Camping tip: natuurcamping De Lemeler Esch review

Wat een kinderparadijs is natuurcamping De Lemeler Esch. Met speeltuintjes op de veelal autovrije velden, maar ook speelnatuur, vliegerveld, hooiberg en speelschuur. En een buitenzwembad met verschillende badjes en een leuk Boscafé. Daarnaast is er een animatieprogramma gericht op de natuur. Kijk mee in deze review van De Lemeler Esch in Salland in Overijssel.

Deze zomer gingen Roos en Taik een paar dagen kamperen op natuurcamping De Lemeler Esch. Heerlijk in de natuur, met veel speelplekken voor kinderen. Roos laat je de camping De Lemeler Esch zien in deze review.

Camping tip: natuurcamping De Lemeler Esch review. Wat een kinderparadijs is natuurcamping De Lemeler Esch. Met speeltuintjes op de veelal autovrije velden, maar ook speelnatuur, vliegerveld, hooiberg en speelschuur. En een buitenzwembad met verschillende badjes en een leuk Boscafé. Daarnaast is er een animatieprogramma gericht op de natuur. Kijk mee in deze review van De Lemeler Esch in Salland in Overijssel.

Spelen op de camping

Als we aan komen rijden zien we de “berg” al boven het landschap uitsteken. Een berg voor Nederlandse begrippen dan 🙂 Het ziet er nu al prachtig uit. Als je de camping opkomt, loop je meteen langs het zwembad. Het zonnetje schijnt en het is super uitnodigend.

Als Taik zijn zwembroek aan had gehad was hij er meteen in gesprongen. Met glimmende ogen bekijkt hij het zwembad. Mama mag ik… Als de tent staat nemen we dus eerst een verkoelende duik en pas daarna wordt de tent ingericht. Heerlijk!

Camping De Lemeler Esch buitenzwembad

Zoals op veel plekken op de camping is hier ook aan de kleintjes gedacht. Er zijn 3 zwembadjes van 25 centimeter, 60 centimeter en 130 centimeter diep. Het geheel is afgesloten met een muurtje (erg leuk gemaakt), dus erg overzichtelijk. De kleinste mini’s zitten daarom ook heerlijk te spartelen.

Camping De Lemeler Esch buitenzwembad

De hele camping is super kindvriendelijk. De meeste auto’s staan buiten de camping op het grote parkeerterrein. Het geheel is ruim opgezet met veel bomen en op elk kampeerveld is een speeltuintje met zand. De ouders zitten dan nog even lekker bij de tent met een kopje koffie, terwijl de gang met coole loopfietsen (lees peuterpubers) verzamelt bij de “hang out” en daar ook uren kan spelen. Dus als je graag een boek wil lezen op je vakantie…..

Camping De Lemeler Esch speeltuinen en binnenspeelplekken
Camping De Lemeler Esch speeltuinen en binnenspeelplekken

Tussen de kampeervelden door zijn overal natuurlijke speelplekken met zand, modder en waterpompen. Kinderen kunnen ook lekker klimmen tussen de bomen. Het is een hele uitdaging om met Taik, nadat hij schoon is, ook schoon bij de tent aan te komen als je zoveel toffe plekken onderweg tegenkomt 😉

Camping De Lemeler Esch speeltuinen en binnenspeelplekken

Het toiletgebouw is lekker licht, schoon en gezellig door de muziek die er gedraaid wordt. Voor de kleintjes zijn er ingebouwde babybadjes en ikzelf vind de dubbele douche ideaal: een grotere douchecabine met twee douches erin. Ze kunnen hier namelijk goed vies worden…..

Wijze Wieger is het thema van de camping. In de vorm van animatie met knutselen (de pretplek), maar er is ook het Wijze Wieger Ontdekpad. Kijk maar mee wat we ontdekt hebben! Er wordt in de zomervakantie overigens ook yoga georganiseerd, waaronder kinderyoga en familieyoga.

Camping De Lemeler Esch Wijze Wieger pretplek

Verder hebben we een zwarte specht gezien en in de nacht een uil gehoord. De kers op de taart is toch wel de arend die met zijn giga spanwijdte een rondje over de camping vliegt, heel indrukwekkend.

Camping De Lemeler Esch Wijze Wieger ontdekpad

Chillen in het Boscafé

Tijd om even te chillen in het Boscafé, met een heerlijke wafel van speltmeel van de molen uit Ommen. De baklucht komt je al tegemoet op het terras, goed toeven hier.

Camping De Lemeler Esch Boscafe restaurant

We eten er ook een keer pizza. Verder staan er broodjes, pannenkoeken, salades en huisgemaakte taarten op het menu. Je kunt er ook gewoon een boterham met hagelslag of pindakaas bestellen.

Camping De Lemeler Esch Boscafe restaurant

Als het Boscafe dicht is blijft de serre open. Hier kun je lekker lezen, spelletjes doen of even televisie kijken, handig voor als het regent. De inrichting is leuk met grappig “behang” en mooie houten lampjes en er is ook een klein speelhoekje. Naast het café is een speelschuur met een tractor erin. Er staat ook een paard met een kar erachter, als je er langs loopt zit er altijd wel een meisje op, erg grappig.

Camping De Lemeler Esch speeltuinen en binnenspeelplekken

De ouderwetse telefooncel (weet je nog?) is ook heel gaaf. “Daar hebben ze internet”, aldus Taik, haha! Hij fungeert nu als oplaadstation voor elektrische fietsen.

Camping De Lemeler Esch telefooncel

De Lemelerberg

Vlakbij de camping ligt de Lemerlerberg, dit is een prachtig gebied om te wandelen. Wij spotten hier een zandhagedis!

Camping De Lemeler Esch Lemeler Berg
Camping De Lemeler Esch Lemeler Berg

Taik staat op de “dikke steen”, een enorme zwerfkei uit Zweden, die tijdens de ijstijd door gletsjers meegevoerd is naar de Lemelerberg. In het theehuis de Lemlerberg kun je even bijkomen van de wandeling en ook heerlijk lunchen. Zelfs onze voormalige koningin Beatrix heeft daar een kopje thee gedronken.

Camping De Lemeler Esch Lemeler Berg
Camping De Lemeler Esch Lemeler Berg

In de nabij gelegen natuurlijke speeltuin “in het hol van de leeuw” kun je lekker klimmen en klauteren. Deze leeuw kijkt statig over het gebied heen. In 1813 is het koninkrijk der Nederlanden gesticht. Het monument van de leeuw staat symbool voor onafhankelijkheid.

Camping De Lemeler Esch, hol van de leeuw op de Lemeler Berg

Kamperen of een huisje op de Lemeler Esch

Wakker worden aan de Lemelerberg kan op deze camping op verschillende manieren. Buiten de gewone kampeerplaatsen, zijn er ook kampeerplaatsen met privé sanitair. Verder kun je uit verschillende accommodaties kiezen, zoals een luxe bungalow, bosvilla, trekkershuisje of chalet. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van De Lemeler Esch.

Camping De Lemeler Esch huisje
Camping De Lemeler Esch camping met prive sanitair

Je kunt je vakantie compleet maken door een hot tub in de buitenlucht naast je accommodatie te huren. Ook is er een super coole sauna.

Camping De Lemeler Esch sauna

Kids kunnen hier echt heel goed spelen. Onze buren hadden een trekkershutje gehuurd voor een midweek. Ze zijn zo enthousiast dat ze in het weekend een tent gaan kopen om de laatste week van de vakantie nog heerlijk op de camping te vertoeven.

Camping De Lemeler Esch tent

Meer weten

De Lemeler Esch ligt in Lemele bij Ommen, in het Overijsselse Salland. Roos bezocht De Lemeler Esch op uitnodiging van de natuurcamping, maar je mag er vanzelfsprekend op vertrouwen dat het artikel haar eigen mening bevat. Ze vindt deze camping echt een plek om even bij te komen. Zo midden in de natuur, niet te groot maar toch veel te spelen en een gezellige sfeer. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen.

Camping tip: natuurcamping De Lemeler Esch review,  in Lemele bij Ommen, Overijssel. Wat een kinderparadijs is natuurcamping De Lemeler Esch. Met speeltuintjes op de veelal autovrije velden, maar ook speelnatuur, vliegerveld, hooiberg en speelschuur. En een buitenzwembad met verschillende badjes en een leuk Boscafé. Daarnaast is er een animatieprogramma gericht op de natuur. Kijk mee in deze review van De Lemeler Esch in Salland in Overijssel.

Wil je meer weten, kijk dan even op de website van natuurcamping De Lemeler Esch.

Naast deze review van natuurcamping De Lemeler Esch, vind je hier nog veel meer leuke campings. Kijk bijvoorbeeld even naar het overzicht met idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids