Met tennisbaan, aanlegsteiger en kano’s. Ook is er een speeltuin met boomhut, kabelbaan, zandbak en glijbaan.

Natuurhuisje bij Fort Vuren bij Gorinchem is een mini glamping bij dit oude fort aan de Waal. Je kunt hier ook met de veerboot naar Slot Loevestein.

Landal Coldenhove in Eerbeek ligt midden in de natuur, je loopt zo het bos in. Ik schreef hier over ons weekendje naar Landal Coldenhove.

Vakantiehuis met kinderen in Utrecht

Vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen heeft een buitenzwembad met waterspeeltuin. Ook is er een gewone speeltuin en kun je fietsen en skelters huren. Daarnaast is er een restaurant.

Hostel Stayokay ligt in het centrum van Utrecht. Het heeft privé kamers tot zes personen en er zijn babybedjes. Er zijn ook kamers in de stijl van Nijntje en het Spoorwegmuseum.

Landal Amerongse Berg in Overberg is een mooi kleinschalig park. Er zijn kindvriendelijke huisjes, zwembad, binnenspeeltuin en buitenspeeltuin. Ik schreef hier meer over Landal Amerongse Berg.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Vakantiehuis met kinderen in Flevoland

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties bij jachthavens in Amsterdam, Naarden, Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.

De Wildste Tuin bij Emmeloord is een camping bij een park. Met zwemstrandjes, strandtent, natuurspeeltuin, bamboejungle en afgesloten zandbak “kids woestijn”. Heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur. Roos probeerde het uit met man en zoon en deelde haar ervaringen in dit artikel.

Netl de Wildste Tuin

Vakantiehuis met kinderen in Noord Holland

Noord Holland aan zee

Stayokay in Den Burg op Texel is een kindvriendelijk hostel met terras en tuin met grasveld en kinderspeelplaats. Er is een familiekamer, tafeltennistafel, huiskamer en spelletjeshoek. Tijdens de weekenden en vakanties zijn er ook activiteiten voor kids.

Jan van Scorel in Schoorl is een hotel met familiekamers. Gelegen aan de Schoorlse Duinen, vlakbij het Klimduin. Met binnenzwembad, sauna, speeltuin en restaurant.

Misschien wel de bekendste camping van Nederland: Camping Bakkum in Castricum aan Zee, populair onder hippe yuppen met kinderen. Het ligt vlakbij het strand, er is een hippie sfeer en er zijn veel faciliteiten. Er zijn ook veel stacaravans en huisjes te huur. Camping Bakkum is een dorp op zichzelf. Een gezellig dorp waar iedereen vrolijk is, want je bent op vakantie of een weekendje de stad uit. Aan de rand van de camping begint het wandelpad naar zee en nog weer wat verderop liggen fijne strandtenten.

Weekendje weg met kinderen: een huisje op Camping Bakkum, genaamd de Duinroos

Miriam ging naar het minder bekende zusje, Camping Geversduin in Castricum aan Zee. Dit is een leuke gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk. Het heeft een grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen, waterpompen, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant, recreatiezaal en leuke verhuurhuisjes. Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat

Slapen in een antieke tram… of een vliegtuig, trein of UFO, hoe cool is dat? Het kan bij Controversy Inn in Noord-Holland. Ook leuk: op het erf van de boerderij is van alles te zien en je kunt veel van de voertuigen in. Cindy schreef een review over Controversy Inn.

Blooming Hotel in Bergen is een prachtig hotel met zwembad en ook een speelkamer. Het ligt in het groen en daarnaast vlakbij het strand en het leuke plaatsje Bergen.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Stayokay Egmond: ligt vlakbij zee en heeft een tuin. Er zijn familiekamers en kinderactiviteiten in vakanties en weekenden.

In de buurt van Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam in het Oostelijk Havengebied is ingericht in hippe Indonesische stijl. Het heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland. Onderin zit een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken. Vanuit de sky lounge heb je daarnaast een prachtig uitzicht.

Resort de Poort van Amsterdam in Uitdam ligt aan het Markermeer. Dit park is gebouwd in de Zaanse stijl en ligt aan het IJsselmeer, met een strandje, restaurant en meerdere speeltuinen.

Stayokay Vondelpark ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen. Er zijn ook kinderstoelen en kinderbedjes.

Pension Homeland in Amsterdam is een stoer vintage hotel op het oude Marineterrein. Vlakbij zit restaurant Kanteen25, een fijn duurzaam restaurant, met pooltafel, voetbaltafel, vintage arcade spelcomputers, spelletjes en boeken.

Weet je dat je in de Vinkeveense Plassen allemaal kleine eilandjes hebt? Je kunt hier Natuurhuisjes huren. Bij die huisjes kun je alleen met een boot komen en vaak hebben ze een zwemsteiger. Veel huisjes hebben zonnepanelen. Geen camping, maar wel echt een kampeergevoel.

Europarcs Resort Poort van Amsterdam - Amsterdam met kids: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

In de buurt van Amsterdam

Landal Gooise Heide tussen Huizen en Blaricum heeft safaritenten in de natuur. Op het park is een kleine speeltuin en een restaurant. Geen groot kindervermaak dus, wel lekker spelen in de natuur. Ook worden er yogalessen en bootcamp georganiseerd voor volwassenen. Daarnaast zijn er wandeltochten langs heides en door bossen. Speelpark Oud Valkeveen zit niet ver weg, net als speelbos ’t Laer en restaurant Heidezicht. We schreven een review over Landal Gooise Heide.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes. Glamping Landal Gooise Heide in Huizen in Noord Holland.

Vakantiehuis met kinderen in Zuid Holland

Aan het strand in Kijkduin kun je slapen in een strandhuisje, ze horen bij Vakantiepark Kijkduin. Overdag lekker met de kids spelen op het strand en in de avond lekker rustig de zon in de zee zien zakken.

Bij Duinrell kun je blijven slapen. Door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. ’s Avonds zijn de attracties dicht, maar het park is gewoon open. Dus na het eten gingen we nog even rustig naar de speeltuin en een wandeling maken naar het uitkijkpunt.

FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda: safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveebedrijf. Met dierenweide en knuffelschuur, peuterhoek, overdekte speelzolder en Hooi Hooi Speelschuur. Met Water Pret Weide waar de kids kunnen spelen in en bij het water, sloten zijn afgezet voor kleintjes. Meehelpen op de boerderij: koeien uit de wei halen, de koeien en kalfjes voeren en de stal netjes houden. In omgeving zijn er polders, slootjes, molens en mooie oude dorpen. Alle tenten hebben een eigen toilet, sommige ook een badkamer.

Stayokay in Rotterdam is een hotel in de wereldberoemde gele Kubuswoningen. Het heeft privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen, kinderstoelen en babybedjes. Zelf sliepen we in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Compleet met klimwand, ringen, zitzak en verrekijker. Bekijk ook onze review van Stayokay Rotterdam.

Lees ook: Rotterdam met kids.

Stayokay Rotterdam in de Kubuswoningen: leuk budget hotel met kinderen.

Landal Strand Resort Ouddorp Duin ligt prachtig in de duinen bij het strand en staat nog op mijn bucketlist. Zwemmen kun je in zee of het binnenzwembad. Om te spelen is er een klimduin en ook een binnenspeeltuin.

Villa Augustus in Dordrecht is een hotel en restaurant in watertoren met prachtige tuin erbij. Je kunt hier ook lekkere dingen voor thuis kopen. Deze staat nog op mijn bucketlist.

De Vreemde Vogel in Vlaardingen is een buitenhotel met kamers in bijvoorbeeld een vliegtuig of vogelhuisje. Er is een tuincafé en er zijn daarnaast leuke activiteiten. Ook deze staat nog op mijn wensenlijstje.

Qurios ECO Grevelingenstrand in Ouddorp is een kleinschalig resort aan het water. Het ligt op de Brouwersdam, de grens tussen Zeeland en Zuid Holland. De cottages liggen in het zand en aan het water. Dit is dus een ideale plek voor kinderen die graag met zand bouwen en ouders die graag naar het water kijken.

Schouwen Duiveland met kinderen - Qurios Vakantiepark ECO Grevelingenstrand - huisje

Vakantiehuis met kinderen in Zeeland

Landal Port Greve ligt aan het Grevelingenmeer op Schouwen-Duiveland. Wij zijn heel veel op het strandje geweest, waar ook een kleine strandtent is. Daarnaast heeft het park binnen een zwembad en een binnenspeeltuin. Buiten zijn er een air trampoline, midgetgolf, sportveld en naast het terras een speeltuin. Ook aan de andere kant van het park is nog een leuke grote speeltuin met klimmuurtje. Op het park is ook  een fijne supermarkt en een winkeltje. Wij willen zeker nog een keer terug, dan kiezen we een appartement aan het strandje. Wat een fantastisch uitzicht heb je daar! We schreven ook een review over Landal Port Greve.

Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes - vakantiepark Landal Port Greve vakantiehuisjes op Schouwen-Duiveland

Strandpark de Zeeuwsche Kust in Schouwen Duiveland is vlakbij zee. Met mooie horecagelegenheden en supermarkt. Ook is er binnen een speeltuin in de vorm van strandhuisjes. Buiten is er een speeltuin in de vorm van een schip en ook nog waterspeeltuin.

Strandpark de Zeeuwse Kust - Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Bij Stayokay in Oostkapelle bij Domburg slaap je in een heus kasteel of een van de bijbehorende koetshuizen. Met Spelletjeskast en tafeltennistafel en ook kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie.

Bij Vlissingen vind je Strandpark Zeeland, waar je kunt slapen in een strandhuisje. Ook Roomport Beach Resort in Kamperland heeft strandhuisjes.

Ook bij Molecaten Park Hoogduin in Cadzand kun je huisjes op het strand huren. Met een prachtig uitzicht op zee.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kids 

Vakantiehuis met kinderen in Noord Brabant

Stel je voor: slapen in een Safaripark, in een lodge met uitzicht op leeuwen of giraffen. Daarvoor hoef je niet naar Afrika, want dat kan sinds kort in het Safari Resort van de Beekse Bergen. Wij sliepen er een weekend en we waren erg onder de indruk, kijk voor meer informatie en foto’s naar onze review van Safari Resort Beekse Bergen.

Slapen in Safari Resort Beekse Bergen en ontbijten met uitzicht op de leeuwen en giraffen

De Efteling is erg leuk om een weekendje heen te gaan, je kunt namelijk ook overnachten in Efteling sfeer.

Hartje Groen bij Oss is een prachtige natuurcamping met heel veel oog voor sfeervolle details. Er is een speelmeertje waar je kunt zwemmen en verschillende speeltuinen en sportveldje. Er is een Boshut voor ontbijt, lunch en borrel, op sommige dagen is er ook table d’hotes. Je kunt hier ook tiny houses, een groepsverblijf of retro caravan huren. Ik schreef hier een review over Hartje Groen.

Campingtip Hartje Groen (2)

Camping het Goeie Leven bij Veghel is een idyllische camping. Je kunt hier ook retro caravans, safari tenten en tipi tenten kunt huren. Er is een bistro met terras en een kampvuur plaats. Ook zijn er een zwembadje en voor slecht weer een binnen speelruimte voor kinderen. Ik schreef hier een review over Het Goeie Leven. De tenten van het Goeie Leven kun je boeken via Natuurhuisje.nl.

Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant

Vakantiepark Dierenbos is een park dat helemaal in het teken staat van dieren. Het ligt prachtig in het bos tussen Oss en Den Bosch. Er is ook een speelmeer, zwembad binnen en buiten en meerdere speeltuin. Cindy ging er heen en schreef over hun weekend in Vakantiepark Dierenbos.

Boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos

Sandberghe in Uden: kleinschalig vakantiepark. Met zwembad, speeltuin en doe & ontdek team voor kinderen. Daarnaast is er een sauna en kun je wat eten en drinken in de Huyskamer. Ook kun je je paard meenemen. Je slaapt hier onder meer in houten lodges, bungalows, natuurhuisjes en glamping accommodaties.

Vakantiehuis met kinderen in Limburg

Resort Boschmolenplas in Heel bij Roermond: vakantiehuizen op park aan recreatieplas met privéstrand. Met jachthaven en bootverhuur. Verder is er een speeltuin, fitnessparcours, tafeltennistafel, jeu de boules baan, voetbalveld en tennisbanen. Ook is er een restaurant aan het water.

Stayokay in Maastricht ligt aan de Maas en aan een stadspark, tegenover het Bonnefantenmuseum. Het heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en heeft ook babybedjes.

Dormio Resort Maastricht ligt niet ver van het centrum van de stad. Op het stijlvolle resort is ook een zwembad, speeltuin en kids club.

Qurios Gulpen is een mooi resort tussen Maastricht en Valkenburg. Er is een speeltuin en een restaurant.

Net buiten Nederland

Landal Mont Royal in de Moezel is ongeveer 4 uur rijden vanaf Nederland. Het heeft een adembenemend uitzicht op een kronkelende rivier, schattige dorpjes en glooiende wijnvelden – en natuurlijk een grote speeltuin en een zwembad. Lees hier onze review van Landal Mont Royal.

Landal Mont Royal: spelen, zwemmen en wijnproeven met een panoramisch uitzicht - panorama terras restaurant Woods

Heel Nederland

Natuurhuisje verhuurt vakantiehuisjes in de natuur. Wil je op een eiland zitten, in het bos of op een erf? Wil je dat er een zwembad is? Je kunt selecteren op van alles.

Bij Farmcamps slaap je op boerderijen in Nederland. Je kunt kiezen tussen Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay”. Op veel plekken mogen kinderen meehelpen en dieren knuffelen.

Heerlijkehuisjes.nl verhuurt vakantiehuisjes en appartementen, bij partulieren en in parken.

Fletcher heeft veel hotels met familiekamers, of de mogelijkheid een bedje bij te plaatsen. Je kunt zoeken op familiekamer, maar bijvoorbeeld ook op zwembad of speeltoestellen.

Dormio heeft stijlvolle resorts en hotels. In Nederland, maar ook in andere landen.

Stayokay heeft op haar website een lijstje met kindvriendelijke hostels. Ze hebben bijna allemaal familiekamers, ook voor grote gezinnen tot 6 personen. In de vakantie zijn er bij veel hostels kinderactiviteiten.

Via ANWB vakantie vind je ook allerlei leuke plekken.

Heb jij nog leuke tips voor een vakantiehuis in in Nederland dat ideaal is met kinderen? Dan hoor ik graag je tip via info [at] leukmetkids.nl.

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids